Резултати от 1 до 6 от общо 6

Свързване на лаптоп, LCD, булсат и домашно кино

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    3
    #1

    Свързване на лаптоп, LCD, булсат и домашно кино

    Здравейте,
    Досега само черпех информация от форума за покупката която ми предстоеше за LCD и с регистрацията тука изникна и първият въпрос.
    Купих си Philips 32FPL7404H/12 http://www.consumer.philips.com/cons.../32PFL7404H-12 имам булсат, лаптоп ASER Aspire 6930G http://www.acer.co.uk/acer/productv....CRC=3613661913 и Sony Dav-DZ 230http://www.sony.bg/product/hcs-surro...ayer/dav-dz230. Въпросът ми е как да навържа всичкия този коктейл от техники, като да ползвам ДВД-то за основен източник на звук, съответно 5.1 от лаптопа.
    Благодаря предварително на всички които ще откликнат на молбата ми.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #2

    Re:Свързване на лаптоп, LCD, булсат и домашно ки

    Всичко това май и друг път сме го обеснявали,карам по памет защото такова Сони не съм виждал скоро. първо един скарт кабел от Филипса към киното който е за звука на тв програмите.Булсата предполагам е свързан също със скарт кабел към тв.Бутона на киното май се казваше function който сменя входовете ако не греша натискаш го докато излезе сигнала от тв на дисплея на сонито може би изписва tv ако не греша.Втория кабел е 3.5стерео жак от лаптопа към aux на сонито маи беше отпред.Тези кабели са само за звука. Киното има HDMI и е желателно да е свързано към телевизора с него.За Acer-a важи същото.Ще се наложи да си поиграеш с звуковите настройки на киното от дистанционното Dolby Digital или Dolby Pro Logic.Това е ако има нещо неясно тука сме питай пак.

  4. Novice
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    3
    #3

    Re:Свързване на лаптоп, LCD, булсат и домашно кино

    Много благодаря за отговора. Значи какво направих с по един скарт са свързани сонито и булсата към Тв-то, а лаптопа е с HDMI към Филипса. а звука е пуснат с 2 чинча от тв-то /Audio out - ляв и десен канал/ през стерео жак към сонито /Audio IN/ този кабел имам за в момента / Звук има... )/ . Значи предлагаш да пусна вместо този чинч с жак само стерео жак от лаптопа към сонито / може ли да ми обесниш колко жака от къде точно и за къде са, че бъркам какво занчи това AUX / и още един HDMI от сонито към тв-то. За настойките си много прав на сонито. И остава питането при този 3.5 стерео жак ще изкара ли 5.1 звук на филми от Acer-а?
    Edit: AUX намирам "вход за допълнителен източник за звук"

  5. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #4

    Re:Свързване на лаптоп, LCD, булсат и домашно ки

    Щом телевизора и сонито са свързани със скарт би трябвало да имаш звук от тв само с този кабел.Опитаи с него -бутон function на киното докато излезе звука.После махаш /звука е пуснат с 2 чинча от тв-то /Audio out - ляв и десен канал/ през стерео жак към сонито/ понеже няма да ти е нужен там.Със същия този кабел може да опиташ в изхода на лаптопа /предполагам гнездото за слушалки/ и другия край на гърба на сонито трябва да има ляв и десен канал audio in.След като ги свържеш по този начин трябва да си пуснеш 5.1звук с помоща на дистанционното.Декодерите на този модел работеха и през външен източник.Дано да си ме разбрала.
    П.П. Ако ли не ще видя киното и ще пиша на лични.

  6. Novice
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    3
    #5

    Re:Свързване на лаптоп, LCD, булсат и домашно кино

    Благодаря отново. Пробвах да махна този с чинчовете и да остане само скарта, ама звук нямаше. Опитах с всички функции на киното за звука ама не стана. Явно ще сe взима един само със стерео жакове и от Тв- то /SPDIF Out/ към Сонито /Audio In/ и трябва всичко вече да е ОК.

  7. Novice
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    1
    #6

    Свьрзване на Лаптоп с домашно кино и телевизор,

    Здравейте.Имам следният Вьпрос купих си система за домашно кино.Искам да гледам директно филмите от лаптопа през домашното кино кьм телевизора.Мисля че няма смисьл да записвам филмите на ДВД или да ги свалям на флашка.Техниката с която разполагам е следната HP ProBook 4515s има всички вьзможни изходи USB,HDMI,karti i tn.Система за домашно кино Samsung-HT-TZ225-с входове HDMI,Skart,Optikal,Video out,AudioL,H-Тьй наречените чинчове Бял ,Червен ,Жьлт .USB-вход отпред на панела. .Телевизор Грундиг Не е ЛСД или Плазма Диагонал 53см.Плоськ кинескоп.Модел Grundig Eleganse 55 Flat.Има Скарт вход х 2,Видео и Аудио Входове за чинчовете.Другият ми вьпрос е как да свьржа Сателитен приемник за кабелна Виваком кьм домашното кино и оттам кьм телевизора.Отзад на приемника има Скарт изход с кабел който е вьрзан кьм телевизора има и стандартните видео и Аудио изходи червен,бял, и жьлт.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Свързване на домашно кино към ТВ????
    От ghostmc във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 18-05-14, 22:03
  2. свързване на тв с домашно кино
    От pl10 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 13
    Последно: 17-01-14, 18:51
  3. Свързване : Лаптоп - Система за домашно кино
    От nikolay93 във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 13-10-12, 21:34
  4. Свързване на телевизор, домашно кино и лаптоп.
    От омегаджията във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 18-12-11, 09:46
  5. Въпрос относно свързване на ТВ, домашно кино, булсат и PC
    От bobez във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 5
    Последно: 18-01-11, 23:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе