-
Re:LG LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от mariankolev
Hristoslav2 четох за FW в чуждите форуми че махат линковете и спират качването на нови FW.А и моя човек днеска каза че от LG затегнали много положението май да не се надявам на нов Fw за моето Tv.Ти чел ли си нещо по този въпрос ?
Знам -нали писах че от LG явно са ми вдигнали мерника :)
Първо във AVForums -модератора пусна забрана
http://www.avforums.com/forums/lg-ow...e-threads.html
имаше много членове на форума /извън Европа/ -които явно не четат ,че фърмуера който съм дал е Само за европейските модели и като взеха да го качват....то не бяха от Щатите и Канада....Индия,Индонезия..Аржентина,Чили...после ме засипаха с молби да ги спасявам.
после LG смениха адресите на всичките си сервизни сайтове в Европа....
LG е добре да се размърдат и да си оправят сайтовете за съпорт - да качат инструкции и фърмуер там.
-
Днес след обяд изгледах два филма след подсказаните от Христослав настройки и съм много, много доволен. 32LS8000 се представя отлично. Чудесна картина, няма забавяне, размазване, сенки и пр. Звукът е на ниво. DivX-ове вървят добре. Не знам дали е от направените корекции на настройките за субтитри, но след това спря и внезапното прекъсване на възпроизвеждания файл. Доволен съм. Тия дни ще го разпукам от проби. За целта си свалих няколко конвертора и ще изпробвам всички възможни трансформации на формати, които се сетя.
После ще пиша.
Това със спирането на фърмуеърите не ми харесва. Тъкмо взех да чета и да се образовам по темата и ще ги крият. Много жалко ако станат недостъпни.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Знам -нали писах че от LG явно са ми вдигнали мерника :)
Първо във AVForums -модератора пусна забрана
http://www.avforums.com/forums/lg-ow...e-threads.html
имаше много членове на форума /извън Европа/ -които явно не четат ,че фърмуера който съм дал е Само за европейските модели и като взеха да го качват....то не бяха от Щатите и Канада....Индия,Индонезия..Аржентина,Чили...после ме засипаха с молби да ги спасявам.
после LG смениха адресите на всичките си сервизни сайтове в Европа....
LG е добре да се размърдат и да си оправят сайтовете за съпорт - да качат инструкции и фърмуер там.
Не вярвам да си оправят suppot-та LG явно са на друго мнение. Исках от момчето в сервиза днеска да ми даде FW точно за моя SL8000 той каза че ако имал нямал нищо против но всеки фърмуер бил с поръчка и се описвала всяка повреда и точно за какво ти е и на кой телевизор ще се слага и даже имало случей в който не им давали а изисквали телевизора да се прати в София.Но дано вие имате по голям успех в намирането на FW .Разчитам на вас :) не ми се носи по сервизи(гаранцията не е при моя човек) ще чакам а междо другото точно от AVforum http://www.avforums.com/forums/lg-ow...thread-25.html продължават да твардят че работел този фърмуер пробвах ги и о чудо тунера заработи но се оказа друго AV входовете не работят на AV 1 има звук но няма картина а на AV 2 е обратното има картина но няма звук.До там пробвах и го махнах .Ако можеш попитай ги там дали имат и други този проблем или е само при мен.Може аз да съм оплескал нещо.А може и те да не са пробвали дали всичко работи :)
-
Срахотна тема! :) имам един въпрос за 32LH7000 .. след като си закупих карта и вече изпозвам вградения цифров тунер, ми направи впечатление, че нивото на звука е много високо .. някъде на около 7-8% е съвсем достатъчно за слушане през деня .. а вечерта, когато е по-тихо дори на 5% .. опитах с автоматичното ниво, но не се променят нещата .. има ли някакъв начин да коригирам? ..оператора ми е м-сат
-
Цитат:
Не вярвам да си оправят suppot-та LG явно са на друго мнение. Исках от момчето в сервиза днеска да ми даде FW точно за моя SL8000 той каза че ако имал нямал нищо против но всеки фърмуер бил с поръчка и се описвала всяка повреда и точно за какво ти е и на кой телевизор ще се слага и даже имало случей в който не им давали а изисквали телевизора да се прати в София.Но дано вие имате по голям успех в намирането на FW .Разчитам на вас :) не ми се носи по сервизи(гаранцията не е при моя човек) ще чакам а междо другото точно от AVforum
http://www.avforums.com/forums/lg-ow...thread-25.html продължават да твардят че работел този фърмуер пробвах ги и о чудо тунера заработи но се оказа друго AV входовете не работят на AV 1 има звук но няма картина а на AV 2 е обратното има картина но няма звук.До там пробвах и го махнах .Ако можеш попитай ги там дали имат и други този проблем или е само при мен.Може аз да съм оплескал нещо.А може и те да не са пробвали дали всичко работи :)
Същият този линк съм го дал във FAQ отпреди 4 месеца и е V3.55 за LH7000- Този фърмуер не е за LS8000/8500 !!
Oбръщам се с молба към софийските членове на форума :)
Моля ви ако можете и имате път покрай сервиза на LG в София-поразпитайте за фърмуер и ако може вземете за серия LS8000/8500 и LH9000 :Drinks: за солидарноста и взаимната помощ /това е нещо което ни липсва на нас българите/
-
Цитат:
Първоначално публикувано от sasho_m
Срахотна тема! :) имам един въпрос за 32LH7000 .. след като си закупих карта и вече изпозвам вградения цифров тунер, ми направи впечатление, че нивото на звука е много високо .. някъде на около 7-8% е съвсем достатъчно за слушане през деня .. а вечерта, когато е по-тихо дори на 5% .. опитах с автоматичното ниво, но не се променят нещата .. има ли някакъв начин да коригирам? ..оператора ми е м-сат
Сори няма аз съм един от първите които ползва карта с модул от MSAT cable и модела е 42LH7000 просто си свикваш с това.
-
LG32LH5000 Вързах нокиа н95 с usb. Плеара прочита картата от телефона,плейва всичко, сниманите с камерата клипове,за проба качих и (ави) филм,върви все едно е от usb карта.чете и субтитри.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от JovaniJo
Сори няма аз съм един от първите които ползва карта с модул от MSAT cable и модела е 42LH7000 просто си свикваш с това.
При мен също е много силен звука на цифровите канали - наистина 7-8% са напълно достатъчни.
Честно казано не ми пречи - и без това гледам само тях.
С 42LH4000 съм, на Кейбъл с Конекс модул и карта.
-
някои може ли да каже как става активна функцията Усилвател на ЛХ5000,нито на цифрова е активен нито на която и даржава да слагам !!С две думи пробвах почти всичко все не става.
-
barnett, ако под неактивна разбираш това че не можеш да я използваш , т.е. да си го включваш и изключваш решение на този проблем още няма във форума ...Но ако искаш просто да ти е включен, hristoslav2 е писал за този проблем и неговото разрешение на страница 1 .
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Hi thank you for answering me. So I knew about that but I hoped that maybe we can find a HACK to make an LG LH5000 series to play WMV videos.....
-
:) не можах да намеря раздел "жвътки" моля да ме извинят модераторите .Някой ползвал ли е такова "животно" и дали че си заслужава паричките. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.22846 Моята кабелна минава през scart та затова се чудя ще имали ефект ако сигнала мине през тази кутиика :)
-
Единствения смисъл е, ако нямаш SCART на телевизора, а само HDMI-та. Не виждам, какъв ефект си представяш. че може да има... SD към HD-конвертор? Едва ли. :))
-
Защо едва ли :) хората са го написали че скелва картината на 720p 60hz. В момента на повечето програми ми пише 576i 50hz.Толкова ли е невъзможно .
-
Цитат:
:) не можах да намеря раздел "жвътки" моля да ме извинят модераторите .Някой ползвал ли е такова "животно" и дали че си заслужава паричките.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.22846 Моята кабелна минава през scart та затова се чудя ще имали ефект ако сигнала мине през тази кутиика :)
Глупаво е да конвертираш аналогов сигнал във цифров - никаква полза . Явно ползваш приемника на кабелната със скарт кабел до телевизора/поради липса на цифров тунер в телевизора ти/. Вземи си HD приемник със HDMI изход.