Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Навигационен софтуер за Sony Ericsson W810i

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re: Навигационен софтуер за Sony Ericsson W810i

Това е ясно, но с кого се свързва с оператора ли или чрез интернет ?
    Да не би да е чрез RDS на радиото и да ти дава някаква елементарна информация.Защото тези GSM които се изброяват нямат предвиден GPS софтуер ,който директно да те свърже със сателита и да ти покаже навигацията.Освен това тези GSM и не са С такива възможности ПДА.Не говорим за отделна връзка към компютър или лаптоп.
    Ако е възможно да сподели някой който го е правил и как става на практика.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Това е ясно, но с кого се свързва с оператора ли или чрез интернет ?
    Да не би да е чрез RDS на радиото и да ти дава някаква елементарна информация.
    Ако е възможно да сподели някой който го е правил и как става на практика
    Виж сега, трябва малко да попрочетеш как работи системата GPS иначе има да питаш до безкрайност.
    Най-общо казано схемата на работа е следната:
    1. Спътниците предават сигнали
    2. GPS ресивъра ги лови и обработва по съответния математически алгоритъм и определя координатите.
    3. Ресивъра предава тези координати в определен формат към компютър (телефон, ПДА) в който има навигационен софтуер.
    4. Софтуера изобразява тези координати на карта или те води по предварително зададен маршрут.
    Няма участие на никакъв Интернет или оператор в този процес!

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Да така е на теория ,но .
    1. От прегледа на спецификацията на изброените модели не става ясно ,как ресивъра ги лови и кои по точно спътници щото те не са само един или два.
    2. Нито един от изброените GSM и не е ПДА в който да е упоменат навигационен софтуер .Става въпрос за директно показване на екрана на GSM ма.
    3. Кой е този софтуер който ти дава навигацията. Не е задължително да даваш предварително зададен маршрут.
    4. Трябва и вие малко да попрочетете как работят тези системи ,за да не давате елементарни отговори.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

1. От прегледа на спецификацията на изброените модели не става ясно ,как ресивъра ги лови и кои по точно спътници щото те не са само един или два.
    ......
    Как работи системата може накратко да прочетеш тук: http://www8.garmin.com/aboutGPS/

......
    2. Нито един от изброените GSM и не е ПДА в който да е упоменат навигационен софтуер .Става въпрос за директно показване на екрана на GSM ма.
    ......
    Ако един GSM не е Smartphone или ПДА и няма операционна система, не може да се ползва за навигация. Софтуера се качва допълнително. Този софтуер обработва сигналите от GPS ресивъра и го изобразява на екрана.

.....
    3. Кой е този софтуер който ти дава навигацията. Не е задължително да даваш предварително зададен маршрут.
    .....
    Има различни софтуерни продукти - някои са платени, други безплатни. Примери - TomTom, Ozi Explorer... Има и български - EasyGo.
    Ползват се в два основни режима:
    1. Да определи на картата текущото ти местоположение.
    2. Да те води по предварително зададен маршрут

......
    4. Трябва и вие малко да попрочетете как работят тези системи ,за да не давате елементарни отговори.
    Тая материя започнах да я чета 1992г, когато в ръцете ми попадна първия GPS ресивър. Сега ползвам два - един Garmin 12 и MIO A701.

6. bufo
    Guest

Toto1, ти направо разби хората със своето незнание и пищене как другите не знаели теорията,а ти я знаеш.
    По точка 1 отговора е : ресивъра (приемник с много добър часовник) лови радиовълни от поне 4 сателита и посредством изчисления, ти дава координатите(беше ти обяснено,но кой да чете).На въпроса ти кой по-точно спътници лови,отговора е много прост(вервай ми)-лови тези който са над хоризонта.Предавателите на сателитите са около 60Вт и няма псилютно никакъв начин да хванеш сателит който е зад байра или е над тексас ,докато ти се губиш в Подуене.Познал си само че не се един или два- бройката според уйки е 30+1(за повече инфо на ингилизки http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Positioning_System)
    Пишеш че си си взел телефон гсм ,а не пда.Причината да се наричат ПДА е че тези у-ва притежават някаква изчислителна мощ,а ти си си взел някаква цветна музикална кутийка и искаш тя да ти прави бързо сложни изчисления.Все едно на Пентиум 60МХз да пуснеш последния бенчмарк.Ми не става.Аз досега съм ползвал два телефона Нокиа 6680 и Е61 със Holux GPS BT-321 и версия на ТОМТОМ Мобайл 5 и 6.Преди време имах Нек е616-първия със вграден джипиес-истински боклук.В него няма карта,а изпраща координатите на оператора и той ти връща карта на който се намираш.Всеки път те таксува.
    На въпрос 3 кой е този софт който ти дава навигацията,отговора е този който си си инсталирал.Не можеш да очакваш че производителите на навигационен софт ще пишат такъв софт за всички модели и моделчета телефони.Те пишат за една ,макс. две версии ОС.Това са Симбиан и Виндоус Мобиле.Така че ако искаш навигация в телефона,следващият път когато си купуваш телефон прочети техн.характеристики,а не гледай само дали може да прави снимки и дали свири музика.
    Точка 4 няма да е коментирам- схванал си ми тона на отговора

П.С. Язък,Лупус ме изпреварил

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Ех че много сте чели .Браво!
    Само че сега ми обяснете как с SE К530 дето снима и има музика и нищо друго ,става тая работа с хендсфрито тип HGE-100.
    Вижте колко простичко нещо искам да ми обясните.Затова ви питах ,дали сте го виждали и как го прави.Иначе теория колкото си щеш.Да ми обясни някой след като си е купил такова устройство, как го е настроил и пуснал в експлоатация.
    Какви предимства и недостатъци има.

8.  

9. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Скоро като пристигне в БГ тоя аксесоар ще ти дам инфо. Лично аз смятам да си го закупя.Иначе кво толкова , едно приложение на Джава в комплект с карти и готово . Нашите родни оператори нямат готовност да пращат карти , или пък клетките да служат за ориентация , така , че си остават добрите "Стари" спътници.

@bufo за тази цел има JAVA платформи. Пък и не ти трябва чак толкова много изчислителна мощ за да можеш по едни координати да покажеш местонахождение. Към ТОМ-ТОМ бих добавил и руската програма Rossa, която ползвам от известно време и съм доста доволен.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@stenly,
    Дай някакъв линк за тази руска програма Rossa да и хвърля един поглед.

11. Fg
    Fg е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

Вие май се задълбахте по разни хендсфрита и т.н. ... Не виждам причина за спор или за каквото и да било!!!

Дайте да видим какви софтчета има за телефони с елементарни операционни системи, някви джава приложения или няк'ви такива...

Аз още не съм успял да подкарам телефона си с картите, които даде Vandal, но като успея ще го споделя!!!

toto1, ако съвсем не ти е ясно как GPS ресивър може да работи с прост GSM... кажи, за да ти покажа!!! За съжаление до този момент картите мога да ги зареждам само през интернет, а не тези които са ми в телефона, но... и това ще стане!!! Просто ми трябва малко свободно време!!!

Айде,
    Лек и спокоен ден от мен!!!

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Eeeeeeeeeeee най после консенсус ,стана ясно .
    Вчера ходих при моя познат , извади хенсфрито и го пробвах на моя SE 610i ,почва да го търси и до там.Нямаше в наличност SE 530i за да го пробваме и него но ,каза че по принцип не би трябвало и 610 да не работи ,утре ще имам допълнителна консултация.
    Все пак ако нещо изкочи от ваша страна пишете

13. Тук е от
    Jan 2008

здравейте..някой работи ли вече с HGE_100 или с друго gps устроство и как (за СЕ )

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Sony Ericsson K 310 i
    От avenger във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 02-04-07, 20:48
  2. Sony Ericsson
    От plamchoo във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 09-03-07, 19:13
  3. sony ericsson
    От iliyacw във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 5
    Последно: 05-10-04, 02:51
  4. Sony Ericsson
    От 0101 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 14-12-03, 14:22
  5. Ericsson софтуер
    От Cko във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 4
    Последно: 09-09-02, 13:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе