Усещам, че еквивалента на SONY с Crystal LED технологията ще е по-удачна, по-евтина и по-качествена.
Усещам, че еквивалента на SONY с Crystal LED технологията ще е по-удачна, по-евтина и по-качествена.
Нова технология, която да е по-евтина в началото - такова животно няма, за огромно наше съжаление
Иначе звучи многообещаващо.
Освен че не се споменава живота на панели не виждам и бързината колко е тези два жизнено важни показатели липсват.Забелязал съм на телефоните които имат ОЛЕД панели някак цветовете са нереални и в тъмните участъци няма детайл все едно работят на голяма гама. В 4 мм. телевизор ням да има нито тунер нито говорители![]()
относно бързината твърденията са, че е около сто пъти по-бърз от сегашните LCD Sony, дано удовлетвори геймърите. говорителите ще ги преживеем, така и така си имаме по-човешки от тези на телевизорите, ако трябва и някой STB ще си вземем, ако го пуснат догодина за към четри кила местна пара.Първоначално публикувано от chachoto
но 6 мил. клетки (1920@1080@RGB) не се управляват лесно (и евтино), и туй май ще бъде летвата дето трябва да прескочат, и то трупешката, за да го видим по магазините редом до сегашните му събратя.
Ами то точно толкова пиксела има и в моя монитор (а и в почти всички съвременни телевизории монитори), който го взех за няма и 350 лева, така че едва ли точно управлението им ще проблема според мен.Първоначално публикувано от dvdo
Купил си си OLED монитор?Първоначално публикувано от jijo
От каде знаеш как се оправляват OLED-ите и дали е скъпо / евтино.
CrystalПървоначално публикувано от jijo
LED за няма и 350 лева си е сделка, пък и повод за почерпка...
като потърсиш из LED: CCFL, edge lit, back lit, local dimming & number of zones, ще се поизяснят нещата.
С нарастване броя на източниците на светлина и управлението им, расте необходимостта от изчислителен капацитет като минимум, усложняване архитектурата, оттам и като цена нещата неминуемо тръгват нагоре (поне в началния стадий на налагане на конкретното технологично решение).
Струва ме се ,че 1-2 CELL /8 ядра на 3.2 ,като тези в ПС3 и ZL серията на Тошиба/ процесора ще се справят с подобна задача .
ами може би преди пет-шест CES Toshiba показаха SED телевизор който не отстъпваше по качества на средните итерации на Kuro, но така и не се реализира в потребителския мир. после имаха и HD DVD, така че с чиповете са наясно. сега не знам колко процента от мощността на CEVO е впрегната в последните генерации телевизори, но Toshiba никога не са били за отписване като компания с технологични възможности. Не бих се учудил ако след година две поведат в някоя от новите технологии на дисплеите, без зна1ение какво ще бъде маркетинговото и име тогава. Друг е въпроса дали при криза биха си позволили да продават новата технология под себестойност, както правеха с HD DVD за да завземат пазарен дял.Първоначално публикувано от svetlio1
Говорим за брой пиксели в матрица, не за типа пиксели. А броя на пикселите не е по-голям от този във всеки един дисплей с резолюция 1920/1080.Първоначално публикувано от dvdo
В случая става въпрос не за допълнително управление на подсветката, отделно от управлението на LCD матрицата, а за директно управление на всеки пиксел. Това се прави и във LCD екраните.
При AMOLED например, за управление на всеки един органичен светодиод в матрицата се използва TFT матрица. TFT матрица, разбира се не същата, се използва и за управление на LCD екран.
Така че, (според мен, естествено) едва ли ще се увеличи чувствително изчислителния капацитет в зависимост от вида на пиксела - дали трябва да му се каже да свети на 20% например, или да пропуска 20% от светлината, подадена му от подсветката.
Така погледнато, пиксела в LED дисплея се управлява на принципа на плазмения, където всеки пиксел свети сам, няма подсветка, а още по-малко динамична подсветка, подсветка на зони и т.н., където трябва да се преценява във всяка една зона колко е най-светлата точка, колко е най-тъмната и да се подбира ниво на подсветката за всяка зона.
Затова мисля, че е много скъпа е технологията за производство на самия дисплей, но не и самото управление на толкова милиони пиксели.
Кризата не прощава и на гигантите
http://www.avforums.com/forums/home-...ns-up-air.html
Sony sprung one of the few surprises at CES by showing off an all new display technology with their 55" Crystal LED (CLED) TV but Hirai stated that Sony have yet to decide whether it will ever go in to mass production.
...Sony тепърва ще решава дали CLED въобще ще влезе в масово производство.
При OLED телевизора на LG го няма проблема със синия диод понеже не ползва цветни диоди, а бели с филтри и оставят четвърти бял. Заради този белия му казват WOLED. Самсунг си ползват цветни. Темата за ОLED, която е сред важните е доста интересна.