Бели петна по ъглите на черен екран? (LG 42LW5400)
Взех си телевизрочето вчера и ме притеснява това че когато екрана е черен по ъглите му не е хубаво черно а белее все 1 нещо свети в горния ляв най-много в долния ляв най-малко? Ръчках по настройките да не е контраст или нещо такова но не се оправя? Дали е техническа неизправност или? Моля ви помогнете ми че много ме притеснява :huh:
Re:Бели петна по ъглите на черен екран? (LG 42LW5400)
Нормално е за ""edge led". Дай го на режим "Експерт1" и му регулирай подсветката. Изключи му и динамичният контраст.
Намали подсветката . На какъв режим гледаш , да не е "динамичен"?
п.п. А ,вече ти отговориха . :Drinks:
намалих подсветката от 70 на 40 черното се пооправи видимо въпроса е че по ярко ми харесвапе повече :) има ли нещо друго което мога да направя за да го подобря ощя? и значи да не се притеснявам че е прецакан?
натисни лекичко с пръсти да се намести дисплея
направих го, но без краен резултат просто в момента на допира на пръстите ми до екрана те светват още по ярко бяло :shocked:
Не натискай върху самият дисплей, за да не изревеш после, че си пукнал матрицата....Проблема се нарича неравномерна подсветка и за да се оправи на 90% е нужно да се отвори самият видеопанел, а това става само във сервиз.
Добре как да разбера дали при мен е в границите на нормалното и просто няма да може да стане по-добре, защото е такава технологията? Или има техническа неизправност било тя фабрична или причинена от транспорта? :lipsrsealed:
Ако в нормален режим, т.е. като гледаш телевизия, филми, предавания... не го забелязваш по-добре не го пипай. Карай си така и не му обръщай внимание.
ще използвам темата за да попитам и нормални ли е като пусна 3д режим да конвентира образа от компа ми през ХДМИ и екрана от ляво и от дясно се смалява с по 2см и ми стой черни ленти ? връщам го на 2д и си е ок? а докато съм в 3д не ме пуска в опциите за да го разтегля?
Това е от настройката за дълбочина на 3Д.
От приемника ми на булсат ( обикновен приемник не HD ) как изкарвам по-добро качество с компонентен кабел или с евро буксата?
Компонент - зелен ,червен ,син + бял и червен за аудио.
Ако евробуксата ти е пълна, т.е. имаш на нея RGB - няма значение кое ще ползваш.
четох из форума как пробутвали на хората мостри и аз имам съмнение за моя.. мн ли прецакан трябва да се чуствам или не им влияе чак толко зле че са поработили? (модела е от 2012) ?? :shocked: