Здравейте!Имам няколко въпроса за LG42LW5590.С каква връзка най-добре да му активирам интернет достъпа при условие,че имам у дома рутер за WI-FI достъп? И още нещо.Как да извадя звук от USB плеъра на TV към домашно кино без оптичен вход?
Преглед за печат
Здравейте!Имам няколко въпроса за LG42LW5590.С каква връзка най-добре да му активирам интернет достъпа при условие,че имам у дома рутер за WI-FI достъп? И още нещо.Как да извадя звук от USB плеъра на TV към домашно кино без оптичен вход?
За нета, най-добре с кабел. За звука, освен от изхода за слушалки, не виждам друг вариант. Ама едва ли ще си заслужава труда.Цитат:
Първоначално публикувано от Pronto
Вариант LAN кабел от рутера до вход LAN на TV ?
Да
Благодаря!Ще пробвам този вариант.А дали ще са необходими някакви настройки и от интернет доставчика ми?
Не би трябвало. Но ако срещнеш някакви трудности, по-добре им се обади.Цитат:
Благодаря за съветите.Ще пробвам,но може би ще е утре и ще пиша. :Drinks:
И като им се обади та какво? Няма да му обърнат внимание!Цитат:
Първоначално публикувано от Momchil
Щом рутера е настроен, от там нататък няма нищо допълнително, нета ще си тръгне. Освен ако разбира се интернет доставчика не го ограничава по МАС адрес, но такава практика май не е често срещана.
Иначе за звука, и аз имам LG Smart TV, както и система за домашно кино без оптичен вход. Свързал съм ТВ-то към системата през изхода за слушалки на ТВ-то с 2 чинча към домашното кино. Разбира се звука става само стерео, но ако имаш добра система няма нищо общо с това което вади ТВ-то като звук, така че вземай един кабел стерео букса - 2 чинча и си ти ;)
Точно там е работата, че ако не може да настрои рутерите.Цитат:
Първоначално публикувано от iskren.dimov
Доколкото разбрах, човека си има интернет на други устройства, които "минават" през безжичната му мрежа, така че други настройки няма. Рутера 99% има DHCP, така че динамично ще раздаде IP на ТВ-то и е готов.Цитат:
Първоначално публикувано от Dominator
Благодаря на всички за съветите.Звукът е готов,а интернет връзката на TV с рутера чрез LAN кабел си излезе без никакви настройки.Всичко е OK! :Drinks:
Здравейте отново!Имам още един въпрос.Видях в брошура на Метро за 25.03.2012г. външен хард диск 500Gb на цена 120 лв.Мисля си да го ползвам за директен запис от ТВ-то.Дали ще стане с това LG 42LW5590 и дали има смисъл да го купувам?
Дали има или не смисъл, Вие си преценяте, но имайте на предвид че за да се записват програми, трябва в момента да ги гледате, тоест не може да гледате друго в момента, освен това което записвате, или другия вариант е да не гледате и да оставите телевизора включен докато записва. Също така, ако решите да превключите на друг канал, автоматично прекъсва записа.Цитат:
Виж му консумацията да е към 0.5-0.6А.Цитат:
Аз изгорях един Трансценд преди време - при опит за форматиране от ТВ-то - умря.
Ако си взел вече - сподели дали всичко е наред.