http://new-tech.bg/gps-navigacia-way...0hd-p-441.html това е едно предложение което скоро гледах понеже и аз избирах една сат нав за подарък по нова година.Дисплея е с макс.резолюция за размера си ,а процесора можеше да е на 600мхц,но и този става
Здравей,tiburon за гармин не мога да кажа ложи неща като софтуер само,че ако не се ползва в България доста по различно е навън с него отколкото тук.Вариантът за България смятам е ИГО Примо с навигационна карта на навтек.По торентите постоянно излизат новите ъпдеити и карти.Относно устройството мога да споделя ако избереш гармин си ограничен само до техния софтуер.Ако се спреш на китайските производители като Престижо и т.н. може да сложиш какъвто си поискаш софт за сат нав дори и гармин.Личният ми съвет е да се спреш на нещо като това http://gps-6.com/603-diva-5011fmbt.htm вариантът е с блутуут ,а има и без него, дори без софтуер и карта а само устройството.Доста по евтино е софтуер ще ти качи някой познат ,ако нямаш необходимите умения.А и в крайна сметка ,ако почетеш малко никак не е сложно в нета има готови пакети с по няколко качени програми за сат нав.
Гармин! Най-подробните карти за БГ, най-вероятно и за цял свят(пробван е и за Аржентина и Колумбия). Ползвал съм само софт за мобилни телефони - Гармин, АйГО, Сиджик и съм най-доволен от Гармин.
п.п. Ако някой намери карти с планински пътеки за Сиджик и АйГо да се обади
granity какво имаш в предвид че е различно в БГ ,за Гармина говоря
аз ще го ползвам и в БГ и в европа,надявам се че има карти за Гармин в нета гратис
а пък Prestigio-то пък има HD екран и мениу на кирилица,знам ли кои е по добър.
Не е функционален гармин-а в България колкото в Европа.Там се свързва с негов си сървър и дори виждаш снимки от панорамио на мястото ,където отиваш и дори полетите от летища с възможност за резервации на билети,хотели и т.н.Тук не мога да го накарам да прави такива неща.
HD екран -това не е телевизор 5 инчов дисплей с резолюция 480x272 е напълно достатъчен-по голям дисплей само би отвличал вниманието на шофьора от пътя и би му пречил нощем.По висока резолюция също няма смисъл.
Аз си намирам по лесно карти за Иго и предпочитам него пасна ми и повече за тук като карти понеже се ъпдейтват по често и са доста точни.
А за планинските пътеки в Андите никой не те ограничава до само един софт и само една карта в кръга на шегата.
Що не си вземеш един смартфон и да приключиш с въпроса.Така с автомобил или пеша GPS-a с картата ще винаги с теб да те ориентира, та допълнително и телефон ще имаш...Софтуер колкото искаш...
Ако не си "камионджия" из Европа-та който "гледа и височината на надлези/детелини и тунели- IGO върши идеална работа.За Бг имам качени последното включ. и "детелината" на автомагистрала Люлин...
Колеги, не съм сигурен, че въпросът ми е за тук, но понеже и аз ще купувам навигация /китайска/ та да попитам ако някой е запознат: Процесор МТК 3351 е ли двуядрен или не? Ако да на какво ниво е спрямо SIRF ATLAS V. Рових из нет-а и нищо не намерих. Благодаря предварително на отзовалите се!!!
Когато е двуядрен, това не се пропуска да се подчертае от търговците ...
Та общо взето е остаряла технология този процесор ...
За GPS става, но ако очакваш бързо да работи с GPS софтуер с размер над 2 ГБ не очаквай кой знае колко- по -бавно ще зарежда и преизчислява корекциите при отконяване от зададения маршрут при такива големи програми, но не е нещо съществено.Просто когато IGO ми(на телефона с уж двуядрен процесор МТК 6516 = 416Мh+208mh) беше с размер 1.55 ГБ не се виждаше дори как изчислява, но като му "обнових/ъпдейтнах" на 2 пъти картите за Европа и от 1.55 ГБ и последният път за Бг и станаха на 2.33ГБ сега му трябват по 5-8 секунди да изчисли първоначално зададения маршрут, а при отклонение забавянето е от 2 до 5 секунди.
Преди ъпдейтването на картите изобщо не се виждаше че изчислява или преизчислява маршрута- след като кликнех и изберех маршрута направо се появяваше екрана с маршрута.