Здравейте,

Вчера ми попадна една портативна DVD система за кола с два 8 инчови монитора, чисто нова за 100 лева. Полакомих се предвид евтината цена и я взех веднага. Предвид цената не мога да имам високи очаквания. Монтирах я в колата и всичко е почти 6. Чете DVD-та без проблеми има USB порт и слот за SD карта, дистанционно управление, възпроизвежда всички добре познати видео формати, включително и субтитри на български. Има вградени батерии които изкарват ~3 часа автономна работа на системата, дори да няма захранване от задната запалка. В комплекта има и два чифта стерео слушалки, ако не искаш звука да идва от вградените в мониторите говорител. С две думи, като цяло, чудно китайче.

За съжаление има две неща които ме дразнят.

1. Към всеки от мониторите имам 3.5 mm аудио жак за слушалки. За съжаление слушалките са с кабел. Куцо решение. Децата на задните седалки, стават като киборги. Едни жици висят между тях и предните подглавници.....

Въпрос-1: Някой знае ли къде в България мога да си купя малък bluetooth аудио трансмитер, който включа в аудио жака и който да се захранва от самия жак? Отговора на този въпрос може да ми го пратите и на лично, ако модераторите не разрешават това да се напише публично. Търсих в google за подобни устройства обаче ми излизат само обяви от amazon, ebay и компания. В краен случай, ще поръчам и от там, но за 5-10 долара да чакам със седмици, ми се вижда глупаво.

Въпрос-2: Ако по някакъв начин се сдобия с подобен bluetooth трансмитър, ще мога ли към него да свържа 2 чифта bluetooth слушалки или един трансмитър може да захранва само едни слушалки?


2. Главния монитор с DVD player-а има два OUT-а с жакове, които много приличат (ако не са и същите) на 3.5mm аудио жаковете. Единия жак е за звука, втория жак е за видеото. Втория монитор от своя страна има същите два жака, които обаче са IN.

За да може видеото и звука от DVD player-а да достигнат до втория монитор, трябва да използвам кабел. Въпросния кабел е включен в окомплектовката. Проблема е че не искам да разколачвам корите на колата, мокети и т.н. за да скрия въпросния кабел.

Въпрос-3: Има ли някакъв вид трансмитър който мога да включа във VIDEO OUT-а на DVD-то, а от другата страна някакъв рисийвър към VIDEO IN-а на втория монитор и така безжично да прехвърля картината към монитора?

Ако има combo устройство което решава проблема с картината и звука, ще е най-добре.

Поздрави и предварително благодаря!