телевизора ми е на три месеца и дистанционното започна да създава проблеми.около бутона "OK" всички бутони "стрелки" работят само със зверско натискане,понякога и самият бутон "OK" трудно сработва.дистанционното не е заливано с никакви течности съвсем чисто е от вътре.какво може да се направи след като гаранцията не го покрива?някой имал ли е същият проблем?

Първите 5 месеца използвах телевизора само като екран и проблемът с ДУ не ми правеше впечатление, но този февруари си прекарах кабелна в стаята и при опит да настроя програмите, въпросната кръстачка вече изискваше чудовищно силен натиск, за да отчете сигнал, което ми вкара яко съмнения за фабричен дефект и отидох до Технополис-Пловдив, откъдето бях купил телевизора, и след 2 ходения и разправии с тамошните техници, към които ме упътиха от магазина (грешка номер 2 - купувачът НЕ Е ДЛЪЖЕН да носи стока за рекламация в сервиза - това е задължение на търговеца!), както и с бюрократизма на КЗП-Пловдив (бях отделил цяла нощ в подробно изучаване на ЗЗП и се оказа, че знаех повече от завеждащия господин в пловдивския клон на КЗП и трябваше да му посочвам една по една 6-те точки, по които законът ми гарантираше безплатна замяна на ДУ!!!!!), накрая отидох да говоря лично с управителя на магазина и след десетина минути обяснения от моя страна, извадки от ЗЗП и тест на ДУ от негова, човекът се оказа ПИЧ и ми даде чисто ново друго ДУ, от по-нов модел (тези по-големите, с бели и сини копчета; моето е изцяло черно), без да иска да му оставям досегашното ми. И така, в момента съм с две такива.
), които уж не били обект на рекламация... А още по-лошото е, че доста от потребителите са будали и НЕ си търсят правата, а се оставят да ги водят за носа и си плащат като попове нещо, което им е гарантирано като безплатно от закона! Един съвет - не оставяйте да ви пренасочват към сервизите! Това не е ваше задължение. Там само ще ви мотаят и понеже не е тяхно законово задължение да удовлетворят рекламацията им, или ще ви кажат да си платите за поправката, или ще ви пратят да пиете една студена вода. Ако бях по-нагъл, можех да се заяда да ми бъдат изплатени и разходите ми при 4-те пътувания до магазина и КЗП, които по закон търговецът поема, но вече бях загубил достатъчно време и нерви, затова не ми се занимаваше повече за някакви си 20 лева. Затова, колега, отивай смело в магазина и изискай да ти сменят ДУ с ново или да ти възстановят парите за него (би трябвало да е около 75 лева). Подготви се предварително с малко повечко знания по ЗЗП, за да обориш категорично служителите в магазина, които 99% ще опитат да те мотаят и лъжат, с доводи, че ДУ не се покрива от гаранционната карта. Чисто технически е така, защото в нея не го пише, НО Законът за защита на потребителя е с върховенство в случая и точно той определя кое на какво подлежи при рекламация. Гаранцията на търговеца и установените от ЗЗП права на потребителя при рекламация са две различни неща, но тежест при дефектна стока има ЗЗП! Успех и пиши после как са се развили нещата в твоя случай!