Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
Втори ден всичко си работи повече от добре.
civica ---> тъй като спомена, че също си с лаптоп, моля да погледнеш снимките по-долу:
http://imageshack.us/g/846/19072011636.jpg/
За картината мисля всичко е ОК. Но за звука рисийвъра показва, че му подавам 96kHz.
Настройките на лаптопа са идентични - http://imageshack.us/photo/my-images/812/12122752.jpg/
Тези 96kHz всъщност толкова ли трябва да са, или повече, или по-малко? Има ли значение?
Благодаря!
Видях снимките , но не разбрах какво те притеснява ? При мен е малко по-различно !
Нали имаш избор на различни кHz , 44.1 примерно , изпробвай ги и виж дали ще има някаква разлика ! За това има и външни HD плеъри , при който няма толкова настройки и нужда от задълбочени компютърни умения !
Тези 96kHz при какъв източник на сигнал са ? Иначе има значение , но ресивъра трябва да си ги разпознава автоматично !
По дифолт е 44.1, но не си спомням някога да съм слушал каквото и да е на тази честота. По-скоро, от първия момент, в който подкарах HDMI изхода на лаптопа го сетнах на 96/24.
Тези 96kHz обаче са при всякакъв източник на сигнал. Независимо какъв рип плейвам или каква музика слушам.
Възможно ли е драйвера на саундкартата, който в моя случай контролира HDMI порта, да е ограничен до 96 (както става ясно от падащото меню) и независимо какво плейвам от лаптопа, това да си му е тавана?
Ами , не е невъзможно , аудио-карти разни , възможностите им също ! Нали си имаш ресивър !
Хубаво е да са толкова колкото е записа - най-често 44.1 и 48. Този ъпсемплинг, който ти прави лаптопа не е добра идея.
Здравейте на всички и от мен.
Доста от мненията в темата изчетох, но не намерих нищо подобно на моя проблем, а той е следния:
Телевизора е LG 42 инча, свързан е с PC посредством HDMI кабел, разпознава и звук и картина, само че картината на телевизора премига.
Направил съм клипче на проблема, и го качвам за да го видите.
Ще съм Ви благодарен, ако някои има и ми даде обяснение на проблема.
http://imageshack.us/clip/my-videos/841/zut.mp4/
Добре дошъл в форума ! :ole
Провери ли самия кабел и връзките към компа и ТВ-то ? Това кога го прави - винаги така на интервали по всяко време или само при запуск на компа ?
Благодаря за топлото посрещане :Drinks:
Ами проверявал съм ги - със същия кабел съм го ползвал за проба с лаптоп пак към същия телевизор и проблеми няма никакви.
Винаги го прави това - 30 минути съм го оставял включен и все си е така :(
Иначе картата на PC-то ми е GT220 и навсякъде из нета казват че с нея може да се гледа на ТВ през HDMI, даже и на кутията и е показана такава снимка
А настройките на резолюцията на двата дисплея как са , коректно ли са направени ? Овърскан имаш ли като опция , опитай да я изключиш и кажи дали има резултат ?
Ами то резолюцията сама си я разпознава като го включа - 1920х1080 ми го изкарва към ТВ а към монитора 1650х1050
Имам едно питане. Значи компа съм го вързал с ТВ-то с HDMI кабел и съм настроил видеокартата на extended desktop да ми е телевизора. Всичко си тръгна ама искам да си направя така че като си пусна филм и го провлача на телевизора след време да ми се включи скрийн сейвъра и да изгасне монитора на компа а филма да си ми върви на тв-то. Видео картата ми е Ати 2600Про. Тв-то е LEc630. Има ли начин да се направи това? Може и само да се гаси монитора на компа без сейвъра.
Имам и още един въпрос. Монитора ми е на 1600по1200 а телевизора на 1920по1080. Като дам да е екстендет тв-то на монитора и тв-то ми дава тапета на десктопа с две дебели черни ленти отляво и дясно. Махнал съм оверскана,на 0% съм го сложил. Може ли да се направи нещо по въпроса. Имам GPU scaling в менюто на в.картата и то е нагласено на scale image to full panel size.
Кажете какъв кабел и какъв преходник да си взема за да гледам филми на ТВ изход от видеокарта DVI вход към ТВ HDMI ? ДАЙТЕ СЪВЕТ
DVI-HDMI кабел или HDMI кабел + преходник DVI-HDMI !
Колега , така си го обяснил , че май си го по-скоро - объркал !
http://www.ebay.co.uk/itm/5M-DVI-HDM...item53e88e683e
или - http://www.ebay.co.uk/itm/DVI-Male-H...item415b5910cf + hdmi кабел
Ами не знам какво съм объркал трябва ми преходник от DVI към HDMI и кабел HDMI в този вариант чета че няма да имам звук а с резолюцията ще имам ли ядове ? И как да си поръчам през ebay идея си нямам трябва ми поне 4 метра кабел .
Дал съм само пример , не е нужно да поръчваш от Ибей ! И у нас ги има масово тези кабели , преходници и всичко необходимо !
Може и да не си се объркал , но нямаш никъде препинателни знаци и му се губи малко смисъла на изречението ти ! Та затова го споменах !
Kаква ти е видео-картата ? Има някои си работят само с техен преходник DVI-HDMI !