В телевизора си влиза сигнала от кабелната,от компа към телевизора е само кабела DVI-HDMI, а относно Зевс7 явно не върши работа затова пробвам с друг.
В телевизора си влиза сигнала от кабелната,от компа към телевизора е само кабела DVI-HDMI, а относно Зевс7 явно не върши работа затова пробвам с друг.
Добре, пиши за резултата. Не съм ползвал тия Зевс7, ползвам професионални с около 1dB/uV затихване.Първоначално публикувано от la_vesko
Всичко казано до тук е вярно, НО ако разглеждаме случая, в който кабелната оказва влияние (разваля образа) от компютъра. А тук става въпрос точно за обратното. Галваничен разделител винаги е по-добре да има, отколкото да няма, но в конкретния случай трябва да се "развърже" телевизора и компютъра, а не кабелната от телевизора.
Единственото което се сещам в момента е да пробваш да включиш тв-то и компа в различни контакти.
При изключен скарт кабел и включена кабелна има ли "призраци", а обратното?Първоначално публикувано от painmaster
- При изключен сат приемник, но включен скарт - телевизора дава черен екран и смущения / "Призраци"Първоначално публикувано от Pat
- При изключен скарт - телевизора изолира входа и си изкарва син екран - смущения няма
- При изключен сат приемник с оставен скарт кабел и издърпан кабел на кабелната тв - екрана си е черен и смущенията изчезват.
Други комбинации няма май
Благодаря предварително за помощта.
Pat,
според мен трябва да се "развърже" кабелната от всичко останало, т.к. проблемите идват от нея и причината за това е високото променливо напрежение на оплетката на кабелната. Примерно 70 - 100 V при разкачен кабел. И после този потенциал се обира през телевизора, кабела до видеокартата, корпус на компютър, негов кабел, захр. мрежа. В обратния случай ако се включи нещо заземено към телевизора, проблемите ще останат.
При мен филтъра е включен на входа на кабелната, след това съм включил усилвател а след него сплитер 4-ка за 4-те телевизора. Филтъра ми го подариха от кабелната.
Успех.
FLOMATIK GIS-01 -Това е решението всичко си е ок вече, благодаря на всички които помагаха.
Това е най-правилното решение. Това на което казваш "филтър" е галваничния разделител.Първоначално публикувано от KTT
A това от къде го взе?Първоначално публикувано от la_vesko