Резултати от 1 до 3 от общо 3

DVD-то ми не плейва почти нищо [LG LH-T551]

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

DVD-то ми не плейва почти нищо [LG LH-T551]

Привет,

преди около 3 години купих система LG LH-T551.
    Напоследък нито един филм свален от интернет не тръгва - след вкарване на диска има дълъг размисъл, и после ми казва No Disk, или по рядко съдържанието се появява, но нищо не може да се пусне.
    Изключение са само филми свалени като ДВД видео фолдър - тия работят без проблеми, както и всякакви купешки ДВД-та. Дискове с музика също работят.
    Обаче всякакви там avi, mpeg, mkv etc. не тръгват.
    Ако ги конвертирам в ДВД формат с ConvertXtoDVD, работят - ама това е адски досадно.

Без да разбирам от кодеци, формати и т.н си мисля, че новите филми са кодирани с кодеци които джаджата не поддържа. Дали е така, и може ли да се направи нещо?

Преди около 2 години сложих нов фърмуер който взех от сайта на ЛГ-Полша, и нещата се подобриха донякъде. Сега обаче не намирам никъде.

Благодаря за всякакъв акъл.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re:DVD-то ми не плейва почти нищо [LG LH-T551]

Цитат Първоначално публикувано от peter_nn
    Привет,

преди около 3 години купих система LG LH-T551.
    Напоследък нито един филм свален от интернет не тръгва - след вкарване на диска има дълъг размисъл, и после ми казва No Disk, или по рядко съдържанието се появява, но нищо не може да се пусне.
    Изключение са само филми свалени като ДВД видео фолдър - тия работят без проблеми, както и всякакви купешки ДВД-та. Дискове с музика също работят.
    Обаче всякакви там avi, mpeg, mkv etc. не тръгват.
    Ако ги конвертирам в ДВД формат с ConvertXtoDVD, работят - ама това е адски досадно.

Без да разбирам от кодеци, формати и т.н си мисля, че новите филми са кодирани с кодеци които джаджата не поддържа. Дали е така, и може ли да се направи нещо?

Преди около 2 години сложих нов фърмуер който взех от сайта на ЛГ-Полша, и нещата се подобриха донякъде. Сега обаче не намирам никъде.

Благодаря за всякакъв акъл.
    Първоначално си помислих че имаш проблем със лазера, но щом записаните (а не само матричните ) дискове във формат DVD ти работят значи проблема едва ли е в това. Тогава остава предположението че не се поддържат новите формати, обаче не би трябвали да ти изписва No Disk.
    Всичко това ме кара да си мисля че проблемите ти са няколко.
    Първо - вероятно лещата вече е позацапана и дисковете се разпознават трудно или не се разпознават.
    Второ - доста вероятно е да не се поддържат и новите формати на филмите.
    Можеш да го занесеш за почистване на леща или да не се занимаваш излишно и да си купиш едно ново - не марково - за 50, 60 лв което чете повечето неща и да ти се реши проблема. Ако нямаш голяма колекция от дискове - се ориентираш към един мултимедиен плеър и всички проблеми ти се решават кардинално! Успех!

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006

Re:DVD-то ми не плейва почти нищо [LG LH-T551]

Съмнявам се плеър отпреди няколко година да поддържа друг формат освен .avi, без значение дали е divx или xvid и то до макс 720х нещо резолюция. Всичко друго ще трябва да се конвертира в ДВД формат и да се гледа тогава.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LG 47 LA620 - не плейва от Новатв и Тв7
    От ilhanbg във форум LG телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 09-12-13, 14:07
  2. Лаптопът не плейва добре блу рей
    От dedo pop във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 12
    Последно: 07-04-12, 15:28
  3. Как да запиша DVD в имидж ISO за да го плейва popcorn a100 ?
    От gydi във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 05-10-10, 20:42
  4. Update Firmware for DVD LG LH-T551
    От ArsenLupen във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 30-07-07, 21:18
  5. LG LH-T551 - USB-то не работи
    От peter_nn във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 8
    Последно: 14-12-06, 23:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе