-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Ето настройките, които ми харесват повече дори от тези в Руския форум! За LM620S
Подсветка 56
Контраст 87
Яркост 53
X Острота 22
Y Острота 22
Цвят 47
Нюанс G1
Експертно управление
Динамичен контраст Изкл.
Супер Резолюция Вкл.
Цветови диапазон Широк
Подобряване на ръбовете Високо
Гама 2.2
Цвят Топла
IRE 20 точки
Модел Външен
IRE 100
Осветеност 130
Червено 0
Зелено 0
Синьо 0
Система за управеление на цветовете
Синьо
Наситеност 1
Нюанс 0
Осветеност 20
Циан
Наситеност 0
Нюанс 0
Осветеност 0
Магенда
Наситеност -5
Нюанст 0
Осветеност 10
Жълто
Наситеност - 10
Нюанс 0
Осветеност 0
Червено
Наситеност 10
Нюанс 10
Зелено
Наситеност -10
Нюанст 0
Осветеност 13
Намаляване на шум Високо
Намаляване на шум MPEG Високо
Реално кино Вкл/
TrueMotion Потребител
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Настройките от Руския форум настройки для режима 2D
экономия энергии-выключено ( IRE-R. G. B ) R-КРАСНЫЙ,G-ЗЕЛЁНЫЙ,B-СИНИЙ
режим экрана: эксперт 1
подсветка: 30 - моеже и 70 - аз съм я оставил на 56
контрастность: от 80 - 90
яркость : 50
гориз. резкость: 30
верт. резкость: 30
цветность : 50 - 58
оттенок: 0
дополнительные настройки
динамическая контрастность - низкая
супер разрешение- включено
цветовая гамма - BT 709
расширение краев - выс.
цветовой фильтр - выкл
образец - выкл
гамма 2,2
баланс белого
цв.температура - холодная
метод 20 точек IRE
образец - внешний
IRE 100
яркость 130
КРАСНЫЙ 25
ЗЕЛЁНЫЙ 2
СИНИЙ -50
настройки вводить отдельно для каждого значения, от IRE 5 до IRE 100 (5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55,60,65,70,75,80,85, 90,95,100)
IRE 5 IRE55
КРАСНЫЙ 0 КРАСНЫЙ 2
ЗЕЛЁНЫЙ 0 ЗЕЛЁНЫЙ 6
СИНИЙ 0 СИНИЙ -45
IRE 10 IRE60
КРАСНЫЙ -40 КРАСНЫЙ 0
ЗЕЛЁНЫЙ 0 ЗЕЛЁНЫЙ 6
СИНИЙ 8 СИНИЙ -50
IRE 15 IRE 65
КРАСНЫЙ -15 КРАСНЫЙ -2
ЗЕЛЁНЫЙ 0 ЗЕЛЁНЫЙ 6
СИНИЙ -10 СИНИЙ -50
IRE 20 IRE70
КРАСНЫЙ 5 КРАСНЫЙ -1
ЗЕЛЁНЫЙ 1 ЗЕЛЁНЫЙ 6
СИНИЙ -21 СИНИЙ -50
IRE25 IRE75
КРАСНЫЙ 0 КРАСНЫЙ 0
ЗЕЛЁНЫЙ 0 ЗЕЛЁНЫЙ 8
СИНИЙ -20 СИНИЙ -40
IRE 30 IRE80
КРАСНЫЙ -2 КРАСНЫЙ 8
ЗЕЛЁНЫЙ 0 ЗЕЛЁНЫЙ 8
СИНИЙ -20 СИНИЙ -44
IRE35 IRE85
КРАСНЫЙ 2 КРАСНЫЙ 15
ЗЕЛЁНЫЙ 4 ЗЕЛЁНЫЙ 10
СИНИЙ -20 СИНИЙ -40
IRE40 IRE90
КРАСНЫЙ 2 КРАСНЫЙ 20
ЗЕЛЁНЫЙ 4 ЗЕЛЁНЫЙ 10
СИНИЙ -25 СИНИЙ -50
IRE45 IRE95
КРАСНЫЙ 3 КРАСНЫЙ 8
ЗЕЛЁНЫЙ 4 ЗЕЛЁНЫЙ 5
СИНИЙ -25 СИНИЙ -40
IRE50 IRE100
КРАСНЫЙ 0 КРАСНЫЙ 25
ЗЕЛЁНЫЙ 4 ЗЕЛЁНЫЙ 2
СИНИЙ -50 СИНИЙ -50
параметр изображения
шумоподавление - средн.
шумоподавление MPEG - средн.
уровень черного - низк.
реальный кинотеатр - индивидуально (как кому нравится)
лок.уменьш.подсв. - индивидуально (как кому нравится)
TRUMOTION-пользовательский-5
формат экрана - исходный
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Dominator
С въпросната функция, може ли да се записва, докато се гледа друг канал, или не става...?
За съжаление на става.
-
Никой ли не може да ми даде съвет относно горепосочения проблем(Plex):081:
-
За да работи Plex-а не е необходимо да имаш акаунт или нет, достатъчно е да ти е зареден само в системния трей. В браузара го отваряш само ако искаш да добавяш или премахваш медия. С каква антивирусна си, пробвай да я спреш и товава стартирай Plex.
-
Колега аз до сега само Plex- a съм ползвал и съм много доволен от нея. Никога не съм си правил акаунт и той не е нужен за да работи. Не знам какво си инсталирал на компа и какви настройки си правил, вземи и деинсталирай инсталираното от теб и инсталирай от тази страница Get Plex!. След като инсталираш не прави никакви настройки, самата страница на сървъра се стартира чрез браузъра на компютъра. От страницата отиди на филми и укажи пътя на папката където са ти филмите и това е в общи линии.
Актуалната версия е " Version 0.9.7.22.511 "
-
Цитат:
techno
За да работи Plex-а не е необходимо да имаш акаунт или нет, достатъчно е да ти е зареден само в системния трей. В браузара го отваряш само ако искаш да добавяш или премахваш медия. С каква антивирусна си, пробвай да я спреш и товава стартирай Plex.
Антивирусната е Not32.Plexa си се зарежда в трея,
но като вляза в мениджера ме праща в MyPlex страницата и там ми изписва,
че сървърът ми не е споделен.постнал съм снимка по-горе.А и LG-то не намира медия за добавяне.Забравих да спомена,че когато включих за първи път лан-кабела към тв-то,не ме е питало нито за IP нито за нищо,а просто си тръгна нета.
- - - - - - - - - -
Цитат:
ivanov_km
Колега аз до сега само Plex- a съм ползвал и съм много доволен от нея. Никога не съм си правил акаунт и той не е нужен за да работи. Не знам какво си инсталирал на компа и какви настройки си правил, вземи и деинсталирай инсталираното от теб и инсталирай от тази страница
Get Plex!. След като инсталираш не прави никакви настройки, самата страница на сървъра се стартира чрез браузъра на компютъра. От страницата отиди на филми и укажи пътя на папката където са ти филмите и това е в общи линии.
Актуалната версия е " Version 0.9.7.22.511 "
Точно от там го инсталирах,като свърши инсталацията ме преведе само през създаването на библиотека и акаунт
-
За всички притежатели на LM620S - Можете да включите Local Dimming.;-)
Аз го направих с помощтта на един диот, свързан към жак и от телефона пуснах необходимите файлове http://openlgtv.org.ru/wiki/images/8...e-menu-All.zip и веднага се появи менюто!
Стартирате файла "serv-ok-ok.wav" .
Вопрос: Как включить Local Dimming в модели LM620?
Ответ: Заходим в сервисное меню.
Включить нужно две опции.
1) В Tool Option 2 нужно параметр Local Dim Menu поменять с 0 на 1
2) В Tool Option 4 - нужно параметр Local Dimming установить в On (обычно он уже в положении ON).
После этого выйти из меню, выключить-включить ТВ. В настройках изображения должна появитсфункция "Локальное затемнение".
-
Отговор: Re:LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Здравейте!Имам следния проблем с LG 32",3D 669,закупен преди 10 дни:когато гледам БТВ HD,Нова тв,и някои др.след известно време говорът започва да "гъгне",което е много дразнещо.От каб. оператор идваха провериха и ми казаха,че 3D тв от тази марка в града имали същите смущения/имам други два тв Самсунг и Филипс серия 5,2011 и 2012г,но при тях този проблем не съществува.! Отнесох го в магазина от който го купих /с друг кабелен оператор/,но проблема го нямаше.От LGbg ме посъветваха да актуализирам софта,но по-нова версия няма.Моля, за предположения или отговор къде е проблема!Благодаря предварително!
-
Отговор: Re:LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Цитат:
trend07
Здравейте!Имам следния проблем с LG 32",3D 669,закупен преди 10 дни:когато гледам БТВ HD,Нова тв,и някои др.след известно време говорът започва да "гъгне",което е много дразнещо.От каб. оператор идваха провериха и ми казаха,че 3D тв от тази марка в града имали същите смущения/имам други два тв Самсунг и Филипс серия 5,2011 и 2012г,но при тях този проблем не съществува.! Отнесох го в магазина от който го купих /с друг кабелен оператор/,но проблема го нямаше.От LGbg ме посъветваха да актуализирам софта,но по-нова версия няма.Моля, за предположения или отговор къде е проблема!Благодаря предварително!
Кабелната МСАТ Варна ли е?
Виж https://forum.setcombg.com/lg-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8/49172-tv-lg47lm670-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%8C%D1%81%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0-post617380.html
-
За съжаление при КТ Скат нищо не помага , а мислех ,че се е оправило след прилагане на горните действия - снощи погледах малко Нова ТВ и "гъгненето" си го има (в началото е незабележимо , но след 2-5 мин. гледане се усилва) :confused: - явно с някои настройки на кабеларките има проблем .
-
Цитат:
trend07
Не знам, какво имате предвид под "гъгне", но аз наблюдавам сечене на звука предимно на BTV HD, както и на други канали, като забелязвам че като правя настройки по картината и като че ли телевизора се затормозява и сече звука...!?!
P.S. Прочетох мнението от линка " като съм подчертал това, което ме интересува. Аз съм на N3 и въпреки че съм сканирал на подчертаните настройки - звука насича произволно при BTV HD..., както и при ORT! Опс.... Сега видях, че аз съм задал Symbol rate 6875, но същевременно съм оставил QAM на 256 - възможно ли е от това да е проблема?
Update: След разговор с оператора - проблема е централен и предстои да бъде решен!
Абонат съм на МСАТ - Варна, телевизор LG 47LM660S, software 4.20.23. Прекъсване на звука се наблюдава на bTV, БНТ 1 и Нова ТВ, които се излъчват на транспондер 794MHz, Symbol rate 6875 Modulation 64QAM.
Определено мога да твърдя, че проблема не е в телевизора, защото bTV се излъчва на още един транспондер 530MHz, Symbol rate 6900 kS/с Modulation 256QAM и дразнещият ефект на прекъсващото аудио не се наблюдава. Същото се отнася и за БНТ 1 HD (674MHz, 6900 kS/s, 256QAM)."
Това ли имате предвид?
И аз си мисля да не е дефектен моя телевизор LM620S, или просто да не може да декодира сигнала както трябва...
-
Цитат:
Dominator
За всички притежатели на LM620S - Можете да включите Local Dimming.;-)...
И отразява ли се това по някакъв начин на качеството на картината?
-
Simple Smart IPTV в свободен достъп
Home
-
Цитат:
iwan33
И отразява ли се това по някакъв начин на качеството на картината?
Още не се е стъмнило и не мога да ти отговоря.
- - - - - - - - - -
Цитат:
hristoslav2
Simple Smart IPTV в свободен достъп
Home
Откъде да го сваля?
-
Цитат:
Dominator
....Абонат съм на МСАТ - Варна, телевизор LG 47LM660S, software 4.20.23. Прекъсване на звука се наблюдава на bTV, БНТ 1 и Нова ТВ, които се излъчват на транспондер 794MHz, Symbol rate 6875 Modulation 64QAM.
Определено мога да твърдя, че проблема не е в телевизора, защото bTV се излъчва на още един транспондер 530MHz, Symbol rate 6900 kS/с Modulation 256QAM и дразнещият ефект на прекъсващото аудио не се наблюдава. Същото се отнася и за БНТ 1 HD (674MHz, 6900 kS/s, 256QAM)."
Здравейте!
Взех си същия модел LG и ми предстои избор на кабеларка(спрял съм се твърдо на Мсат), но днес разбрах, че при някои от моделите LG имат проблем със звука (говорим с кам модул) и това ме завъртя на 180 градуса спрямо избора на ТВ оператор.Ако може някой да сподели дали ще имам проблем със звука ако взема техен кам модул (разбрах, че този, който предлагат е BestCas), или по-добре аз лично да отида да си купя модул Smith?
Просто днес като разбрах, че е вероятно да имам проблем със звука и ме обзе отегчение :(
Моля помагайте с инфо!!!
Също така никъде не намирам информация за оптиката им(интернет MOCA Net) бива ли или все още са зле от към качеството на услугата интернет?И също така моля за съвет дали да си оставя нета към вече несъществуващия Spectrum Net (вече е Megalan) или да си пусна оптиката с телевизията от МСАТ!
От Варна съм(незнам дали съм го посочил града в инфото ми)
Благодаря Ви предварително!