1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
Имам проблем със звука от компютъра към LG 42LM620S. Видеокартата е Nvidia GeForce 9500GT и е вързана към ТВ с HDMI кабел. Картината е идеална, но звук няма. Прочетох първия пост в темата, но не мога да намеря от къде да разреша звук през HDMI изхода на картата, дори не знам дали самата карта го поддържа. За това пуснах втори кабел, с 3.5мм жакове в двата края, от изхода за звук на компютъра към входа на ТВ, но звук отново няма. Рових какви ли не настройки и на телевизора и на компютъра без никакъв резултат. Искам да отбележа, че изхода за звук на компютъра е разклонен и с друг кабел е свързан към аудио уредба. Там няма проблем със звука и всъщност в момента така го ползвам, но ми се ще да го пусна и през телевизора. Очаквам някаква идея или съвет. Прикачен файл 9287
Control panel > Hardware & sound > Menage audio devices > и там си избираш да вади звук през HDMI и какъв точно да е (2.0 ,5.1)
1 Прикачен файл(ове)
Опитах, не се получи. Стигам до тук: Прикачен файл 9289 ама няма нищо за HDMI...
Нямам представа дали твоята карта го поддържа (аз съм с АТИ) , виж и дали си с последните драйвери ...
И аз си мисля, че картата не го поддържа. Но защо не излиза звук при връзката с другия кабел, с жаковете? Нали това му е идеята. Старият LCD беше закачен точно така и си работеше без проблем...
За другия май от менюто на тв трябва да му зададеш от къде идва звука - не съм пред тв и не мога да проверя , а не помня вече ...:D като избираш вход в менюто под прозорчето нямаше ли и поле , което показва звука от къде е ?
Има, да. Пробвах и двата варианта и не иска и това е...
ясно се вижда ,че компа не е разпознал телевизора,трябва да ти излезе трета иконка която е твоя телевизор,а това става само
със смяна на драйвъри на видеокартата,,,пробвай с този който идва с твойта видео карта,,,,,,,и т.н.
http://www.pictureshack.us/images/11150_Untitled.jpg
Благодаря, ще опитам. Драйверите на видеото наистина са по-стари, с новите нещо не работеше като хората, но ще ги сменя за пробата...
Edit Смених драйверите на видеото. Е не ще и не ще и това е!
Цитат:
Първоначално публикувано от
iwan33
Благодаря, ще опитам. Драйверите на видеото наистина са по-стари, с новите нещо не работеше като хората, но ще ги сменя за пробата...
Edit Смених драйверите на видеото. Е не ще и не ще и това е!
твойта карта Nvidia GeForce 9500GT поддържа
audio input for hdmi spdif,,,трябва да свържеш с кабелче от дъното spdif и spdif на видеокартата и ще излезе звук през hdmi кабела,,,,,,,,,,,,,,виж тук Google Преводач
Цитат:
- влиза един FTP кабел от входа на жилищвто и веднага влиза в суич
- от въпросният суич ще излиза:
- един кабел за СТБ-то на телевизора в хола - има тв в хола
- един кабел за моя комбиниран рутер (ползвам wireless от него за два лаптопа) - има и нет в хола
- един кабел за спалня - има нет и ТВ в спалнята - проблема е, че най-вероятно рутера и DLNA-то на тв-то не се виждат
- един кабел за детска - има нет и ТВ в детската- проблема е, че най-вероятно рутера и PC - то на тв-то не се виждат
За да се "виждат" всички PC-та, DLNA-таи рутер, въпросните кабели, който влизат в спалнята/детската (по един за всяка) трябва да са след рутера (който е конфигуриран с едно IP), но ако са след рутера няма да мога да гледам ТВ в спалнята/детската.
1. - Какво разбираш под "има нет и ТВ в спалнята/детската"? - телевизор с такива функции, телевизор + настолен компютър или телевизор свързан с лан кабел + безжичен нет (за лаптоп примерно).
2. - Казваш, че телевизора в хола е със СТБ (сет топ бокс) предполагам за IP телевизията. Ако е така как смяташ да гледаш в другите стаи (детска + спалня) . Ако е необходим СТБ за телевизията то няма да можеш да гледаш независимо къде ще са включени телевизорите.Ако вземеш допълнителни СТБ-а (ако е възможно това - според оператора) то тогава тях ги свързваш директно към суича. В такъв случай всички телевизори ги включваш с кабел (най-добре), но може и безжично към рутера. Компютър/лаптоп също да взема нет от рутера. Така DNLA- то ще работи, ще се виждат всички и ще има телевизия навсякъде.
Зрдавейте! Имам следния проблем: преди време си закупихме ТВ LG 42LM620S и го свързвахме с LENOVO посредством HDIM кабел. Всичко работеше перфектно. В един момент поради незнайни причини тази връзка не може да се осъществи. Сменихме и кабела и лаптопа ( HP) но резултатът е същия-на ТВ -то изписва че няма устройство. Входовете работят, кабела също е нов вече не знам на какво се дължи. Нулирах вс. настройки на ТВ -то и пак не открива лаптоп. Моля за идеи. Благодаря.
Здравейте
Купих си LG LM649S ще ми помогне ли някой защото не мога да го настроя за да тръгне. На булсат ком съм със hdmi приемник свързан е със същият кабел и ми дава че не е програмирано нещо.
Някой може ли да помогне. Предварително благодаря!!!
Здравейте! За моя жалост установих, че ми е изгоряла дънната платка на телевизора Panasonic Vierra. Имам две запитвания:
1) Възможно ли е при този случай (при изгоряло дъно) да вържа компютъра с телевизора по друг начин, освен HDMI-HDMI? Примерно PC(от телевизора) и HDMI(компютър)?
2) Ако евентуално искам да сменя дъното, колко ще ми струва горе-долу? :o
здравейте, искам да свържа компа с телевизора чрез HDMI кабел, но двете устройства ще са включени на отделни контакти, на различни фази, контактите са занулени, а на кабела на кабелната имам галваничен разделител, безопасно ли е това свързване /телевизорът вече е свързан с HDMI и към конзола/