Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
здравеите и аз имам въпрос-свързах лаптопа си НР с телевизор LCD SHARP32 с кабел HDMI -HDMI искарах и звук и картина,но искам докато върви филма на тв-то да мога да ползвам лаптопа за чат и др. проблема сега е че ми дава 1:1 каквото правя на пс-то това дава и на тв-то.Моля ако някой може да ми помогне да пише !
Настрой видео картата да е в режим Extended, а не Clone. Може да се наложи смяна на драйверите.
Свързал съм телевизор 1080px1920 с HDMI-HDMI 10м кабел и преходник DVI-HDMI.Видеокартата ми е GF 8600GT.Въпросът ми е мога ли да подам native резолюция към TV то, а на монитора друга?Драйверите са най-новите за nVidia за Windows 7.От резолюциите,които виждам липсва 1080р х 1920 и се принудих да използвам по-ниска.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan66
Свързал съм телевизор 1080px1920 с HDMI-HDMI 10м кабел и преходник DVI-HDMI.Видеокартата ми е GF 8600GT.Въпросът ми е мога ли да подам native резолюция към TV то, а на монитора друга?Драйверите са най-новите за nVidia за Windows 7.От резолюциите,които виждам липсва 1080р х 1920 и се принудих да използвам по-ниска.
Виж предния ми пост.
Кажи все пак и модела на ТВ за да сме сигурни, че приема исканата резолюция.
Sony KDL 32W5500.А този режим на видеокартата окъде :) се прави.
Телевизора няма проблеми с приемането на 1920х1080. Настройките трябва да са някъде в NVIDIA Control Panel. В момента сигурно е в режим Clone и трябва да се смени на Extended. Тогава вече може да се зададе различна резолюция на монитора и телевизора.
Ще погледна,но имай предвид че интерфейса на видеокартата с драйвери за уиндоус 7 е малко по-различен.Снощи ги инсталирах и ми е малко объркано.Няма ги познатите дуъл вю и клон...Дори със стария дравейр за екс пи имаше рефреш рейт до 85 херца а сега само 60.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan66
Ще погледна,но имай предвид че интерфейса на видеокартата с драйвери за уиндоус 7 е малко по-различен.Снощи ги инсталирах и ми е малко объркано.Няма ги познатите дуъл вю и клон...Дори със стария дравейр за екс пи имаше рефреш рейт до 85 херца а сега само 60.
Нямам идея как е при този Windows, но не вярвам да са променили названията. 85Hz не ти трябват защото при LCD няма нужда от повече.
ОК,мерси.Ако правилно съм те разбрал да търся режим extended,и тогава монитор и телевизор се настройват самостоятелно.
Здравейте,
може ли някой да ми обясни как да оптимизирам картината през VGA вход? Тв-то е Филипс 7404, лаптопчето плейва без проблем 1080р, но когато го пусна като extended desktop да бъде лсд-то, картината сече доста.
Интересно защо при гледане на лапа картината е перфектна, а при extended на лсд-то насича.
Колко е максималната резолюция през VGA port, също така каква резолюция да избера на телевизора и откъде, мога ли да избера от него резолюцията?
Помагайте, мерси предварително!
Каква резолюция си задал на 2-рия дисплей към ТВ-то и на каква честота?
Пускам го на 1024х768 на 60hz, то на 100hz няма начин през VGA май. Лаптопът бачка на 1280х800/60hz.
Как би било оптимално?
1920 x 1080 - 60Hz
Пусни и PC Mode и режим Unscaled.
PcMode от Тв-то не ми е активен в менюто, седи сив?!
Цитат:
Първоначално публикувано от BenSherman
PcMode от Тв-то не ми е активен в менюто, седи сив?!
То като ползваш VGA входа си е само в режим PC.
Задай от лаптопа 1920х1080@60Hz.