UPnP - XBMC
Форум
http://forum.xbmc.org/index.php
FAQ
All platforms FAQ - XBMC
Ревю
XBMC Media Server Review - TopNetTricks.com
Някой ползва ли XBMC като DLNA сървър? Четох че поддържа такава екстра.
UPnP - XBMC
Форум
http://forum.xbmc.org/index.php
FAQ
All platforms FAQ - XBMC
Ревю
XBMC Media Server Review - TopNetTricks.com
Някой ползва ли XBMC като DLNA сървър? Четох че поддържа такава екстра.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-02-14 в 13:26.
Да, ползвам го, но за сега свири само субтитри които са във видео контейнера, не пуска субтитри които са от външен файл. Възможно е да е оправено в новата версия, не съм я пускал скоро, беше алфа, вече може и да е бета.
mymediaexperience.com/xbmc-guide
DLNA-сървърът, вече сервира и субтитри![]()
Добре де как го пускате като DLNA-сървър,откъде се стартира,на мен телевизора не ми го открива!Някъде четох,че може да пускаш стриймове от компа на телевизора,как става това?
В сетингс-сървисес се включва. Ще снимам но от версията ми на телефона, на компа трябва да е същото.
![]()
Благодаря ти,а как да си пусна субтитрите нещо не ми ги открива,и може ли да се минимизира на компа?
Минимизирането става с оня бутон над ентера на клавиатурата мисля беше символ \| а субтитри тръгнаха при мен на последните версии на Коди, ще погледна коя е версията с която работят. Трябва да са в същата папка с видео файла и да са със същото име.
kodi-15.2-Isengard-това е моята версия свалих си я от сайта,субтитрите са в същата папка с видео файла и са със същото име.Отидох в настройка на субтитрите,но..![]()
Този пост е редактиран от juspar; 15-11-15 в 19:30.
1. Кодировката я избери Cyrillic (Windows) - за да не ти излизат на маймуница.
2. За да излизат въобще, покажи дали си активирал опцията за външни субтитри в раздела DLNA - за целта обаче за "Settings Level" - Видими настройки -(долу в ляво) трябва да избереш "експерт" - за да ти се покажат и другите опции.
А тези настройки на субтитрите според мен са при вариант с прекодиране, но не съм на 100% сигурен. Защото по принцип без прекодиране сървърите само подават информацията без да я променят по никакъв начин.
Благодаря ти изкарах ги субтитрите,но филма е с дуал аудио и излиза само единия поток другия не мога да го изкарам,отидох на видео-възпроизвеждане и там има някакви настройки на потока,но пак не излиза втория звук?Между другото как да пусна филма през транскодиране?
Този пост е редактиран от juspar; 15-11-15 в 20:43.
Смяната на аудио и субтитри става от самия плеър на телевизора. Транскодирането как става не знам (за коди), аз не ползвам транскодиране, а и по принцип ползвам Seviio за медия сървър. По-лек и по лесен за настройка.
Добре, а на сервио как мога да заредя онлайн стрийм да го гледам на телевизора да речем някой мач от нета да го гледам на телевизора опитвам но като влезна в сервио през телевизора папката онлайн е празна