Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Ама чакайте малко сега !
Нали аз бях този, който твърдеше че е безсмъртен, щото не повтаря, а вие уж ме разубеждавахте да не съм толкова самонадеян, щото повтаряло.
А сега когато посочих информация, че повтаря, що така ми скочихте да казвате "какво е това повтаряне, не е доказано, информацията е малко ... (по смисъл де)"
като гледах тази таблица ме връхлетя голям смях, но по съвсем друга причина
значи вече е модерно ковид19 да се съкращава К-19 явно
да де, ама К9 са кучешките полицейски отряди, защото К9 = кей-найн = canine = кучешки
К-19 = кей-найнтийн = кейнайн-тийн = canine - teen = демек кучета над 12 годишна възраст, демек супердърти кучета
държа да отбележа, че нищо не съм пил тази вечер, а наркотици не съм и помирисвал през живота си :))
Абе над 10% смъртност от хоспитализираните хич не говори добре за познаването на заболяването и възможностите за терапия.
Но все пак още се Трупа опит..
Все пак, добре е да се сравнява нивото на смъртност и с други отделения - при вътрешните отделения смъртността може и да е по-висока.
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
държа да отбележа, че нищо не съм пил тази вечер, а наркотици не съм и помирисвал през живота си :))
Припомни ми следния откачен виц:
32 ден коронавирусна карантина.
Всичко е тихо, спокойно и нормално. .Група мургави жители на Столипиново седят и пият евтина ракия. Боят започва от репликата на Асан :
– Семантиката на етюдите в прозата на Яворов е нееднозначна…
САЩ, респективно светът, са на прага на нова голяма депресия, не само сравнима с '29, но вероятно и превъзхождаща я
моето становище не е в резултат на гледане на клипчетата, любезно предоставяни ни от dolby, а в следствие на анализи, както мои, така и на световни икономисти, които се съмнявам, че биха били оценени тук по достойнство
защо го казвам?
защото когато ти дойде eviction notice-а, ама ИЗОБЩО не ти пука, че имало 0,005% шанс да пукнеш от ковид, защото има реален шанс да заживееш в кашони
освен това в резултат на щатския идиотизъм да се смята, че щом си с маска, значи си либерал-демократ-проLGBT-мултикултуралист, а ако си консерватор-републиканец-хетеро-патриот, значи трябва да си без маска, тогава е напълно нормално да яхнеш вълната и да кажеш, че избирателите ти трябва да са без маски
днес почти се разревах от отчаяние, когато някаква реклама за парцали по тв завърши със слоугъна: follow yourself
не съм прекалено стар, че да кажете, че съм се отчаял от тъпотията на обществото, просто тъпотията на обществото НАИСТИНА докарва до отчаяние интелигентните хора!
Всяка прилика със случващото ае в България е случайна.
Цитат:
Какво се случи през последния месец, за да стигне Чехия от положение, което беше близо до това в България, до позицията на новия черен рекордьор на Европа? Най-краткият отговор: животът продължаваше както преди, мерките бяха символични, хората пътуваха и се събираха. До момента, когато отново беше въведено извънредно положение, училищата и заведенията бяха затворени, а събирането на хора на открито беше почти забранено.
Цитат:
Преди няколко месеца Чехия беше сред отличниците в Европа. Страната въведе още в началото на март строги ограничения, които продължиха два месеца. Случаите в началото на май бяха едва по около 50 дневно. Последва безгрижното лято. Днес премиерът Бабиш за първи път използва думата „катастрофа“.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30894834.html
Най-веротния изход от кризата с тая пандемия е достигане с плавни темпове до колективния имунитет. Няма значение дали метода ще е преболедуване или ваксина.
Видя се, че жегата не влияе значително на вируса и засега не се вижда никакъв шанс вируса да изчезне от само себе си, освен може би в Сев.Корея.
Та в тоя смисъл, това което е писано по-горе за Чехия, е резултат от някакво архаично схващане, че вируса ще изчезне с тежки мерки. Да, вируса може да бъде ограничен с тежки мерки, но не и да изчезне. А дългосрочните тежки мерки вече знаем до какво водят - до тежки икономически загуби и тежко изкукуригване на населението. ... И след което нещата се рестартират.
Многократно беше дискутирано тук, че ползите от мерките не са изчезването на вируса (щото е невъзможно да изчезне с мерки), а ползите са първо да не се задъха и запуши здравната система и второ да се даде време за разработването на реална ваксина.
... И накрая ще се окаже, че не чехите са били отличниците, а шведите.
Щото да си държава отличник - това означава пръв да забравиш ЗАВИНАГИ за коронавируса. ... А не да влачиш некъв си вирус с десетилетия
Цитат:
MitkoS
Най-веротния изход от кризата с тая пандемия е достигане с плавни темпове до колективния имунитет. Няма значение дали метода ще е преболедуване или ваксина.
Видя се, че жегата не влияе на вируса и засега не се вижда никакъв шанс вируса да изчезне от само себе си, освен може би в Сев.Корея.
Та в тоя смисъл, това което е писано по-горе за Чехия, е резултат от някакво архаично схващане, че вируса ще изчезне с тежки мерки. Да, вируса може да бъде ограничен с тежки мерки, но не и да изчезне. А дългосрочните тежки мерки вече знаем до какво водят - до тежки икономически загуби и тежко изкукуригване на населението. ... И след което нещата се рестартират.
Многократно беше дискутирано тук, че ползите от мерките не са изчезването на вируса (щото е невъзможно да изчезне с мерки), а ползите са първо да не се задъха и запуши здравната система и второ да се даде време за разработването на реална ваксина.
... И накрая ще се окаже, че не чехите са били отличниците, а шведите.
Щото да си държава отличник - това означава пръв да забравиш ЗАВИНАГИ за коронавируса. ... А не да влачиш некъв си вирус с десетилетия
Всичко това ще е вярно само при хипотезата, че се създава достатъно дълготраен имунитет и няма повторно заразяване в кратък период след първото! А такъв още не е доказан!
Малко да ви поуплаша .
Living with Covid19
Цитат:
FearMe
......
Затова ли го учи английския, да си блъскаш главата с проблемите на света.
"Меньше знаешь — крепче спишь"
Цитат:
fbr
Затова ли го учи английския, да си блъскаш главата с проблемите на света.
"Меньше знаешь — крепче спишь"
мани ти английския, ами немският, руският... ?
сам се чудя що ми трябваше :))
м/у др, някой да се е замислял как се съвместяват двете тези:
"короната мутира + имунитетът е временен" с "ще създадем ваксина срещу короната" ?
к'о ми трябва да мисля, а? я по-добре ракийката, салатката и хъркането...
Цитат:
Lupus
Всичко това ще е вярно само при хипотезата, че се създава достатъно дълготраен имунитет и няма повторно заразяване в кратък период след първото! А такъв още не е доказан!
Тогава трябва да свикнем, че Ковид е като грип и ще трябва или да си перманентно затворен или да се свикне с мисълта за него. Хипотетично и да се чака лечение. И ваксини ще има, но ще бъдат със сезонен характер. Също така с времето уязвимите ще отпадат все повече (в духа на вица - труп, труп, труп и опита се трупа) и ще остават устойчивите.