-
Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
-
До Христослав!
Имам LG 42LW5590 преди седмица или две софтуеъра се ъпдейтна до последната версия 05.11.08 , но започнаха проблемите - не мога да плейвам mkv файлове през DLNA.
До преди ъпдейтването плейвах всичко през Домашний медиа сервер и всичко вървеше отлично, но след актуализацията на софтуеъра на тв-то изникна този проблем и в момента когато маркирам такъв файл просто не го плейва.
Моля за помощ.....
-
Колега аз също съм със въпросният софтуер 05.11.08 и нямам проблеми с плейването на mkv през DLNA (с LAN кабел е свързан ТВ и рутера). Не знам от какво е породен при теб този проблем, какъв медиен сървър използваш?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivanov_km
Колега аз също съм със въпросният софтуер 05.11.08 и нямам проблеми с плейването на mkv през DLNA (с LAN кабел е свързан ТВ и рутера). Не знам от какво е породен при теб този проблем, какъв медиен сървър използваш?
Той колегата е писал, че използва HMS.
-
Аз използвам Плекс сървър и в много рядко съм имал случай когато вграденият плеър ми съобщава, че даденият файл (mkv) не може да бъде възпроизведен. В тази ситуация след рестарт на " компа" вече нямам проблеми с плейването на филма. Аз ако бях на мястото на колегата бих инсталирал плекс сървър и ще пробвам с него да видя какво ще стане. Определено не виждам причината да се крие във версията на фърма защото и аз съм с нея.
-
Цитат:
Аз използвам Плекс сървър и в много рядко съм имал случай когато вграденият плеър ми съобщава, че даденият файл (mkv) не може да бъде възпроизведен. В тази ситуация след рестарт на " компа" вече нямам проблеми с плейването на филма. Аз ако бях на мястото на колегата бих инсталирал плекс сървър и ще пробвам с него да видя какво ще стане. Определено не виждам причината да се крие във версията на фърма защото и аз съм с нея.
Колега, с него излизат ли Ви субтитрите?
P.S. Това не беше ли програмата, която се препоръчва да се ползва с LG за сървър?
Аз я бях сложил, но интерфейса е зависим от браузър и прави каталог на всичко и ми се струваше доста тежка?
-
Да нямам никакви проблеми със субтитрите. Да с каталога е малко досадно понеже аз и до сега не мога да намеря начин по който да премахвам плейваните филми, който вече са изтрити от от харда. За това периодично изтривам от плекс сървъра секцията "филми" и отново е добавям, по този начин един вид си актуализирам секцията.
Да това е програмата дето LG препоръчва!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от rushrush
До Христослав!
Имам LG 42LW5590 преди седмица или две софтуеъра се ъпдейтна до последната версия 05.11.08 , но започнаха проблемите - не мога да плейвам mkv файлове през DLNA.
До преди ъпдейтването плейвах всичко през Домашний медиа сервер и всичко вървеше отлично, но след актуализацията на софтуеъра на тв-то изникна този проблем и в момента когато маркирам такъв файл просто не го плейва.
Моля за помощ.....
Въстанови заводските настройки или рестартирай телевизора - изключи го от контакта за 5 минути.
Power
Voltage, Hz 100V ~ 240V, 50/60Hz
Сега ако се потвърди инфото, че в сервизното меню може да се превключи и тунера от DVB на ATSC и обратното...би било чудесно.
-
Цитат:
Да нямам никакви проблеми със субтитрите. Да с каталога е малко досадно понеже аз и до сега не мога да намеря начин по който да премахвам плейваните филми, който вече са изтрити от от харда. За това периодично изтривам от плекс сървъра секцията "филми" и отново е добавям, по този начин един вид си актуализирам секцията.
Да това е програмата дето LG препоръчва!
Колега много лесно се оправя този проблем, като отвориш Плекса, ти се отваря под формата на интернет страница.Намираш настройките на Плекса и вътре има една опция да сканира и актуализира библиотеката при всяка промяна в папките които си добавил.Така при изтриване на филм, автоматично ти се маха от библиотеката, а при сваляне на нов, ако е свален в някоя от папките които си добавил, автоматично сканира след завършване на свалянето и си готов.Това го прави и при всяка промяна в папките.
Ако не я намериш тази опция пиши , довечера ще ти обясня по-подробно че не съм у нас сега.
И аз отначало се мъчих като тебе :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от bobitovn
Колега много лесно се оправя този проблем, като отвориш Плекса, ти се отваря под формата на интернет страница.Намираш настройките на Плекса и вътре има една опция да сканира и актуализира библиотеката при всяка промяна в папките които си добавил.Така при изтриване на филм, автоматично ти се маха от библиотеката, а при сваляне на нов, ако е свален в някоя от папките които си добавил, автоматично сканира след завършване на свалянето и си готов.Това го прави и при всяка промяна в папките.
Ако не я намериш тази опция пиши , довечера ще ти обясня по-подробно че не съм у нас сега.
Колега благодаря за помощта, аз е знам тази опция но не знам защо до сега не е изпробвах. Като се прибера ще е активирам.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от bobitovn
Аз пък изобщо не мога да го пусна този сървър на LW4500, да не би да е само за Smart серията на LG? Тоест, пускам сървъра, но на телевизора не се появява нищо, докато с другите сървъри нямам проблем.
-
Здравейте, колеги. Интересува ме какви видео формати "чете" LG 42LK450 от флашка? Благодаря предварително.
-
Появиха се и новите ЛГ - http://www.technomarket.bg/products/...12/lg-55lm860v - нещо обаче ми се струва ,че цените са доста дебели спрямо миналогодишните , а "nanoLED" модела им беше доста по-скъп от другите.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Това си е insane да се дадат толкова пари, при положение че може да се вземе не разопакован 55 инчова LED Edge модел от 2011 за половината пари!
Това е лично мнение. Би си заслужавал, ако бе поне FULL WLED, но за Edge...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от tougherty
Здравейте, колеги. Интересува ме какви видео формати "чете" LG 42LK450 от флашка? Благодаря предварително.
Някъде във FAQ имаше линк.
Високият и средният клас на новите модели подържат DTS
http://admin.pis.lge.com/PDFServlet....&localeCode=uk
Тези не подържат DTS - LM3400, LS570, LS5600, LS3400