Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
Имам следното питане относно Time Shift. Модела на ТВ-то е LA740 и поддържа тази фунция, но не мога да тествам в момента, защото имам 3 харда, но са ми пълни със снимки и тепърва искам да взема външен хард само за телевизора. Питанията ми са следните: 1# Телевизора е ясно, че може да записва всичко, което се излъчва по телевизията даже и с опция да го прави когато е изключен. Въпросът ми обаче е дали може да записва и сигнал, който идва от DVD-то, което е вързано към телевизора със скарт? Примерно да запиша филмчетата на детето, които имаме на дискове с идеята да ги дигитализирам и да си стоят на харда от където в последствие да се възпроизвеждат. За съжаление DVD-системата ми няма HDMI, но то ако не става със скарт ... няма да стане и през какъвто и да е изход. Интересува ме, защото от това зависи и какъв ще е капаците на диска, който ще взема. 2# Другото питане не е толкова важно ... изключвате ли понякога хардовете или ги оставяте по 24 часа вързани към ТВ-то.
1, Не! Само сигнал от вграденият цифров тунер.
2. Може да го оставиш постоянно вързан, но при някои се забелязват смущения в работата на телевизора.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
1, Не! Само сигнал от вграденият цифров тунер.
2. Може да го оставиш постоянно вързан, но при някои се забелязват смущения в работата на телевизора.
Благодаря за отговора
1. Знаех си :mad: Поне няма да се набутвам за още един хард с голям капацитет.
2. Моля те за уточнение какви смущения може да се появат и от какво зависят.
Сега не знам как е, но при първите версии на фирмуера имаше неразпознаване на HDD- налагаше се да се разкача и свързва наново.
Знам, че в крайна сметка е въпрос на вкус, но все пак за всички, които питат или ще питат за настройки на картината - след като си поиграх с 20 точковия баланс на бялото от този линк имам чувство, че имам нов телевизор...:) LA691S
Здравейте!
Имам телевизор LG 42LM669S v04.52.07 - сега съм му спрял ъпдейтите на софтуер-а.
Има ли някаква вероятност след време този модел телевизор освен MP3 , DTS и там другите - да почне да чете и FLAC музикални файлове? Или няма да има доработка на медийният му плеар? Някой нещо чувал ли е или да е чел по другите форуми?
Благодаря предварително!
Няма да има такава възможност - не се надявай.
Здравейте.
Имам един проблем и дано ми помогнете.Преди две седмици си купих LG 42LA620S и преди няколко дни забелязах,че когато телевизора работи има тъмен екран в долния ляв ъгъл се появява петно с размер на 15-20 см към центъра на телевизора,това дефект ли е или е от подсветката и може ли да се оправи.
1 Прикачен файл(ове)
Колеги помогнете моля,какъв молебен трябва да направя че приложенията от Smart world да се инсталират,тв-то е 42 LA620.регистрирах се обаче вече няколко приложения не се инсталират(всъщност още нищо не съм успял)
Цитат:
pirlo
Здравейте.
Имам един проблем и дано ми помогнете.Преди две седмици си купих LG 42LA620S и преди няколко дни забелязах,че когато телевизора работи има тъмен екран в долния ляв ъгъл се появява петно с размер на 15-20 см към центъра на телевизора,това дефект ли е или е от подсветката и може ли да се оправи.
Неравномерна подсветка - не го признават за дефект. Може да се подобри, чрез леко разхлабване болтовете на панела - но в сервиз. Поиграй си с настройките за яркост на подсветката - така ще намалиш "петното".
Цитат:
pirlo
Късно е за реакция... Трябваше ВЕДНАГА да го върнеш!
Цитат:
pirlo
Здравейте.
Не е само в долният ляв ъгъл:)
Напиши "IPS bleeding" в нета и ще ти олекне малко:rolleyes: В комбинация с "glow" ефекта не е приятна гледка на тъмно, но ти предполагам не гледаш само черен екран или филми с черни ленти на максимална яркост...!? Като регулираш яркостта и пуснеш разсейваща светлина в стаята, няма да ти се натрапва.
П.С. Ако след регулиране на подсветката и светлината в стаята, пак виждаш кървене по края, явно положението е зле и е трябвало да реагираш навреме, макар че не се знае дали няма да отидеш от трън на глог...
това IPS bleeding на какво се дължи и подлежи ли на поправка,ако го върна сега