-
Re:LG LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения
Изкам да попитам имали начин да разбера все пак с какъв модул декодират каналите си, защото не ми се занимава с този приемник.Оператора едва ли ще ми каже,защото както писах по горе ми казаха че, за сега трябвало да гледам с приемника.Има ли смисъл да рискувам да си взема conax модул, защото разбрах ,че повечето кабеларки използват именно него?Кабелната е "ИНТЕР САТ" МЕЗДРА.Моля ви даите ми съвет.
-
ами телевизора е LG M227WD със PCMCI слот,щом нестава със СА модула какъв е варианта да гледам цифрова кабелна на тоя телевизор и със какво устройство,при полойение цхе имам жграден само цифрож ефирен тунер?
-
Големи благодарности на всички знаещи тук за труда им за да можем да си използваме ТВ-тата най-пълноценно.Имам LG42HL4000 и му пуснах плеъра,много съм доволен от ТВ-то. :Drinks:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от montresor
Изкам да попитам имали начин да разбера все пак с какъв модул декодират каналите си, защото не ми се занимава с този приемник.Оператора едва ли ще ми каже,защото както писах по горе ми казаха че, за сега трябвало да гледам с приемника.Има ли смисъл да рискувам да си взема conax модул, защото разбрах ,че повечето кабеларки използват именно него?Кабелната е "ИНТЕР САТ" МЕЗДРА.Моля ви даите ми съвет.
Евроком София работеше перфектно преди 3м. със Conax модул. Сега не съм техен абонат - на мога да кажа, предполагам че не са сменяли нищо.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от nencho_ivanov
ами телевизора е LG M227WD със PCMCI слот,щом нестава със СА модула какъв е варианта да гледам цифрова кабелна на тоя телевизор и със какво устройство,при положение че имам вграден само цифров ефирен тунер?
Щом има само цифров ефирен тунер - трябва да си вземеш приемник/set-top-box/ от кабелният ти оператор.
-
ок,ами ако си купя един сет-топ-бокс примерно от е-бай дали ниама да мога да гледам некодираните цифрови канали без да плащам допълнително за цифрова тв?
-
Цитат:
ок,ами ако си купя един сет-топ-бокс примерно от е-бай дали ниама да мога да гледам некодираните цифрови канали без да плащам допълнително за цифрова тв?
Може и да стане.Но ще гледаш само свободните некодирани програми.
За кодираните- Всеки оператор използва определена марка приемник и всеки приемник си има мак адрес който се регистрира в сървъра на оператора. В случай ,че твоят приемник не е регистриран ,няма как да гледаш кодираните програми. Кабелният оператор изпраща по кабелната мрежа фърмуер/софтуер/ до приемниците си с който оператора контролира кои програми може да гледаш и кои не/според това за кои пакети си платил/.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Може и да стане.Но ще гледаш само свободните некодирани програми.
За кодираните- Всеки оператор използва определена марка приемник и всеки приемник си има мак адрес който се регистрира в сървъра на оператора. В случай ,че твоят приемник не е регистриран ,няма как да гледаш кодираните програми. Кабелният оператор изпраща по кабелната мрежа фърмуер/софтуер/ до приемниците си с който оператора контролира кои програми може да гледаш и кои не/според това за кои пакети си платил/.
Благодаря ти много поне свободните ще гледам пък те са доста,а да ми препоръчаш някакъв сет-топ-бокс то нали има там MPEG 4/2 примерно нещо такова беше май да знам какво да търся?
-
Цитат:
Благодаря ти много поне свободните ще гледам пък те са доста,а да ми препоръчаш някакъв сет-топ-бокс то нали има там MPEG 4/2 примерно нещо такова беше май да знам какво да търся?
Първо попитай кабелният ти оператор за безплатен приемник. Всички кабелни оператори предлагат такива за абонатите си с сключен едногодишен договор.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Първо попитай кабелният ти оператор за безплатен приемник. Всички кабелни оператори предлагат такива за абонатите си с сключен едногодишен договор.
ОК!
-
Здравеите,имам LGLH3000 и съм със цифрова тв.съответно за да гледам, кабелния оператор ми дава приемник с карта, а както знаете тв-то има слот за модул.Та ги питам аз какъв модул трябва да си взема за да махна този приемник и да си работя с дистанционното на тв-то,а те ми отговарят ,че за сега не можело трябва да си гледам с приемникаа .Аз си мислех че,този приемник използва например conax модул и декодира,ама явно не.Възможно ли е оператора нарочно да ми дава гршна информация или просто наистина не става?Ако някои може да помогне ще съм мо много благодарен.
-
За кой оператор става въпрос и в кой град ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от montresor
Здравеите,имам LGLH3000 и съм със цифрова тв.съответно за да гледам, кабелния оператор ми дава приемник с карта, а както знаете тв-то има слот за модул.Та ги питам аз какъв модул трябва да си взема за да махна този приемник и да си работя с дистанционното на тв-то,а те ми отговарят ,че за сега не можело трябва да си гледам с приемникаа .Аз си мислех че,този приемник използва например conax модул и декодира,ама явно не.Възможно ли е оператора нарочно да ми дава гршна информация или просто наистина не става?Ако някои може да помогне ще съм мо много благодарен.
Въпроса ти е за друга тема
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,42823.0.html
Има такива оператори -като RN Бургас /май и СКАТ бяха така/.Може да гледаш само с техните приемници/без карта/.
Кой е твоят оператор ?
-
Ами оператора ми е ИНТЕР САТ ООД-МЕЗДРА и приемника им върви с карта.
-
47LH7000 или 47LS8000 ?
Днес гледах на един и същи СД сигнал двата телевизора в ТП и SL8000 (без да пипаме настройките им а и не знам дали са били еднакви) имаше предимство малко по контрастен и по четлив текст който се движи...
Като качество на обработка на СД не видях разлика. Не ми хареса и черното особено, сякаш не беше истинско черно но може и да се лъжа! Стори ми се, че цветовете на SL8000 са как да ги нарека някакси по 'живи', но пък не ми хареса лъскавия екран в който всичко се оглеждаше! Отбих се и в ТМ където незнам с какви настройки беше SL8000 но LH7000 беше в пъти по контртастен на ХД сигнал и малко се разочаровах от по скъпия модел... Обърках се кой е по добрия?