Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
Здравейте!
Имам проблем при свързването на плазма Samsung PS-42C91H със лаптоп Acer Aspire 4520G посредством VGA кабел. По никакъв начин не мога да изкарам картина - видеокартата е 8400m g. Лаптопа има само VGA и S-Video изходи. През S Video картината е ужасна и е черно-бяла, a VGA изобщо не се разпознава от телевизора. Пробвах да закача лаптопа към 21" CRT монитор и там има образ. Пускам втория дисплей на 1024х768 и 60 Hz от драйвера на видеото, но изобщо "PC" от Source менюто на телевизора не е активно, все едно нищо не е закачено. Сменях драйвери, рових из всички възможни настройки и нямам никакъв успех. Ако някой има идеи - моля да сподели.
Пробвай с Fn+някой от функционалните бутони да смениш към кой изход да подава сигнал. На бутона има иконка за ТВ аут. F6 или F7 би трябвало да е.
Ще пробвам, но нали и сега съм сигурен, че сигнал има от VGA-out на лаптопа, защото закачих един обикновен CRT монитор и той си бачка. Т.е мога да имам два дисплея едновременно.
Но плазмата въобще не се усеща, че има закачен VGA кабел към нея. Дали е възможно нещо да не е наред с входовете на плазмата, не знам да я карам ли на сервиз или е нещо елементарно.
Я провери какви разделителни поддържа TV-то . Щото ако му подаваш разделителна дето не я поддържа е възможно въобще да не захапва .
1024х768 на 60 Hz поддържа със сигурност. Все пак не пречи ако не стане по начина, който описах по-горе, може да го пуснеш във VGA mode.
lazarus18, не разбирам какво имаш предвид под VGA mode - 640х480 ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от DanKem
lazarus18, не разбирам какво имаш предвид под VGA mode - 640х480 ли?
Като тръгне да се пуска компютъра, още преди да се появи екрана на Windows натискаш F8 и ти излиза едно меню с опции за зареждане на Windows - Safe mode.... Има и една опция Enable VGA Mode. Така зарежда възможно най-ниската резолюция. Ако и така не стане /след като пробваш първия ми съвет/ явно нещо със входа не е наред. За всеки случай пробвай и със друг компютър. По възможност настолен със единствен монитор - плазмата.
Благодаря на Lazarus18 за помощта, но вече ми беше писнало да се занимавам с тоя vga кабел - и без това нямаше как да пусна звук към ТВ-то ако съм с него.
Та си поръчах от ebay.com едно USB to DVI адаптер боксче и от него ще си пускам сигнал към ТВ-то през HDMI. Само да дойде, де :)
Здравейте, прегледах темите във форума, но не можах да открия нещо коментирано по проблема който го имам и се боря вече няколко дни и не мога да го реша. Много ще се радвам ако някой помогне. Проблема е следния:
Имам TV SAMSUNG LE-37M86 BD с три HDMI изхода. Имам PC с видеокарта NVIDIA-Ge Force 8600 GT също с HDMI изход. Имам и кабел 10м на HAMA Tech-Line HDMI-HDMI. Обаче досега изкарах само видео. Аудиото се чува само през тонколоните на PC. Не мога да изкарам видео и аудио на TV, а уж HDMI-HDMI (High-Definition Multimedia Interface) е цифров аудио/видео интерфейс.
Моля помогнете :help
П.С. Някой ме съветват да си пусна отделен кабел за аудиото от PC към TV, но тогава не се ли обезмисля този кабел дето го имам!?
Откъде да дойде този звук във видео картата?
Има модели видео карти, които се свързват със звуковата с кабел и прекарват и звук, но мисля че товоята не е от тях.
Пускай отделен кабел, макар че не виждам за какво ти е звук на телевизора.
Първо благодаря за отзивчивостта на Lazarus18.
Да, звук във видео картата няма как да има това е така, но имам и един кабел който от едната страна е един накрайник черен с дупки, а от другата са четири пак черен с дупки, син, червен и зелен чинч (N7H пише на него) - да не би да се свързват звуковата и видео картата с него незнам сигурно питам глупости, но незная.... А защо тогава да не минава звук през HDMI - HDMI нали е видео/аудио. Пускането на отделен кабел, мисля че ще е най-лесния вариант сигурно... но странно уж по-малко кабели пък накрая май ще станат повече.
Помисли малко и ще си отговориш. Как да мине звука от звуковата карта до изхода на видео картата? Твоята няма такава възможност и няма как да стане. Или си смени видео картата с нова или направи по-лесното, по-евтиното и по-разумното да прекараш един отделен кабел.
Според мен няма смисъл от прекарването на звука до телевизора защото неговите говорители със сигурност са по-зле от компютърните ти.
Идеята да минава и звука по същия кабел е ако вкарваш звука и картината във ресийвър.
Благодаря ти Lazarus18, наистина разбрах, че не ми трябва звук от PC да излиза през TV. В крайна сметка се спрях на варианта - видео през HDMI, а звук през колоните на PC или слушалките. Все пак ползвам връзката предимно за игри с хубави графики, а при тях е по-важно видео връзката да е О.К. и тя наистина е такава с този кабел. А относно филмите, си е най-добре да се гледат през DVD - домашно кино, аз и без това няма да седна да ги гледам на/през PC.
Още веднъж благодаря на всички, които ме насочиха към правилния избор с компетентните си доводи! :016:
Здравейте,нов съм в форума и искам да ви питам -купих си Philips .42PFL7603D/12 какъв е начинат да гледам НD филми, след като от PC подържа резолюция 1024 x 768,може ли по голияма резолюция и как ще се вижда.Какви са другите начини да гледам НD филми?
Ivi777,как го оправи образа?
и аз имам същия проблем,картинката на дескопа ми излезе на ТVто,но нямам иконките
Ако може напиши ми,за което ти благодаря предварително