Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
Оправих го :ole Мерси на Mоmchil, че подсети за overscan-a. :Drinks:
Значи при мен стана по следния начин: отворих ССС/Desktops&Displays. След това дясно копче на иконката на телевизора под надписа "Please select display", Configure/Scaling options и вече оттам нагласих стойността на нула.
П.П. Забравих да кажа и че си изключих 16:9 сканирането от TV-то, щото иначе не пасваше както трябва.
iwoto благодаря ти ! Значи добре съм направила, че дадох повече пари за този модел лаптоп
Здравейте!Може ли,някой да ми направи кабел "VGA към компонент"?Искам да си купя такъв.
Убеден съм , че някой китаец вече ти е направил.От теб се иска само да обиколиш компютърните магазини.Може да провериш и в Конрад.
Оф, да търсиш такъв "кабел VGA към компонент" е все едно да търсиш философския камък... или бялата лястовица (за по-младите ни читатели - това се учи в училище по литература)... не знам дали разбрахте метафората :)
Подобен кабел работи само за точно определен кръг устройства и (предполагам че) обикновено си ходи като аксесоар към тях. Във всички останали случаи е загуба на време, $$ и нерви :)
P.S. човек от един друг форум си беше поръчал такъв кабел от ebay.co.uk - естествено не му върши работа... ако искаш мога да се опитам да ви свържа :) сигурен съм че с удоволствие ще ти го продаде :) Не че струва скъпо... нещо за около 5 паунда ми се върти из главата...
Със сигурност съм виждал бялата лястовица в Конрад,но беше преди 2,3 години.В момента незнам дали имат.
Търся свестен HDMI кабел на разумна цена. Кой от предлаганите в момента в ТМ си заслужава парите.
Като евтин евтин вариант това:
http://shop.vali.bg/product.php?ProductID=1039
Средна хубост:
http://shop.vali.bg/product.php?ProductID=1054
Малко по-скъп:
http://shop.vali.bg/product.php?ProductID=1060
Същите ги продават и в ТП, но на по-високи цени и не е сигурно кое го има налично.
Поръчвай ги онлайн.
Цитат:
Първоначално публикувано от iwoto
Със сигурност съм виждал бялата лястовица в Конрад,но беше преди 2,3 години.В момента незнам дали имат.
Да, да, има такива кабели разбира се и правилното им название е "D-Sub <-> Component" или "DB15 <-> Component" или нещо подобно, а не "VGA <-> Component"... рядко се срещат и се изпозлзват в специални устройства - примерно проектори, и др. при които D-Sub конектора освен за VGA видеосигнал се позлва и за Component Video... някои видеокарти по едно време мисля че също го можеха този номер (а за някои май трябваха специални драйвери - не помня вече, защото преди време ме вълнуваше тази проблематика)... но в общия случай този кабел е безполезен и рядък точно като бялата лястовица :)
Здравейте, искам и аз малко помощ, че нещо се оплетохме с баджанака.
Проблема е следния, плазма LG на около 4-5години искаме да я вържем през HDMI с лаптоп Dell Studio 1555 , модел PP39L
Дотук добре, картина слънце, но няма звук!?
Пробвахме с моя лаптоп /който е по нисък клас/ Toshiba - ТВ-то си вади и звук и картина.
Пробвахме неговия лаптоп на моя телевизор Panasonic 42pv80p-има и звук и картина.
При всички опити използваме един и същ кабел.
И в момента сме шах с пешката :)
На DELL-а (ако не сте го направили това, разбира се) най-вероятно трябва да се включи да вади звука през HDMI - нормално по подразбиране звука си излиза през вградените тонколони или слушалките... завси от драйверите и операционната система също.
Аз имам DELL XPS с Vista Home Premium и там стоят така нещата :) при студиото сигурно е подобно...
От два дена съм собственик на Toshiba 46xv733.
При свързване с компютър чрез HDMI успявам да постигна pixel mapping 1:1 и перфектна картина само при режим "игра".
При всички останали режими на телевизора картината е ужасно размазана и се налага ъпскелинг от драйвера, който още повече влошава нещата.
Всички авторежими на телевизора за мащабиране са изключени.
Режимите, които подавам са 1080p или i/ 50 или 60Hz /32bit. Телевизорът изписва правилно резолюцията и честотата, цветовете ги изписва като RGB 24bit, но винаги е размазано.
Компютърър е с Core i3, с "вградена" видеокарта, последен драйвер на интел, Win7 ultimate 32bit.
Къде греша? Да търся ли външна карта за проба и каква? ....или докато е време да сменям телевизора?
При мен (40c750) мога да изключа всички опции за подобряване на картината и при Screen Fit се получава 1:1. Същото става и автоматично като преименувам входа на PC. Не знам как е на тошиба, но по коментарите из интернет останах с впечатлените, че почти всички нови телевизори го имат това като опция (да си сменят профила на входа). Ако го имаш пробвай да зададеш PC като профил на входа.
Manual на страница 26 пише за някакав Dot by Dot. При теб има ли го?
Цитат:
Първоначално публикувано от portokala123
Manual на страница 26 пише за някакав Dot by Dot. При теб има ли го?
:Drinks: :Drinks: :Drinks: ТРЪГНА!
Настройката не я намерих никъде в основното меню, а само в "quick" менюто (където не бях влизал).
От ТМ са ми дали книжка с всички схеми в телевизора (сигурно ги продават и като китове за сглобяване:)), но не и цялото ръководство за работа.
Аз съм съм си свалил руската брошура, където терминът за "dot by dot" e "поточечно" и съм го пропуснал :029:.
още веднъж - благодаря за насоката.
Здравейте!Това ми е първото мнение във форума.Имам проблем(даже незнам дали да го нарека така)
Ситуацията е следната:Купих си SHARP LC-42SB55E преди около седмица.И сега си гледам ХД филми от лаптопа чрез кабел ХДМИ - ХДМИ
Картината която ми изкарва тв-то е страшна - обаче разпознава сигнала под резолюция 1400/1050.
А лаптопа ми поддържа 1366/768.Значи от към качество нямам проблем.Мога да пукам игри сичко е Ок.Но от долу и от горе има черни ленти на тв-то демек не ми изпълва целия екран.Аз искам да подам сигнал 1920/1080 от лаптопа към тв-то но не знам как.Тв-то ми поддържа всички формати 720п 1080и 1080п аве всичките.Та моля кажете ми какви настройки да направя на видеокартата за да подава сигнал 1080и/п
Настройки на тв-то когато е в режим на ХДМИ почти няма възможни.Има само зумовете контрасти и т.н.
Лаптопа ми е Фуджицу АH550 и3 видеокартата ми е вградена - Intel(R) Graphics Media Accelerator HD
Та да поясня.Значи когато влзезя в настройките на видеокартата там има някво "Къстъм резолюция" и там пиша - 1920 1080 60хз 32бит
адвам я екраните на тв-то и на лаптопа премигват но няма разлика.И явно има някакви други настройки които трябва да направя.Такаче моля помогнете ми! :Drinks: