Първоначално публикувано от
komet
В момента направих проба с Домашний Медиа Сервер. Когато го стартирах, долу в бялото поле ( устроиства воспроизведения) се появи телевизор в рамка с надпис LG. Този съм пуснал в момента. Ако съм пуснал и двата ТВ - виждат се и двата. С ляв бутон на мишката ( може и с десния) осветяваш филма, който искаш да гледаш. Щракаш отгоре с десния бутон и се появява ролетно меню. Избираш "воспроизвести на", от него Филипс еди какъв си и филма тръгва. При мен на LG тръгва направо както гледам някой канал, без да избирам външен източник. Може да го пуснеш и от зеления триъгълник отдолу под филмите. Изобщо тази програма за мен е излишно усложнена ( явно има много възможности, но за мен те са ненужни) и не е интуитивна. Без да ръчкаш и да правиш опити по метода проба-грешка, няма да се научиш, освен ако някой не седне до теб и ти показва едно по едно. Аз в момента ползвам Сервио и засега ме удовлетворява.
Относно насичането, дай сведения и за компа, както и за филмите, които насичат. Какъв формат са, колко GB и т.н. Всъщност не ми стана ясно, защо държиш да пускаш филм от компа, а не от ТВ-то? Ами ако ТВ е в другата стая, както ми е Самсунга?