Здравейте!Имам няколко въпроса за LG42LW5590.С каква връзка най-добре да му активирам интернет достъпа при условие,че имам у дома рутер за WI-FI достъп? И още нещо.Как да извадя звук от USB плеъра на TV към домашно кино без оптичен вход?
Здравейте!Имам няколко въпроса за LG42LW5590.С каква връзка най-добре да му активирам интернет достъпа при условие,че имам у дома рутер за WI-FI достъп? И още нещо.Как да извадя звук от USB плеъра на TV към домашно кино без оптичен вход?
За нета, най-добре с кабел. За звука, освен от изхода за слушалки, не виждам друг вариант. Ама едва ли ще си заслужава труда.Първоначално публикувано от Pronto
Вариант LAN кабел от рутера до вход LAN на TV ?
Благодаря!Ще пробвам този вариант.А дали ще са необходими някакви настройки и от интернет доставчика ми?
Не би трябвало. Но ако срещнеш някакви трудности, по-добре им се обади.Първоначално публикувано от Pronto
Благодаря за съветите.Ще пробвам,но може би ще е утре и ще пиша.![]()
И като им се обади та какво? Няма да му обърнат внимание!Първоначално публикувано от Momchil
Щом рутера е настроен, от там нататък няма нищо допълнително, нета ще си тръгне. Освен ако разбира се интернет доставчика не го ограничава по МАС адрес, но такава практика май не е често срещана.
Иначе за звука, и аз имам LG Smart TV, както и система за домашно кино без оптичен вход. Свързал съм ТВ-то към системата през изхода за слушалки на ТВ-то с 2 чинча към домашното кино. Разбира се звука става само стерео, но ако имаш добра система няма нищо общо с това което вади ТВ-то като звук, така че вземай един кабел стерео букса - 2 чинча и си ти![]()
Точно там е работата, че ако не може да настрои рутерите.Първоначално публикувано от iskren.dimov
Доколкото разбрах, човека си има интернет на други устройства, които "минават" през безжичната му мрежа, така че други настройки няма. Рутера 99% има DHCP, така че динамично ще раздаде IP на ТВ-то и е готов.Първоначално публикувано от Dominator
Благодаря на всички за съветите.Звукът е готов,а интернет връзката на TV с рутера чрез LAN кабел си излезе без никакви настройки.Всичко е OK!![]()
Здравейте отново!Имам още един въпрос.Видях в брошура на Метро за 25.03.2012г. външен хард диск 500Gb на цена 120 лв.Мисля си да го ползвам за директен запис от ТВ-то.Дали ще стане с това LG 42LW5590 и дали има смисъл да го купувам?
Дали има или не смисъл, Вие си преценяте, но имайте на предвид че за да се записват програми, трябва в момента да ги гледате, тоест не може да гледате друго в момента, освен това което записвате, или другия вариант е да не гледате и да оставите телевизора включен докато записва. Също така, ако решите да превключите на друг канал, автоматично прекъсва записа.Първоначално публикувано от Pronto
Виж му консумацията да е към 0.5-0.6А.Първоначално публикувано от Pronto
Аз изгорях един Трансценд преди време - при опит за форматиране от ТВ-то - умря.
Ако си взел вече - сподели дали всичко е наред.