Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
Здр
може ли някой да ми помогне как да оправя една каша забъркана от приятелката , проблема е че не знам какво е правила но ТВ е напраскан със восък от свещ. Мисълта ми е как да изчистя тези капки от ТВ без да стане някаква беля и със какво може да се почисти ? Ще бъда много благодарен , ТВ 55LM660S ZA
Мерси на всички за помоща
Сложна задача. Избягвай да изтъргваш восъка...
Опитай следното: Изгаси телевизора. Не знам дали имаш, но напълни един термофор с гореща вода, затвори го добре. После покрии опръсканите с восък части на телевизора с парче вестник и притисни отгоре с термофора(върху вестника). По този начин восъкът ще се разтопи от топлината, а вестникът ще го попие. Сменяй парчетата вестник, докато спрат да се появяват петна от восък по тях. През цялото време внимавай да не потече вода по екрана.
извинявай за тъпия въпрос ама какво е : термофора ( проверих и разбрах какво е , сега трябва да ходя да закупя от някоя аптека сигурно ще имат )
Малка гумирана торбичка с капачка - служи за затопляне.
Предполагам, че може да стане и с по-дебела найлонова торба, която да завържеш на възел - за да не изтече горещата вода.
2 Прикачен файл(ове)
ще взема такава гумирана , но много ли требва да се загрее или нормално ? Да не стане нещо на екрана ?
- - - - - - - - - -
Прикачен файл 12397Прикачен файл 12398
ето 2 снимки да се види
Здравейте имам странен проблем. Като кабела "HDMI" е сложен в лаптопа и телевизора, като пусна лаптопа и телевизора откача, губи картина, прескача и прочие. Става въпрос за "антена", докато е на HDMI няма никакви проблеми. На какво може да се дължи това "смущение", ако мога така да го нарека?
И още едно запитване. Филмите пуснати през HDMI са много странни като картина, една се едно леко забързана самото качество е като "на сапунен сериал". Насоки?
1. Телевизора автоматично детеква сигнал по HDMI. При ползването му като телевизор- изключвай HDMI кабела или ръчно от менюто премини на антена.
2. Изключи си функцията Trumotion от менюто на телевизора.
Цитат:
Първоначално публикувано от
fena81
Нищо няма да му стане - все пак я пълниш с гореща вода (до 80 градуса)
Малее..представям си как изглежда стената покрай него. https://forum.setcombg.com/images/smilies/003.gif Приятелката ти, да не си е правила кола маска с восък?
hristoslav2 Не знам какво е правила ама аз за малко щях да и направя на сухо кола маска на главата хахаха като го видях какво е направила все пак струва 3200 хахах , днес ще ходя да търся такава гума
Добър подарък ми направи таз мадама днес имам и имен ден хахах :)
Тва е най тъпоти че по стената няма нищо само по тв и до поставката как е направила тоя номер не знам
След много зор при търсенето на нова бройка, най-накрая нещата се случиха и от днес съм горд собственик на 47''LA740, произведен през декември. Благодаря на всички за помоща!
Голямо благодаря на hristoslav2 , този восък се изчисти и сега всичко е наред
мерси много на hristoslav2
Някой да знае какъв модел set top box трябва да се избере за да тръгне HD приемника на булсатком /ZHD100/. И що тая настройка не работи за БГ, дал съм на полша за да ми излезе.
Deyan Stoykov
Първо честито за новият телевизор :Drinks:
Хмм аз ли нещо не съм разбрал или ти не си се изразил както трябва?!
Свързването на външен сателитен HD приемник ZHD100 става посредством HDMI кабел и после от менюто на телевизора избираш кой HDMI порт да е активен(този към който е свързан приемника).
Избор и настройка на вграденият сателитен тунер ли имаш предвид ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Deyan Stoykov
Първо честито за новият телевизор :Drinks:
Хмм аз ли нещо не съм разбрал или ти не си се изразил както трябва?!
Свързването на външен сателитен HD приемник ZHD100 става посредством HDMI кабел и после от менюто на телевизора избираш кой HDMI порт да е активен(този към който е свързан приемника).
Избор и настройка на вграденият сателитен тунер ли имаш предвид ?
Не не явно не съм се изразил правилно. Искам да използвам функцията на меджик римоута - универсално дистанционно, която не знам защо но на държава България липсва /при страна полша се появи/. При настройките през които минавам ми иска модел на set top box /в случая приемника на булсатком/. Има много модели, няма как да ги пробвам всички, пробвах с тези които ми излизаха при ровенето в гугъл, но без резултат. С 1 дума искам с меджик римоута да сменям каналите на външния приемник на булсат /на 1ва страница си описал как става, чрез клип от youtube, но там мацката знае какво да избере/
1стр. в темата -
Имам LG Magic Remote - мога ли да си управлям приемника на Булсата
Да - първо в менюто промененете държавата на Полша. Трябва да ви е включен нета, после избирате Set Top Box.
После избирате от списака Big Sat, и там избирате модел 3 - запазвате(Става и ако се избере Хоукаст , модел 6)
Вече имате комбинирано дистанционно, на което му работи всичко, дори писането на номера на канала.
Като изпишете 0 , извеждате каналите.