Желанието ми е да си сглобя компютър за домашно кино с уиндоус 7 (понеже ми е най юзер френдли) със следните изисквания:
- захранване и кутия да е в "легнало" положение и в тъмен цвят (най-добре черна или тъмно сива) с възможност поне за 3 HDD
- дистанционно да има възможност да пуска захранването на компа (да пали уина дет се вика с дистанционното), както и да има възможност да управлява мултимедиен софтуер - спрял съм се на XBMC (Boxee , като алтернатива)
- идея за видеото нямам но да има HDMI и 3D функционалност
- аудиото да поддържа 5.1 DTS и там каквото е актуално с възможност за оптична връзка към ресивър
- мрежа - нямам изисквания - 100мбита май ми е достатъчен (имам окабеляване)
- дъно, процесор и памет - там сте вие - аз нямам идея какво би ми било достатъчно (по принцип предпочитам интел но все пак...) - като предпочитание е да има резерв системата за евентуален ъпгрейд към уин 8 за в бъдеще (знам, че не е ясно още накъде ще духне вятъра но все пак)
Към момента ползвам един HD плеър, който уж има DLNA обаче моите телевизори самсунг не хареват поради незнайни за мен причини (някаква несъвместимост на версиите вероятно)... Идеята на HTPC което искам да сглобя е точно да мога да плейвам по DLNA в същото време и локално по HDMI , торент клиент, както и пикаса или уиндоуската лайф фото галерия за снимките, че на плеърите малко са дървени тези приложения (поне за мен)...