Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
Цитат:
Първоначално публикувано от pana
Със Виста съм и за съжалемие драйверите за Н Видията скоро се ъпдейтнаха.
3 гб рам е машината.
Ако картата ги няма тези функций с допълнителен софт не става ли?
пс
В събота ще ми върнат лап топа и ще тествам .
Доколкото знам не. Това е строго специфична функция на драйверите. Когато махнаха тази (а и други функции) из форума на NVidia здраво ревяха, ама отговора беше че това се налага заради HDCP функцията. накратко поредната гадост заради филмовите студиа.
Какво да се прави...
Здравейте и от мен! И аз имам едно въпросче по темата. Вчера си взех телевизор Philips 32PFL7803D и към него искам да свържа лаптоп ASUS X50GL-AP041.Лаптопа има HDMI изход и е с карта NVIDIA GeForce 8200M.Мисля да си взема HDMI кабел,но не знам дали кабел на цена под 10 лв. ще ми върши работа.След като направя връзката с кабел между телевизора и лаптопа,за гледам филм на телевизора какви настройки трябва да направя на лаптопа(по скоро на графичната карта)?
Цитат:
Първоначално публикувано от pana
Имам Панасоник ПВ 80 и лап топ с NVIDIA GeForce 8600M GS .
Ще ги сврързвам чрез HDMi - HDMi .
Въпросът ми е :
Как да направя така че да си пускам филми,да ги гледам на ТВ-то,а през това време да си ползвам екрана на лап топа за работа?
Възможно ли е това да се получи,чрез тази връзка.
И ако може - как?
Ето тук съм казал как: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg328589 :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Ivan19
Здравейте и от мен! И аз имам едно въпросче по темата. Вчера си взех телевизор Philips 32PFL7803D и към него искам да свържа лаптоп ASUS X50GL-AP041.Лаптопа има HDMI изход и е с карта NVIDIA GeForce 8200M.Мисля да си взема HDMI кабел,но не знам дали кабел на цена под 10 лв. ще ми върши работа.След като направя връзката с кабел между телевизора и лаптопа,за гледам филм на телевизора какви настройки трябва да направя на лаптопа(по скоро на графичната карта)?
Ето как: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg328589 :)
Благодаря! По същия начин ли се процедира,ако вместо медиа плейър използвам BS player?
Здравейте,
Купих си наскоро Самсунг А558, който си има и VGA вход /в описанието го дават като РС in/, но си е същия. Искам да изкарам 1080п на него от лаптопа. От изчетените страници стана ясно, че ми трябва кабел с всичките 15 пина, защото лаптопа има само VGA порт. Ще трябва да го купувам от нета, защото къде ли не ходих и все няма такива. Дори имаше магазини, в които въобще не бяха чували, че съществува. Не разбирам от кабели, затова питам тук. Кой от двата?
http://www.keene.co.uk/electronics/m...ycode=15HDPP10
http://www.lindy.co.uk/vga-cable-pre...-2m/37245.html
И въобще има ли разлика между SVGA и VGA?
Незнам откъде си, но в София в Плесио има такива кабели. Аз купих 1.8 метров от тяхната марка Turbo-X за 7 лв. и работи пущината. И аз съм със Самсунг. Интересното е, че 5 метровия им кабел не беше 15 пинов, а само 1.8 метровия...
За връзка с Плазма с кой вариянт ще получа по качествен сигнал:
1. HDMI - HDMI
или
2. VGA - VGA
?
Здравейте на всички. Преди няколко дни си купих LDC TV Sharp 32D65E - http://www.sharpbg.com/index.php?productID=278 , видеокартата на PC-то е Ati Radeon 3650 и има HDMI порт и си купих кабел HDMI-HDMI 5 метра. Когато ги свързах обаче не успях да подкарам картина на ТВто и след това се порових в нета и на някои места видях,че моята видеокарта била с HDMI version 1.2, а кабела и ТВто са version 1.3 и сега незнам дали е наистина така и защо не мога да ги свържа. Рових се страшно много по Аti Control Centera,но нищо не успях да направя. В момента единствения начин е като извадя RGB кабела от монитора на компютъра и го вкарам директно в ТВто и така го подкарвам, но в книжката на ТВто пише,че при тази Analogue Connection се разрешават единствено 576p/720p(50Hz) и 1080i, а единствено при HDMI Connection има вече и 1080p. Ще ви бъда много благодарен ако някой знае нещо по случая и какво мога да направя, за да го подкарам на 1080p и дали ако наистина видеокартата поддържа единствено HDMI version 1.2 и оттам идва проблема дали ще ми свържи работа един преходник HDMI- DVI и единия край на кабела в ТВто, а от другата страна чрез преходника в DVI порта на видеокартата?... Благодаря предварително
1.3 е обратно съвместим с 1.2 ,не е там проблема ..
Ами точно това си мислех и аз, че би трябвало 1.3 да е обратно съвместим с 1.2 ,но знам ли. Какво друго може да е според теб?..
без да го видя няма как да ти кажа нещо конкретно .. по принцип след като го вържеш трябва да го активираш от Display Manager
Две възможности - проблем с драйверите или кофти софтуер на телевизора поддържащ само фиксирани резолюции и рефреш рейтове и отказ да показва картина каквото и друго да му се подава. Подобен проблем съм забелязал на една 32" ова Тошиба.
Прочети внимателно какво поддържа и му подай ТОЧНО тази резолюция - точно със такава честота на опреняване. По принцип пусни му точно 1080р и включи телевизора във "Dot by Dot " режим.
Има и малка но напълно реална възможност ако си включил HDMI кабела при пуснат телевизор ИЛИ компютър - не дай си боже и двете, да си изгорил HDMI порта на телевизора. Това става неприятно лесно а после само сервиз оправя проблема!
Ами за съжаление точно така го включих HDMI кабела при включени и PC и ТВ :( , но дори да съм изгорил 1 HDMI има общо 3 така,че ще пробвам пак. А иначе какво значи "да му подам точно такава резолюция" смисъл преди да ги свържа да си направя резолюцията на PCто такава на каквато работи ТВто като PC резолюция ли? и тогава да го пусна ли? Както когато свързвам с аналоговото свързване - предварително трябва да си направя PC резолюцията малка и тогава го пускам иначе ми пиеше "out of range"
Трябва да му подадеш точно 1920x1080 60 Hz - или колкото пише във ръководството.
Не намерих онлайн ръководство! Виж какво пише във частта за PC резолюции.
Относно изгарянето - не искам да те плаша ама при доста модели чипа който управляв всички портове е един. Така че ако изгорят - изгарят всички!
Ето тук има онлайн ръководство в pdf формат http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID...5_ENU_HTML.htm от Downloads-> Operation Manuals -> LC-32/37D65E/DH65E/S Operation-Manual GB 7.16 MB 02.09.2008 Operation Manual, extract of language English .
Това което си мислех за версията на HDMI 1.2 на видеокартата не е ли възможно да е оттам ?...Благодаря на всички за всякакво инфо, просто съм много зле в тази област.