Здравейте, реших да си сглобя едно htpc , защото ми писан от хилядите врътки конверитране и какво ли още не за да подкара човек филм на повечето телевизори. Значи за сега съм се спрял на следните компоненти, мисля да е mini itx базирано на амд лиано сокет FM1:
Кутия - след много гледане накрая вчера си купих http://www.foxconnchannel.com/produc...D=en-us0000141
Дъно - тук идва голямото чудене, единственото дъно което намерих в бг мини итх за този сокет е Gigabyte A75N-USB3 , а в интернет не можах едно ревю или тест да намеря , другия вариант е Asrock A75N-ITX , a за него не видях никаде нищо лошо написано , даже обратното само дето го няма в бг, а трябва с поръчка от вън , а така няма гаранция.
CPU - за сега съм се спрял на А6 3500 ( триядрения вариант с HD 6530)
Hdd - чудя се дали 3,5 или 2,5 , не съм решил.
Ram - чудя се дали ддр3 4гб 1600 ще ми стигне , или да вземам 8 ( повече клоня към 4 защото писито ще се ползва 90 процента за мултимедиа и браузване, игри няма да се играят защото имам ps3 , макар че и на него играя по 2 часа на месец)
KB - Logitech K400 мисля че е идеална за целта
Ако някой знае да се продава друго дъно от въпросния сокет с този форм фактор да казва. Също така ако има нещо по-конкретно свързано с конфигурацията да си каже мнението , защото от 2-3 години не ми остава време да се интересувам от всички новости и вече не съм в крак със всичко неща.
Всичко това мисля да го комбинирам с Philips 42" 7606 и Logitech Z5500, logitecha го имам , а съм избрал това тв заради пасивното 3д и амбилайта.