Защото така елементарно с едно бутонче става само при Самсунг Галакси и Самсунг тв. За останалите се иска малко напрягане да почетеш.
Преглед за печат
Защото така елементарно с едно бутонче става само при Самсунг Галакси и Самсунг тв. За останалите се иска малко напрягане да почетеш.
Направих нов опит, този път с мобилен ви-фи хотспот, конфигурирах мрежа, телевизора я разпозна и си викам - най-накря стана. Обаче когато въведа паролата за мрежата, ми казва, че не е направило връзка с маршрутизатора. Пробвах и без парола - пак същата работа ..... Към номер 919 - ако наистина можеш да помогнеш в случая ми прати скайп на ЛС, иначе да ми пишеш празни приказки не виждам смисъл.
Ей , не ще пущината и не ще...Ще зема да го фърля тоя телевизор от терасата :mad:
Пак съм аз. Най-накрая успях да направя работеща мрежа. Бях объркал една насройка - бях въвел ethernet mac вместо безжичен :) Тепърва ще пробвам как ще плейва файлове на тв-то. Сега обаче мога да кажа, че тая програмка Филипс МуРемоте е пълен боклук. Първо я бях пробвал без мрежа, днеска обаче прочетох, че трябвало първо да свържа мрежата. Е , при свързана мрежа не може да ми разпознае телевизора. 5мин. сканира и нищо не открива, колко да го чакам ?
Здравейте!
Имам сериозен проблем.Май разбрах какво има в предвид hristoslav 2 на първа страница,като казва ,че някои версии на Plex media server претоварва тв-то.Изтеглих последната версия,която беше на сайта им ,а именно 0.9.9.14.531.Та когато пусна плекса тв-то започва да гасне и да се включва.Сигорен съм ,че е от сървъра,защото като го спра проблема изчезва.За това веднага го деинсталирах.Моля някои ако има безпроблемно работеща версия,да ми изпрати ексе файла(може и на лични)0.9.710.382 според hristoslav 2 е работеща.Докато бях със сонито ползвах Домашнъй медиа сървър,но от както съм с LG-то Плекса си работеше перфектно докато не го преинсталирах.Беше с XP а сега с WIN7.А дали нещо не съм прецакал телевизора с този плекс?Моля за предложения и помощ!!!:confused:
Поздрави на всички и предварително благодаря на отзовалите се!:Drinks:
Здравей!
Едва ли си си прецакал телевизора, най-вероятно е от калпаво написаната програма, която товари процесора на телевизора или изсмуква цялата му рам, знае ли човек, но със сигурност на телевизора му няма нищо.
Mezzmo го пробвах ей така за спорта, но на 3D блу рей сече и то яко. Това на LB731V. Плекса и той. На нормален филм си вървят нормално. При мен единствено без сечене е със Smart Share. Що не го харесвате не знам. Какъвто и филм да гледам, си върви отначало до край без насичане и без да спира. Това със съобщението за проблемния кеш /запълнена памет/ гледам са го оправили с последният ъпдейт. Поне скоро не се е появявало. А гледам предимно качествени филми с висок битрейд.
Също така нямам проблем и с буквите. А и така или иначе няма как да пуснете 3D букви с който и да е сървър. ТВ-то не чете единия файл. Иначе не съм си играл много с настройките на двата сървъра /Mezzmo и Плекс-а/ но нещо не ме ли грабва в началото, губя интерес. :)
Благодаря ти приятел!Не знам защо ,но сайта на форума постоянно ми спира пускането на мейл при ново мнение в темите,който следя.А също и за лични.И докато прегледам всички теми ,съм пропуснал личните съобщения,тъй като с новата версия на плекса изгледах два-три филма и нямаше проблем.Помислих си ,че съм решил проблема ,но уви:mad:.При пускането снощи на един блу рей от 6ГБ(а даже и още не бях го пуснал) тв-то почна да гасне.
Довечера ,като се прибера от работа ще пробвам това ,което си ми изпратил.
Благодаря отново и извинявай за недоглеждането.
П.П.
А това Mezzmo от къде се дърпа и има ли значение версията?Може и да е глупав въпроса ми , но може ли да има повече от един сървър на компа?
За ISO-то ли говориш или за рип?
Ако е за ISO, в зависимост от версията на фърмуера на ТВ може и изобщо да не тръгне дори 2D. Иначе *.m2ts при около 30 Mbit при мен върви без засечки на Mezzmo.
zabadara писах ти на лично.
Ами примерно този - Avatar.2009.Half-SBS.3D.1080p.PROPER.BluRay.DTS.x264-ESiR.mkv . Както и други подобни рипове по над 15-20 ГБ. С ISO още не съм пробвал, но си прав че може да не тръгне. Трябваше да пипна настройките, но тествах набързо с три-четири подобни филма. Като казвам сече имам в предвид, че е така още от началото а не само на отделни места. Като буферира се оправя, но за момент само. На .avi никакви проблеми. Връзката е по LAN, че ми се повреди безжичният рутер. Интересно, щото Mezzmo е платен и тествах триал-а от сайта им. Което значи, че щом е с пари би следвало да няма такъв проблем. Разработките им за смартфон - Андроид и др. в сайта им са интересни и обещаващи.
Може да имаш няколко инсталирани сървъра, но да е активен /резидентен в паметта/ само един в даден момент. Иначе няма да имаш достатъчно ресурси. Колкото за гасненето, пробвай с такъв филм от флашка или най добре от външен хард диск. Ако пак гасне, значи самият телевизор има проблем по товар и то вероятно със захранването. Не видяхме тук, с коя версия софтуер е това LG, защото може и там да е проблема. Върни го в заводски също.
Не е нормално през Lan да спира за буфериране постоянно на някакво си Half-SBS. Аз гледам през WiFi и няма прекъсване.
На една от ранните версии 03.ХХ.ХХ вървеше без проблеми ISO. След това направиха ограничение на битрейта, колкото е написан в спецификациите 20 Mbit. Последно като пробвах един от тестовите тайвански фърмуери, ISO отново се плейваше, но със спиране за буфериране. Затова пък MKV и m2ts с 38 Mbit битрейт се плейваше нормално. Сега минах на 04.30.16 и отново греда. Не иска изобщо да подкара ISO.
Това е от Abraham Lincoln: Vampire Hunter
http://prikachi.com/images/248/7611248D.png
Може демо версията на Mezzmo да е осакатена. Аз съм с последната пълна версия. А и настройките не са толкова много.
Ясно ми е ,че само един може да е активен в определен момент.Питанката беше,дали мога да имам няколко инсталирани и да пробвам поотделно всеки,което вече също ми е ясно.Вече два дни откакто съм деинсталирал въпросния плекс-нямам никакъв проблем с тв-то(не гасне)С версията на плекс,която използвах на предния си компютър нямах никакви проблеми в продължение на година и половина,независимо каква големина са филмите.Лошото е ,че не помня номера на версията и не се сетих за си запазя iso.файла преди да махна компа.:mad:3Д само си гледам през HDMI и клониране на видеокартата.Телевизора не е ъпдейтван откакто е закупен поради ред всеизвестни причини(нямам никакви проблеми с канали ,звук и т.н)и не мисля да ъпдейтвам .Версия на софта-04.20.53