Здравейте,
Проблемът е :
Имам телевизора (http://www.lg.com/uk/it-products/mon...tor-M2362D.jsp) от около седмица, има си HDMI и първия път като го свързах с HDMI на лаптопа всичко си работеше и гледах филм .
Същи ден вечерта се пригових за друг филм, но когато посегнах да включа кабела към лаптопа се получи късо съединение и предпазителя на ел. инсталацията падна. Лаптопът оцеля , зарядното му изгоря, телевизора е наред и той. Двата уреда (ТВ и лаптоп) бяха включени в два разлини контакта и когато всичко работеше първия път, и когато падна предпазителя. Кабелът е някакъв китайски или френски май, с дължина 5 м.
Каква е причината да се получи такава повреда, и как може да се избегне. Ако всичко работи през един и същи разклонител, това ще гарантира ли, че няма да има ядове.
Въобще ако някой е имал такъв проблем, или знае как може да се избегне - да пише.
Въпросът е:
Този ТВ има DVB-T (mpeg 4), но нищо не намира при търсене. В Пловдив съм, сигурно пише из форума, но все пак може ли да каже някой кратко и ясно има ли в този град цифрова ефирна или не. Интересно е че в автонастройка като задам, че съм в БГ и се изключва търсенето на цифрови канали .
Благодаря предварително на всички!