Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
Имам следния проблем с много от проблемите във форума се оправих някак си, но има един който каквото и да правя не се оправя. При свързване на телевизор и компютър HDMI-HDMI ( телевизор филипс, видеокарта Ати радеон) се получава следното:
При резолюция 800 х 600 има съвсем леко забележими зелени хоризонтални линии, при увеличаване на резолюцията линиите стават все по забележими и все повече(особено на черното). Моля помогнете ми със съвет.
Мисля си за артефакти. Какво е състоянието на 3D платката. Какъв е точния модел! Прегрявана ли е? Какви температури държи? Клоквана ли е и т.н.?!?! Дай цялата конфигурация на машината!Това от към хардурно положение.
Как е въпроса със софтуера - плеъри, кодеци, DX, Win?
Какво свързване е най-подходящо от лаптоп с lcd при положение, че лаптопа е с ATI HD 2600 и има VGA и S-Video изход, а на LCD-то има HDMI, PC/VGA, SCART, чинчове за аудио и видео, и жак за аудио? ;) Резолюцията на телевизора е HD Ready.
Цитат:
Първоначално публикувано от shumi
Какво свързване е най-подходящо от лаптоп с lcd при положение, че лаптопа е с ATI HD 2600 и има VGA и S-Video изход, а на LCD-то има HDMI, PC/VGA, SCART, чинчове за аудио и видео, и жак за аудио? ;) Резолюцията на телевизора е HD Ready.
VGA-VGA
Свързах го с такъв кабел, но виждам само десктопа изрязан от всички страни, какво трябва да се направи в този случай?
П.П. Подкарах филм, но може би по най-лесния с влачене на плеъра в дясно. Обаче има друг проблем при който когато лаптопа е пуснат на заряд през монитора на lcd-то преминават тънки треперещи ленти?
Хм...телевизора и РС-то ми са вързани от повече от месец с HDMI кабел, а пък аз чак сега разбрах,че на телевизора имам опция-само сканиране и една друга,много приятна опция наречена xvYCC.Активирани правят картинката много приятна,само ми е интересно,че при активирано-само сканиране, картинки с размер 1680Х1050 ми ги дава с черен кант отстрани,а филмите гледани с KMPlayer са на цял екран.
Цитат:
Първоначално публикувано от shumi
Свързах го с такъв кабел, но виждам само десктопа изрязан от всички страни, какво трябва да се направи в този случай?
П.П. Подкарах филм, но може би по най-лесния с влачене на плеъра в дясно. Обаче има друг проблем при който когато лаптопа е пуснат на заряд през монитора на lcd-то преминават тънки треперещи ленти?
Здрасти,
Изкарай си антенният кабел от телевизора и ще се изчистят лентите
Успех!
при мен линиите ги има,когато едновременно изкарва картина към ТВ и монитора на лаптопа.Ако пусна сигнал само към телевизора и монитора на компа угасне,линиите изчезват.
Откакто вързах компа за тв-то , до скоро ужасният avi формат с размер на един филм 700 mb, изглежда много добре на тв-то, сигурно видеокартата прави добър ъпскелинг сравнен със сигнал от двд през скарт на същият филм разликата е огромна.
Привет на всички, нов съм във форума а и нов в използването на LCD TV и от два дни се боря като прасе с тиква да свържа с HDMI лаптоп ASUS M51VR-AP138 с PANASONIC TX-L32C20E. Проблема е че на ТВ-то не излиза абсолютно нищо, чисто черна картинка, каквото и да правя по настройките на видеокартата на лаптопа, монитора на лаптопа мига, премигва, сменя си настройките, но ефект върху ТВ-то няма. Рестартирах лаптопа след настройки, клонирах, екстендвах - резултата е все същия. Забелязах обаче че като избера HDMI1 порт, ми се изписва на самия телевизор 576i като резолюция може би - но такава нямам във възможните на лаптопа, дали е възможно да не мога изобщо да свържа с HDMI лаптопа с ТВ-то, или аз нещо не правя като хората? PLEASE HEEELP :081:
виж в книжката с инструкциите какви формати подържа и с какава честота
http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/%...trackInfo=true
Програма за разшифровка на EDID на монитора/телевизора
http://entechtaiwan.net/util/moninfo.shtm
Каквито и формати да поддържа ги пробвах през лаптопа - само тоя 576i го нямам на лаптопа - толкова ниска резолюция не мога да изкарам - лаптопа е Full HD, а ТВ-то е HD ready - да не би да ми трябва някаква програма за намаляване на резолюцията на лаптопа? И още един въпрос - може ли да е има дефект в кабела или в ТВ-то, щом каквото и да правя картината си стои черна - тука всеки има по-различен проблем - картината излиза автоматично независимо от резолюцията, но не им харесва примерно качеството - а при мен няма нищичко...
Я прочети внимателно инструкцията на тв да не се окаже ,че си пропуснал нещо важно.После провери по възможност с друг източник двд или мултимедиен плеър взет на заем от някои приятел входа HDMI 1 и кабела- да не би да си изгорил вече порта.Никакви програми не са необходими въпреки ,че ти е HD ready панела може да възпроизвежда и 1080п.Не изключвам и проблема да е в кабела.
Ами пишеше нещо да се види EDID първо че било опасно да не стане сакатлък за ТВ, ама това го видях чак като почнах да сменям настройките на лаптопа, изписва ми се като предупреждение - преди това като пробвах да клонирам или да extendvam, като ефекта беше нулев - но това че може да съм изгорил порта е мнооого кофти, макар че не ми се вярва, нищо не съм форсирал, още в началото екрана си беше черен и така си и остана - но в магазина ми казаха че нямало нужда от кой знае какви настройки, той телевизора сам щял да си промени размера на картината ако му е много :( Скоро ще си занеса лаптопа в магазина да пробваме на друг ТВ същия модел да ми покажат къде бъркам - стига да могат - аз го мислех че е като при прожекторите, клонираш и си готов а то егати разправията... Мерси много за помощта.
Коя OS е инсталирана на лаптопа? Сложил ли си последните драйвеи за 3D ускорителя? Ако си с по-ново от XP пробвал ли си комбинацияата от "Win + P" бутон? Също Fn бутоните - кои бяха не хомня - Fn+F8 LCD/CRT switch display?
От къде атачваш втория дисплей - от драйвера или от менюто на OS?