-
Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Нещо не разбрах коментара Ви? Имах предвид, че LED LCD технологията предполага по-добър живот на панела, заради подсветката. Защо на модел LED LCD в сайта пишат 30000 часа, толкова са часовете за обикновено LCD.
Просто ми направи впечатление.
P.S. Новината за пасивното 3D, определено радва, това показва как LG наистина дръпнаха напред. :ole
-
Току що прочетох в един чужд форум че на новия модел като моят LM6700/670S/671S няма опция в менюто за коригиране на TrueMotion-а. Но хората там казват че във следващия модел LM7600/760S/761S опцията за промяна е активна и я има в менюто.
Което мен не ме дразни честно казано, не знам инженерите каква стойност са заложили по-подразбиране но явно е уцелена много точно, защото не се забелязва никакво размазване при по динамични сцени (голям съм фен на футбола и на моторните спортове, днес гледах F1 на Film+HD, и мога да кажа че бях страшно доволен), също така не се забелязва и ефекта по време на гледане на филм сцените изглеждаха някак изкуствени, който имах със предишния ми Samsung 40D6510.
Ще трупам още впечатления и ще ги споделям със Вас.
За сега друго не се сещам, бях писал по-рано че до сега каквото съм пуснал през DLNA сървър, флашка, хард диск 250GB, всичко чете без никакви грижи(картина, звук, дори DTS, субтитри).
Единствено още не намирам решение за истинските блу-рей 3Д филми, с риповете всичко е ок.
Ето и цитата от форума:
"Even though the newer model has made improvements in the TV's audio and input lag the older model still had some advantages which may make it more appealing to some. For some reason the 6700 model does not allow the user to turn off or adjust Tru Motion while those capabilities were available on the 5600/6500 models. If you want this capability you will have to step up to the 7600 models. The funny thing is that I really did not notice the soap opera effect on the 6700. Additionally, sports action showed no motion blur or artifacts. Not sure what LG made the internal settings for Tru Motion on the 6700 with respect to Judder and Blur but they seem to have found a nice compromise for sports and movies. When I played with the 6500 models Tru Motion settings I noticed that when stepping up the Tru Motion to "high" I did notice the soap opera effect on movies. If you want the ability to fiddle with the Tru Motion settings then you will have to either buy the older 5600/6500 models or step up to the 7600. For me it was initially a big concern, but after watching various programming I found no real complaints on the 6700 model."
-
Цитат:
Първоначално публикувано от mga1981
Ама човече разбери че никъде в менюто нямам опция TRUE MOTION ама никъде, счупих се да го търся.
Здравейте, аз имам LG 47LM660S от 2 седмици и в менюто за настройки няма TRUE MOTION!
НЕ съм забелязъл до този момент някакво размазване на бързи сцени - футбол и Формула 1.
Въпрос - как да направя Default Code на субтитрите на вграденият плеър да бъде Cyrillic?
Благодаря!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от mga1981
Току що прочетох в един чужд форум че на новия модел като моят LM6700/670S/671S няма опция в менюто за коригиране на TrueMotion-а. Но хората там казват че във следващия модел LM7600/760S/761S опцията за промяна е активна и я има в менюто.
Което ме води на мисълта, че тази настройка е изключена умишлено от сервизното меню. Не разбирам с каква цел са го направили...
Ако искаш влез в сервизното и го разгледай внимателно, но не променяй нищо. Поне засега, докато не не се появи собственик на модел 760, за да го сравним позициите с неговото сервизно меню.
LG 55LM860V [Teardown]
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-3...-teardown.html
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Което ме води на мисълта, че тази настройка е изключена умишлено от сервизното меню. Не разбирам с каква цел са го направили...
Ако искаш влез в сервизното и го разгледай внимателно, но не променяй нищо. Поне засега, докато не не се появи собственик на модел 760, за да го сравним позициите с неговото сервизно меню.
От същият форум са успели да влязат и в сервизното меню на модела, но едно момче пише че нито една команда не е активна за промяна.
Ето и линк към темата пост номер 335:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...397173&page=12
-
Здр. имам един проблем с монитора на компа който е LG W2261VP. Проблема е следния:понякога когато тегля мн. голяма информация оставям компа да работи и изключвам само монитора (от сензорния бутон долу в дясно) и като реша да го пусна,натискам отново там и за момент ми се включва монитора за няколко секунди,и после изписва "Power Saving mode" и почва да си премигва лампичката се еднo е изключен компа и няма сигнал.Не винаги ми го прави този номер. Свърза ни са чрез HDMI кабел.
-
Колеги искам да се допитам до вас относно съотношението на картината на която гледате. При мен в настройките има следните варианти:
16:9
Just scan - не е активна
Оригинална
Широк екран
4:3
14:9
Увеличена (кино)
Аз съм избрал варианта 16:9, на Сони например съм виждал опция за автоформатиране на картината с цел да се заеме цялата площ на матрицата, тук при LG не виждам такава възможност. Адски много ме дразнят черните линии на някой предавания излъчвани на Дискавари, единственият начин по който успявам да ги махна е използването на опцията "КИНО" но това изисква всеки път ръчно да го правя и се е доста досадно.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivanov_km
Колеги искам да се допитам до вас относно съотношението на картината на която гледате. При мен в настройките има следните варианти:
16:9
Just scan - не е активна
Оригинална
Широк екран
4:3
14:9
Увеличена (кино)
Аз съм избрал варианта 16:9, на Сони например съм виждал опция за автоформатиране на картината с цел да се заеме цялата площ на матрицата, тук при LG не виждам такава възможност. Адски много ме дразнят черните линии на някой предавания излъчвани на Дискавари, единственият начин по който успявам да ги махна е използването на опцията "КИНО" но това изисква всеки път ръчно да го правя и се е доста досадно.
Тъкмо и аз исках да повдигна въпроса, понеже на предаването "Черешката на тортата" при настройки на картината 16:9, имам черни ленти горе и долу.
При всички случаи си мисля, че няма такава настройка. И най-добре според мен в случая е да се остави 16:9, понеже другите не оправят положението. Когато избирах телевизора, консултанта на Sony ми каза точно това, че и да искам, няма да имам свястна функция за форматиране на картината.
-
Бихте ли ми казали какво е LED SPOT CONTROL? Мерси предварително..
-
Според LG, това е технология за директен контрол на всеки отделен пиксел, или частичното намаляване на осветеността на отделните пиксели.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Momchil
Според LG, това е технология за директен контрол на всеки отделен пиксел, или частичното намаляване на осветеността на отделните пиксели.
Не е ли по-старото наименование/идея за local dimming?
-
функцията е btv и nova да си оправят формата на 16:9. Вече (почти)няма тв в 4:3, даже и канал1 по-важните неща излъчва така. А докато това стане предлагам да не ги гледаме.
Интересува ме. има ли подобрение в предаването на черното в новите модели на LG. Виждам, че пишат local diming.
-
На практика е същото, да. Просто от LG са решили да имат собствен технологичен термин.
Цитат:
Local Dimming
LED Spot Control known as Local Dimming on LG LED TVs maximises your viewing experience, offering true-to-life colours and contrast.
Spot Control technology adjusts the picture quality to simultaneously provide deeper blacks and brighter colours within the same picture frame to improve
the movie and sport experience.
-
Само 'дето темата е за плазми и ние тоя проблем го нямаме ;)
Admin/Edit
Преместих постовете в правилната тема.
-