здравейте.вчера станах собственик на "LG 32LE5300" взех кабел DVI-HDMI за връзка,свързах ги с компютъра и картината е ок. но няма аудио.как и с какъв кабел да ги свържа за да получа цифрово аудио на TV-то.
здравейте.вчера станах собственик на "LG 32LE5300" взех кабел DVI-HDMI за връзка,свързах ги с компютъра и картината е ок. но няма аудио.как и с какъв кабел да ги свържа за да получа цифрово аудио на TV-то.
По DVI няма звук, той е за монитори. Цифров звук с HDMI->HDMI. И тъй като не е писано какъв е източника, търси алтернативи според неговите възможности (изходи), най-вероятно аналогов звук.
Ако PC-то ти няма HDMI едва ли ще можеш да му пуснеш цифров звук.
Но има аналогов вход за звук 3.5 мм жак - стерео, който може да се ползва с един от HDMI входовете, виж в книжката кой точно.
Има ,има звук но не си написал видеокартата каква е ?
драйверите на Realtek за ATI HDMI Audio Device
видео картат ми е NVIDIA GeForce 8800 GTS 512.
Не ми е известно nVIDIA да вадят звук през DVI(за разлика от ATi). В твоя случай остава предложението да намериш кой HDMI вход ти позволява "външно" аудио(ако имаш такъв - не съм запознат) подадено от звуковата карта.
Иначе аз съм с LG 42LD750 и ATi HD4870 без HDMI. Иаползвам DVI-HDMI адаптер, но доколкото ми е известно въпросния ТРЯБВА да е от ATi конкретно, защото те използвали някакви иначе неизползвани по принцип пинчета да прекарат звука през тях. В началото имах малко проблеми докато накарам въпросната комбинация да сработи, но след ъпдейт до последна версия видео драйвер и инсталирането на Realtek ATI HDMI Audio Device драйвера нещата се оправиха. Разбира се от настройките за звуковите устройства трябва да избереш по подразбиране ATI HDMI Audio Device за да ти вади звука през ТВ-то(после обратно за компа). А, и като не хваща ATI HDMI Audio Device като активно устройство просто вадя и вкарвам HDMI кабела и тогава го засича. Пипкаво е, но какво да се прави.
Друго решение е с допълнителен кабел с 3,5 мм аудио жак
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...2:18494:5044:1