Отговор: Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
Здравейте, имам следния проблем. Свързвам пс с тв чрез hdmi кабел, но когато включа компютъра, монитора ми изгасва след като зареди уиндоуса и картината се прехвърля на тв-то. От коя опция трябва да направя така че монитора също да работи и с тв-то да показват еднаква картина?
Клониране на видеокартата .
Сега я клонирах и стана, но телевизора ми поддържа резолюция 1920х1080, а монитора ми 1650х1080 и за това клонирането не върши работа при мен. Пробвах с extended, но когато задам монитора да ми е първи дисплей, а тв-то втори, то на тв-то образа излиза с две дебели сини линии отстрани които не знам как да оправя и не мога да провлачвам нищо на него. Идеята ми е пс и тв да са постоянно свързани и затова монитора ми трябва да е първи дисплей. Някакви идеи как мога да оправя проблема (картата ми е ati и настройките ги правя от control catalyst center)?
Тази видео карта на АТИ има ли един преходник ( hdmi ) към нея ? Изравни резолюциите
Картата ми е ATI Radeon HD 2600 Pro и е свързана с тв-то посредством hdmi - dvi. Как да изравня резолюциите? При clone kогато подам сигнал 1680х1050 тогава монитора е ок но тв-то не използва пълния си капацитет, а когато подам 1920х1080 тогава тв-то е ок, но картината не се събира на монитора...
Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Някои разбра ли, или опита ли се, да включи през HDMI компютър/лаптоп с 42ET60?
включил съм ЕТ5Е, но не мисля че има някаква разлика. какъв ти е проблема?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kuonyy
Някои разбра ли, или опита ли се, да включи през HDMI компютър/лаптоп с 42ET60?
В понеделник ще пробвам, като ми пристигне "VGA към HDMI" преобразувателя... Тогава ще мога да дам и отзиви.
1 Прикачен файл(ове)
Я дай да го видим , да не е като тоя :BigGrin
Прикачен файл 12179
Всеки що-годе запознат с технологията на D-Sub и HDMI знае, че горното изображение е шега... :rolleyes:
Поръчах ето този преобразувател (converter - англ.) 1080p, за който от магазина ме уведомиха, че е на същата марка, по-нов модел, и не е като на снимката, а с черен, по-малък корпус, и с променени места на буксите. Преди година съм използвал преобразувателя от снимката и нямах никакви проблеми с него. Дано сега и този да изкарва картина 1080p! В alibaba струва едва 8 долара, но при поръчки над 1000 броя...
Estillo VGA TO HDMI Конвертор 1080P ( подходящ за компютри без HDMI изход) - SmartShopping.bg - умният начин да пазаруваш онлайн
С друга марка по-евтин преобразувател 1080p, който бях поръчал наскоро, но върнах обратно, телевизорът изкара картина с едва 1024х768 пиксела, а после при проба с LG 37LD450 там изкара 1600х900 пиксела... Необходимо е да се следва и определена последователност на пускането на устройствата, защото в противен случай изобщо не се изкарва картина.
Не е шега колега ;) защото подобни кабели се купуват масово , поради евтината им цена и после се оплакват че не става нищо .
Преобразовател е също някаква измишльотина която освен финансово , така и като качество е неоправдано . Ако става на въпрос за компютър , цената на ново видео с HDMI е равностойна а ако става въпрос за лаптоп - то той толкова ще е на ниво да пусне видео с голяма резолюция :BigGrin идва нова година - направете си подарък лаптоп .
ПП. Отклонихме се от темата - а имам и предупреждение :033:
Цитат:
Pat
включил съм ЕТ5Е, но не мисля че има някаква разлика. какъв ти е проблема?
Проблемът е, че не излиза картина, когато е заредила операционната система. Преди това под DOS се вижда, че има картина, но при излизането на Explorer изчезва и не се повява.
Мислех, че може да е, защото лаптопа не поддържа FullHD, а телевизора - да. Пробвах с настолния и FullHD, но пак нищо.
Идеи?
Цитат:
Kuonyy
Проблемът е, че не излиза картина, когато е заредила операционната система. Преди това под DOS се вижда, че има картина, но при излизането на Explorer изчезва и не се повява.
Мислех, че може да е, защото лаптопа не поддържа FullHD, а телевизора - да. Пробвах с настолния и FullHD, но пак нищо.
Идеи?
Ако имаш предвид VGA to HDMI - не знам - не съм правил такива упражнения, аз говоря за HDMI - HDMI.
маркираното е сигурен признак за неправилно конфигуриран дисплей от драйвера на видеото.
ЗДравеите,искам да питам позапознатите тук,свързвам лаптоп към тв с домашен медиа сървър и ми се получава едно насичане от време на време както на картината така и на звука.Каква настроика трябва да направя? 3D излиза супер но това насичане е лошо.Свързах и с hdmi 1.4 там насичане няма, но пък 3D на телевизора не мога да пусна иконите са неактивни,моля за помощ става въпрос зафилипс7008.
При мен имаше насичане само при стриимване на Blu-ray съдържание / от ISO или структура/ с основния HD-MA аудио поток. Проблема се реши след замяна на мрежовия кабел с CAT6.
Какво значи неактивни икони при HDMI свързване?
Преди да пуснеш някакво 3D съдържание, трябва да си задал телевизора като основен екран, както и в контролният панел на видео картата да си избрал една от двете резолюции за HDTV3D налични там, ако картата разпознава коректно телевизора.
Ако не разполагаш с възможности да подаваш 3D картина и разчиташ телевизора да ти я "сглобява", т.е. плейваш 2D видео в SbS или O/U с какъвто е да е от стандартните плеъри за ДМС - няма нужда да минаваш в 3D режим от картата.