Ако не ти е проблем, можеш ли да снимаш субтитрите при MKV и да постнеш снимка?
Благодаря предварително.
Ако не ти е проблем, можеш ли да снимаш субтитрите при MKV и да постнеш снимка?
Благодаря предварително.
Някой има ли преки впечатления от Philips BDP-3000?
В Метро са го пуснали на цена от 165лв., колкото струваше преди 1,5г. моя DVD player Philips DVP5990.![]()
Заповядай.Снимките станаха зле,ама се вижда.
Колко е голям телевизора ти? Струват ми се доста малки като размер буквите.
Определено са малки, видно от снимката, отделно и нямат черен кант, а само сянка, и на светъл фонт няма да се виждат.
Интересно дали от LG ще изкарат фирмуер... така и не се научиха с тия субтитри.
Също така ми е интересно 590-ката на каква цена ще се появи в България, ама като гледам колко проблеми има при плейването на MKV...
46" - от около 3 - 3.5м се виждат добре,не е чак толкова зле.При всички случаи има какво да се желае,или поне да можеха да се регулират.Първоначално публикувано от lazarus18
Наистина нямат кант,при доста осветени сцени се виждат по-трудно.
Има проблеми , защото mkv e " пиратски " формат и не би трябвало да се ползва , понеже се накърняват авторските права !Първоначално публикувано от Eddie
модел 560 е около 350 лв , но това в Германия , но и тука цената би трябвало да е подобна ! За 3D модела 580 вече цената е доста повече !
Няма такова нещо като "пиратски формат", по тая логика не трябва да вървят DivX-овете, MP3-ките без DRM и т.нт.Първоначално публикувано от civica
Вярно е, че някои фирми като Сони, които са по-пряко обвързани с киноиндустрията правят разни дребни трикове като нарочно малки и почти нечетливи субтитри, но пък ние им отвръщаме с други дребни трикове, като не им купуваме плеърите.
Филипс и LG не подхождат точно така, за справка - последният официален ъпдейт на LG за любимият ни преди време LG DVX9900/9700, в който големината на субтитрите и черният кант са си съвсем нормални.
Конкретно за 590-ката, единият от проблемите до колкото разбрах е, че след около 40 мин плейване на MKV, плеърът увисвал. Нещо, което липсва при 390, така че за никакви 'пиратски' формати не може да се говори в случая.![]()
Добре , няма смисъл от такъв спор ! Но едно не ми е ясно - защо да си купуваш блу-рей плеър като ще гледаш филми в mkv формат ?
По-скоро - защо ще си купуваш блу-рей плеър изобщо?![]()
Спор няма, ясно е че фирмите по един или друг начин се опъват на т.нар. 'пиратски' формати, въпросът е че някои се опъват повече, други по-малко и дори гледат да се пуснат по течението и да извлекат файда от това.
За идеята: имам доста DVD-та с музика и по-малко с филми, с течение на времето мисля музикалните да започна да ги подменям с блу-рей, както и някои от любимите ми филми, и на трето място - да използвам плеъра за гледане на MKV със сериалите и тук-таме по някой divx. Ясно ми е че може да се подходи и по друг начин - примерно Филипса, за който Гената спомена че е с промоциална цена в Метро плюс примерно WD2-ката като цена излизат по-евтино от колкото 390-ката, но идеята ми в общи линии е да ползвам само едно устройство (стига да е що-годе достатъчно универсално).
И за случай като този има решение - хибриден HD плеър - едно устройство и то напълно универсално !
Абе и аз имах някаква такава идея, но май все повече отивам към това да рипна всичко ценно на твърди дискове, един NAS и да разкарам всички DVD/CD в мазето.