Резултати от 1 до 7 от общо 7

проблем с дистанционно на LG LE5300

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    10
    #1

    проблем с дистанционно на LG LE5300

    телевизора ми е на три месеца и дистанционното започна да създава проблеми.около бутона "OK" всички бутони "стрелки" работят само със зверско натискане,понякога и самият бутон "OK" трудно сработва.дистанционното не е заливано с никакви течности съвсем чисто е от вътре.какво може да се направи след като гаранцията не го покрива?някой имал ли е същият проблем?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #2

    Re:проблем с дистанционно на LG LE5300

    Смени батериите.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    10
    #3

    Re:проблем с дистанционно на LG LE5300

    батерийте са чисто нови и всички останали бутони работят безотказно със съвсем леко натискане.

  5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #4

    Re:проблем с дистанционно на LG LE5300

    Имах предвид ,че когато са слаби /а не е гаранция ,че новите са ОК /,бутоните които най-често се ползват се натискат по-силно и това води до износване на контактния слой и съответно- купуваш си ново дистанционно /ако не намериш от някъде само гумената част/.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #5

    Re:проблем с дистанционно на LG LE5300

    В сервизите на LG продават дистанционни, поръчваш и чакаш за доставка около 20 дена.

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Живее в
    София - Младост
    Мнения
    171
    #6

    Re:проблем с дистанционно на LG LE5300

    Отваряш, забърсваш контактните повърхности - платката и пъпките на клавишите(най-вероятно ще забележиш конденз), почистваш със спирт/изопропилов алкохол/контактен спрей, затваряш. 99% си успял.

    Успех!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    338
    #7

    Re:проблем с дистанционно на LG LE5300

    Колега, проблемът се дължи на контактната пластина под кръстачката, за която говориш. Това е МНОГО разпространен проблеми при ДУ на LG. Аз също имах такъв проблем с ДУ на моят LG 37LD450, като още в магазина при покупката ми направи впечатление, че точно тази кръстачка (която като натискане щрака като копче на мишка, т.е. не е с гумени подложки) изисква по-силно натискане. Продавачът тогава каза, че "това е нормално и им е нужно време да се разработят" :rolleyes: и най-голямата ми грешка беше, че му повярвах. Първите 5 месеца използвах телевизора само като екран и проблемът с ДУ не ми правеше впечатление, но този февруари си прекарах кабелна в стаята и при опит да настроя програмите, въпросната кръстачка вече изискваше чудовищно силен натиск, за да отчете сигнал, което ми вкара яко съмнения за фабричен дефект и отидох до Технополис-Пловдив, откъдето бях купил телевизора, и след 2 ходения и разправии с тамошните техници, към които ме упътиха от магазина (грешка номер 2 - купувачът НЕ Е ДЛЪЖЕН да носи стока за рекламация в сервиза - това е задължение на търговеца!), както и с бюрократизма на КЗП-Пловдив (бях отделил цяла нощ в подробно изучаване на ЗЗП и се оказа, че знаех повече от завеждащия господин в пловдивския клон на КЗП и трябваше да му посочвам една по една 6-те точки, по които законът ми гарантираше безплатна замяна на ДУ!!!!!), накрая отидох да говоря лично с управителя на магазина и след десетина минути обяснения от моя страна, извадки от ЗЗП и тест на ДУ от негова, човекът се оказа ПИЧ и ми даде чисто ново друго ДУ, от по-нов модел (тези по-големите, с бели и сини копчета; моето е изцяло черно), без да иска да му оставям досегашното ми. И така, в момента съм с две такива.
    Ако рекламацията ми не беше уважена, бях твърдо решен да си търся правата в съда, тъй като ДУ е НЕИЗМЕННА ЧАСТ от закупената стока, и като такава, се покрива изцяло от гаранцията, НЕЗАВИСИМО КАКВО ПИШЕ в гаранционната карта, която не е по-висшестояща от Закона за защита на потребителя! А в ЗЗП много точно и ясно е казано, че след като закупената стока не е в съответствие с договора за продажба (според който получаваш и ДУ в комплекта, закупен от теб), то продавачът (а не сервиза) е длъжен да я приведе в съответствие (поправка, замяна или връщане на парите) в срок от 1 месец.Лошото е, че повечето магазини се изхитрят да описват ДУ в гаранционните карти като принадлежност или консуматив ( ), които уж не били обект на рекламация... А още по-лошото е, че доста от потребителите са будали и НЕ си търсят правата, а се оставят да ги водят за носа и си плащат като попове нещо, което им е гарантирано като безплатно от закона! Един съвет - не оставяйте да ви пренасочват към сервизите! Това не е ваше задължение. Там само ще ви мотаят и понеже не е тяхно законово задължение да удовлетворят рекламацията им, или ще ви кажат да си платите за поправката, или ще ви пратят да пиете една студена вода. Ако бях по-нагъл, можех да се заяда да ми бъдат изплатени и разходите ми при 4-те пътувания до магазина и КЗП, които по закон търговецът поема, но вече бях загубил достатъчно време и нерви, затова не ми се занимаваше повече за някакви си 20 лева. Затова, колега, отивай смело в магазина и изискай да ти сменят ДУ с ново или да ти възстановят парите за него (би трябвало да е около 75 лева). Подготви се предварително с малко повечко знания по ЗЗП, за да обориш категорично служителите в магазина, които 99% ще опитат да те мотаят и лъжат, с доводи, че ДУ не се покрива от гаранционната карта. Чисто технически е така, защото в нея не го пише, НО Законът за защита на потребителя е с върховенство в случая и точно той определя кое на какво подлежи при рекламация. Гаранцията на търговеца и установените от ЗЗП права на потребителя при рекламация са две различни неща, но тежест при дефектна стока има ЗЗП! Успех и пиши после как са се развили нещата в твоя случай!

    И още нещо важно - до 6-тият месец от покупката, ако дефектиралата стока не може да бъде заменена с друга нова, съответстваща на нея или не приемаш/не си удовлетворен от поправката, имаш правото да върнеш дефектиралата стока и търговецът е длъжен да ти върне пълната сума, без да дължиш никакви обяснения от твоя страна за характера на причината, поради която го правиш! Много хора подминават с лека ръка това, а не бива! Обърни внимание на чл. 108 от ЗЗП.

    И още, член 106, точка първа, ти дава още един категоричен довод в твоя полза:
    За да съответства на договора за продажба, потребителската стока* трябва да:
    1. притежава характеристиките, определени от страните по договора, и да е годна за обичайната употреба, за която служат потребителските стоки от същия вид;

    * потребителската стока е това, което си ЗАКУПИЛ и което търговецът ти е дал СРЕЩУ ПАРИТЕ ТИ. Тъй като ДУ влиза в тази цена, то по закон то също е неизменна част от потребителска стока!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с тв JVC и унишерсално дистанционно ONE FOR ALL
    От malttihristov във форум Други телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 30-12-14, 11:17
  2. RAC S18H2- Проблем с дистанционно
    От noobie във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 03-08-13, 20:48
  3. Проблем с дистанционно на климатик Daikin
    От simon във форум Климатици Daikin
    Отговори: 3
    Последно: 28-11-12, 22:39
  4. Проблем с дистанционно -ETUX serie
    От gomor във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 05-02-12, 12:15
  5. Проблем с дистанционно на National CS-G28K-W.......
    От Crank във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 0
    Последно: 04-12-10, 17:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе