Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
Цитат:
Първоначално публикувано от Orange
A при 1080р@24Hz има насичане на картината, нещо като лаг.
Това не е нормално. Според ревюто в hdtvtest при този модел не трябва да имаш споменатият от теб проблем.
Benchmark Test Results:
- 1080p/24 capability (PS3): Accepts 1080p/24 video signal; no telecine judder
The Panasonic TH42PZ80 flat screen plasma also handled 1080p/24 video signal from the PS3 flawlessly.
Едно е да подаваш от PS3 или Blu-ray/HD-DVD, a друго от компютъра. Не съм убеден, че крайния резултат е същия.
В драйверите на видеото си играх с различни опции без резултат. Може би трябва да пробвам друга видеокарта. Не ми се вярва да е от кабела, но ако мога ще пробвам с друг.
Питах в темата ако случайно някой е имал аналогичен проблем, но май няма. Или дано някой се включи по-късно.
Точно това имах в предвид - не търси проблема в телевизора, до като не пробваш с добра видео карта(и компютър като цяло) или с някои Блу-Рей плеър. И съвет за един елементарен тест: пусни 1080p на компютърния си монитор и виж как е. Ако сече, дропи кадри или дава артефакти, значи сменяш компютъра.
Поздрави!
Oправих нещата с PowerStrip. Там има опциите за позициониране на екрана, които ги няма в офицялните драйвери.
след два три дни ще купувам Panasonic TH46PY85P...отначало ще пусна сигнал от лаптопа с VGA....но искам да ви попитам каква видео карта да си купя за настолния че старата е Radeon 9550 и е време да я сменям...да има HDMI и да важат игрички...също така колко RAM трябва да има и колко да е процесора за да вървят HD филмите без проблем...
Цитат:
Първоначално публикувано от LeBron
след два три дни ще купувам Panasonic TH46PY85P...отначало ще пусна сигнал от лаптопа с VGA....но искам да ви попитам каква видео карта да си купя за настолния че старата е Radeon 9550 и е време да я сменям...да има HDMI и да важат игрички...също така колко RAM трябва да има и колко да е процесора за да вървят HD филмите без проблем...
Ако аз щях да купувам бих избрал 4850 в момента. Колкото до паметта можеш да вземеш 2х1ГБ и да ползваш 32бит ХП или Виста (32бит ОС работят с макс 3ГБ памет) или да вземеш 2х2ГБ и да минеш на 64бит ОС. Процесора Интел 8400 примерно.
Orange тя е 350 кинта ....и е ДДР3....нещо до 250 лв повече не ми се дават..и мисля че дъното ми не подържа ДДР3,не съм сигурен ама ми е на 2 години и отгоре може би....така че ако взема тази направо нов трябва да купувам....
Цитат:
Orange тя е 350 кинта ....и е ДДР3....нещо до 250 лв повече не ми се дават..и мисля че дъното ми не подържа ДДР3,не съм сигурен ама ми е на 2 години и отгоре може би....така че ако взема тази направо нов трябва да купувам....
Няма връзка между паметта на видеото ДДР3 и паметта на дъното ДДР2 (системна памет или иначе казано РАМ). За видеокарта тъси задължително ДДР3. 4850 може и за 300лв. да я намериш ако се разтърсиш.
Иначе си за нов компютър щом си с 9550 АГП. Трябва да смениш дъно, видео, процесор и мин 2ГБ рам. Няма да намериш видео с HDMI за AGP, само за PCI-E.
Ако искаш да играеш новите игри и да гледаш Blue-ray си приготви 1000лв. за горните 4 компонента.
Ако играеш по-стари игри и гледаш 720p и 1080i/p с неголям bitrate може да потърсиш някоя АГП карта на старо. Потъси последното поколение, което се произвеждаха АГП карти. Аз знам за 1950ГТ за АГП, след това не знам.
Цитат:
Мисля, че и това ще ти свърши работа:
SAPPHIRE HD3850 512 GDDR3 AGP 248.50 лв с ДДС в листата на Мост, но май в момента не е налично.
Налично е ASUS AH3650 SILNT/HTDI/512 AGP. Ето и подробности:
ASUS AH3650/HTDI
• Graphics Engine RADEON HD3650
• Video Memory 512MB DDR2
• Engine Clock 725MHz
• Memory Clock 1000MHz (500MHz DDR2)
• Memory Interface 128-bit
• Max Resolution 2560 X 1600
• Bus Standard AGP 8X
• VGA Output Standard 15-pin VGA (via adapter)
• HDTV Output S-Video to HDTV
• TV Output S-Video
• DVI Output DVI-I
• Dual DVI Output Yes
• HDCP support Yes
• Adaptor/Cable bundled DVI to VGA adapter, DVI to HDMI adapter, HDTV-out cable
• Software Bundled ASUS Utilities & Driver
www.asus.com
AGP A Serie
Но това е определено по-слабо от SAPPHIRE HD3850 512 GDDR3 AGP.
Потърси го по други сайтове. Успех!
Изчакай излизането на HD4670,очакава се да е около 150лв http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=134094 .Иначе най-евтина 4850 е тук http://www.steltcomputers.com/e/prod...oducts_id=1732 ,само като си помисля ,че моята я взех за 320 ...
е за 270 лв ако е толкова добра бих я взел...а с нея 2 ГБ рам стигат ли...??? и старият процесор ми е 2.4 ще го сменя....въпросът е дъното дали трябва да го сменям...само че сега не мога да ви кажа модела...АСУС някакъв ама....отпреди 2г и половина...
Сменяй всичко и премини на PCI-E. Няма смисъл да наливаш пари в умряла платформа с АГП.
Видео картата ми има изходи HDMI и DVI.В момента е вързана към телевизора(Panasonic 42PV80P) посредством HDMI-то.Когато наглася сигнала към телевизора да е 1080p24 картината на телевизора се накъсва при по-бързи сцени.Проблема се решава когато пусна сигнала на 60 херца,но тогава вече сигнала става 1080pHDTV.Има ли начин да се запази 1080p24 и да не накъсва картината,и ако направя връзката чрез DVI-HDMI,ще се подобри картината?