Време е @kod да направи четенето и писането в форума да минава през QR код :)
Преглед за печат
Време е @kod да направи четенето и писането в форума да минава през QR код :)
ccancov73
Да, в Щатите вече имат починал от Омикрон, вчера го четох.По спомен над 50г с доста заболявания,
в Израел също вече има потвърден смъртен случай , също с доста заболявания, ваксиниран с 2 дози преди повече от 1/2г.
Днес ми звъннаха познати - сина им пътува миналия петък до Шри Ланка да се качи на кораб.На тръгване PCR - отрицателен, като каца обаче му правят тест, и е позитивен.Тъй като преди качване на рейс се ходи яко по дискотеки(на 30г е) най-вероятно го е лепнал по кръчмите.
Там му правят и секвениране и излиза Омикрон, и естествено(но не за България) му предлагат лечение с моноклонални антитела.Затова ми звъннаха де.
Та да знаете, че Омикрончето си го има и у нас, но добре че е ШриЛанкската здравна система да го хване….:)).
Омикрона го докараха българите преди 10 дни, дето държавата ги евакуира от почивка в ЮАР....
иначе бедната ШриЛанка лекува със скъпи моноклонални антитела...а у нас с парацетамол и ако имаш връзки с ремдисивир :mad:
https://www.fda.gov/news-events/pres...tment-covid-19
Айде, хАмериканците одобриха първото хапче за лечение на Ковида.
Ще чакаме сега и ЕМА да се “събуди”.
ccankov73
ПС.
Допълних поста
Дъртите днес набодоха 3-та доза и после министъра каза, че ще дава по 75лв. Сега аз ли да ги давам за да не се сърдят?
Цанков или друг какво, мислиш по долното.
Жената след повече от 6 месеца с Астра при профилактични кръвни си пусна и за атитела 33,8 bau/mL аз го тълкувам, че е изветряла. Явно преди месец си е било друго вирусче това дето го караха децата, затова и казах да пусне това изследване.
Доколкото разбрах, а и би трябвало, пенсионерите, които са напълно ваксинирани до определена дата ще получат този бонус
https://www.banker.bg/upravlenie-i-b...m_campaign=rss
Всеки набоден пенсионер ще го получи, независимо дали е вече ваксиниран или тепърва ще се боцка. Важно е да се знае, че това е еднократен бонус, а не е добавка от 75лв. всеки месец. Това Кирчо забрави да го спомене.
Боби, мисля си че е за бустер.Дали Модерна или Файзър - ваше решение.
Да се изкара зимата - то това е проблема, на лято почти “изчезва” гадината.
А и сега празници, пътувания, събирания, не ми се мисли след Нова Г. каква ще я “сърбаме”, ама квот-такова.
п.с. малкия - на 13г. вчера получи втора доза Файзър…:wink:.Странични ефекти - 0.
Бустер му е "цаката". Щом две дози не фащат дикиш, третата ще оправи работата! :-memnon
Да, това ще да е проблема - да се изкара зимата. Вече цели 2 години слушаме това, че проблемът е до няколко месеца. Не е за вярване, че хорската наивност е толкова безбрежна! :shocked:
Как каква?! Пак същата ще я сърбаме! Няма връщане назад! Пандемията е инструментът, който ще се използва докрай. Дори с цената на насилие. За 2022г. са ни подготвили навлизане в следваща фаза по план. Урсула е много, ама много загрижена за следването на фазите за фиксацията по "ваксинацията". Нищо, че ваксините не спират вируса, тя пак настоява да се налага ваксинация навсякъде в евросъюза. Правителствата следват като малоумни директивите й, въпреки, че от СЗО уж само препоръчват!
Дори инакомислещите, веднъж влезли в държавното управление, биват привиквани на килимчето при Урсула и "съветвани", след което същите тутакси си променят мирогледа и мигом започват да налагат мерки, с които залъгват хората, че ваксините ще ги спасят. Даже от зор и пари взеха да раздават... И това, ако не е показателно, че пандемията е с цел... ! :bravo
А ползи - и те 0. Щото налагането на трета доза доказва именно това.
Нещо отрезвяващо за онези, които са им завъртяли главите с пропагандни лъжи относно сертификатите.
Сертификат се дава на стока, не на хора! Ако днешното "нормално" включва на хората да им бъдат наложени сертификати, то да знаят, че утрешното "нормално" , сертифицираните ще бъдат третирани като стока!
Е не е точно така. Сертификат за качество се дава на стока, а сертификат, че човек може нещо, се дава на хора.
без да коментирам, само ще цитирам българина от Нидерландия, когото интервюираха тази сутрин:
"Нидерладия е в пълен локдаун... процентът на ваксинираните тук е над 80%... въпреки това болниците са пълни с хора... има и хора с по две игли... всички работят от вкъщи и свикнаха... "