Резултати от 1 до 4 от общо 4

Мнения за LG 50PN450B

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013
    Мнения
    48
    #1

    Мнения за LG 50PN450B

    Здравейте, днес гледах този телевизор - LG 50PN450B Направи ми впечатление гладката, "мазна картина", която извади мострата там. Имам предвид липсата на насечени линии, не знам как да го обясня - когато в кадъра има някаква контрастна черта във всички телевизори, които бяха там тя беше насечена, с изразени пиксели. На този телевизор нямаше грам пикселизация. Това важи и за буквите и дребните контрастни детайлчета - няма назъбване, всичко е с гладки контури. Качеството на картината не знам как да я коментирам... в сравнение с другите около него цветовете бяха по-малко наситени, но като че ли и това ми хареса. Сякаш бонбонените цветове на другите телевизори са по-лошия вариант за мен. Нямам представа и какви са били настройките на мострите в магазина. След като видях картината и ми хареса, погледнах и цената и щях да падна. Проблемът само е, че не е FULL HD. Е няма и тези "smart" неща като в по-скъпите, но това не ме влече толкова. По принцип бях тръгнал да оглеждам 42 и бюджетни 47 инчови LED телевизори, обаче в тази плазма направо ме грабна както размера така и картината. Разхода на ток го дават 89W, което ми се струва нито много нито малко, така че ще преглътна 2-3 лева разлика месечно в сравнение с някой LED телевизор. Понеже това ще ми е първият "не-CRT" телевизор и нямам опит с тях, питам тук : Ще имам ли дразнещи проблеми с това, че не е FULL HD и какви? Някой има ли някакви забележки към модела? Някакви други предложения в този ценови клас(1000-1300лв) и размер - ще го гледам от 4+ метра? Благодаря на всеки, който пише нещо по въпросите ми.

  2.  
     
  3. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #2

    Re: Мнения за LG 50PN450B

    Еми нормално е плазмата да вади по-добра картина...

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013
    Мнения
    48
    #3

    Отговор: Мнения за LG 50PN450B

    Е добре, явно никой няма впечатления от конкретно този телевизор... Но поне някой може ли обосновано да разгледа въпроса с недостатъците на по-ниската разделителна способност(1024x768), особено при такъв размер? Например при по-лошо качество на сигнала от кабелна, ниската разделителна способност ще бъде ли голям минус, или пък ще бъде някакъв плюс? Ниската разделителна способност минус ли е или плюс при гледане на SD сигнал? Макар, че нямам представа в перспектива още колко ще се излъчва SD сигнал по кабелните телевизии... Като се гледа отблизо ще се виждат дразнещо пикселите на матрицата, защото са по-големи, или пък картината ще бъде пикселизирана? Ако се гледа сигнал FULL HD на такъв телевизор какво ще се случи, ще има ли някакви дефекти от екстраполиране или нещо друго? Някакви други неподозирани от мен недостатъци? В магазина, където гледах този телевизор до него имаше друг 50" плазмен телевизор, някакъв Panasonic FULL HD за 1200-1300лв, а срещу него имаше няколко LED телевизора LG 42" FULL HD в ценовия диапазон 1200-1400лв(не си записах моделите им). Сравнявах картината с тези телевизори и само този, за който питам показваше тази гладкост(но без видимо някакво замазване, свързана с обработката на сигнала), която ми хареса. Сериозно обмислям да купя тази плазма, въпреки недостатъците свързани с "разработването" и опасността от прогаряне при тази технология, което си е фактор при моя режим на "гледане"(телевизорите вкъщи са пуснати по 18 часа в денонощието). В магазина с техния сигнал не видях недостатъци в картината, дори от много близко, но не знам сигналът какъв беше. Понеже нямам познанията да си обясня как така ми харесва повече картината на телевизора с най-малката резолюция, а подозирам, че от LG не са направили някакво чудо за тази цена, се надявам да събера мнения на хора, които имат познания/наблюдения. Притеснявам се като си го занеса вкъщи и като го пусна на кабелната да не бъда тотално разочарован от гледката. А както казах това ще ми е първият не-CRT телевизор и ми липсва преценката каква би могла да бъде разликата от това, което виждам в магазина и това, което ще виждам вкъщи... Или да зарежа тази идея, да сложа още малко отгоре и да отивам да оглеждам нещо от тези, които са препоръчвани тук : PANASONIC TX-L47ET50E , LG 47LM620S, TOSHIBA 46TL938 , PANASONIC TX-P50ST50E, друго?
    Този пост е редактиран от Motao; 21-06-13 в 15:32.

  5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #4

    Отговор: Мнения за LG 50PN450B

    Ниската резолюция на панела ще ти е "от полза" като гледаш СД бозите на нашите телевизии , но под определено разстояние има вероятност да са видими "едрите" пиксели . Такъв размер HD Ready ТВ е добре да се гледа от поне 3-3.5 м .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Мнения !!
    От Миряна във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 9
    Последно: 30-10-14, 23:18
  2. мнения GPS
    От berbatov_86 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 05-06-12, 02:54
  3. Мнения за Siemens SF 65
    От _rockstarr_ във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 14-11-05, 11:42
  4. SIS 748 - мнения
    От Siol En във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 19-12-03, 11:57
  5. Мнения за BTC
    От MANIAK във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 21-05-03, 17:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе