Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
Не, не е това със сигурност. Имам втори телевизор - стар, който и в момента е закачен към същата кабелна, но без цифров тунер. Той от време на време се ползва само за аналоговите канали. Всеки път когато ставаха проблеми съм го проверявал и винаги на него се виждаха каналите. Включително и сега. На проблемния телевизор не се вижда нищо - нито цифрови, нито аналогови.
Когато пусна аналоговите канали се вижда как екрана става ту малко по светъл, ту малко по-тъмен все едно някъде отзад силата на сигнала се променя - т.е. че приема сигнала, без да се визауализира каквато и да било дори и замътена картина.
Специално сега заради запитването ти пресканирах - нищо не открива - и сканира по-бързо отоколкото по принцип (може би защото не му се налага да открива канали).
П.С. Всъщност пресканирах отново каналите по кабеларката. Нямам антена за да потърся ефирни канали.
Христослав беше писал в някоя от темите какво може да стане, ако имаш стар телевизор с кинескоп в мрежата и не използваш галваничен разделител. Изключи коаксиалния кабел от другия телевизор и опитай отново да сканираш каналите. Моят тъст имаше подобен проблем. След като откачи кабела от кинескопния телевизор проблема се реши. Първоначално другите два телевизора се "ошашкаха", но след изключване от захранването и от кабелната мрежа за известно време, последвано от повторно сканиране всичко се оправи.
Успех!
Пичове, нещо не мога да хвана настройките на TruMotion, пробвах да си поиграя с тях, но не съм сигурен, че хващам разликите. Така или иначе при гледане на филми го изключвам, но все пак препоръчайте някаква настройка. С LA740 съм.
Не само ти не можеш да ги хванеш. И аз не мога да определя дали има разлика,включвам-изключвам и не виждам разлика.Оставил съм го изключено и не го барам. С LA690 съм.
НЕ! Разлика между включено и изключено виждам и то ГОЛЯМА. Дано другите са ме разбрали.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Deyan Stoykov
Пичове, нещо не мога да хвана настройките на
TruMotion, пробвах да си поиграя с тях, но не съм сигурен, че хващам разликите. Така или иначе при гледане на филми го изключвам, но все пак препоръчайте някаква настройка. С LA740 съм.
TrueMotion ---> Потребител
De-Judder ---> 2
De-Blur ---> 6
Някой,който вече има,LCD телевизор,може ли да коментира,колко решаващо за бъдещето му, е предлаганата от LG 5 годишна гаранция.Имам 3 дебели телевизора Sony,които никога не са се повреждали,а "тънките" компютъризирани телевизори,нямам представа що за техника са!Благодаря.
Цитат:
Deyan Stoykov
НЕ! Разлика между включено и изключено виждам и то ГОЛЯМА. Дано другите са ме разбрали.
Добре де,обяснете двете функций за какво са,генерира междинни кадри-ама коя от двете и коя настроика е по-добра за филми,коя за спорт? Извинявайте за въпросите,ама съм сигурен,че повечето като мен не виждат разлика или не знаят как да използват тази екстра.Благодаря :033:
Цитат:
Frogst
Христослав беше писал в някоя от темите какво може да стане, ако имаш стар телевизор с кинескоп в мрежата и не използваш галваничен разделител. Изключи коаксиалния кабел от другия телевизор и опитай отново да сканираш каналите. Моят тъст имаше подобен проблем. След като откачи кабела от кинескопния телевизор проблема се реши. Първоначално другите два телевизора се "ошашкаха", но след изключване от захранването и от кабелната мрежа за известно време, последвано от повторно сканиране всичко се оправи.
Успех!
Всъщност този вариант без да искам съм го пробвал защото при предните две спирания съм местил проблемния телевизор (LG 32LD650), закачал съм го на кабела който отиваше към стария телевизор (като този стар телевизор през това вреем е откачен от кабелната), понеже тогава раглеждах като вариант прекъснат коаксиален кабел. Нищо не откриваше при сканиране за канали. Звучи ли ви като да е софтуерен проблем? Има ли смисъл да се пробва даунгрейд на фърмуера и въобще възможен ли е?
Сложи му 2 метра кабел вместо антена и сканирай за цифрови ефирни програми - ако не намери и запамети нищо...носи го в сервиза. В случай, че паметта е сдала багажа ще се наложи да се бръкнеш за нов Main Board - 250 лева.
http://www.lgblog.co.uk/2010/03/trum...vs-motionflow/
http://hdguru.com/wp-content/uploads...-120-slide.jpg
http://prolost.com/tv
Здравейте!Имам нужда от малко помощ,2 годишната ми дъщеря взе дистанционното и направи нещо...След което изчезна 103 канал (нейния анимационен канал) и сега го няма.Пуснах ново автоматично сканиране на каналите но пак го няма просто от 102 отива на 104.Кажете как да го оправя,благодаря!Телевизора е LG 32LN5400 :)
Не съм пред телевизора, но мисля че в Q.Menu имаше опция "пропусни канал". Първо избираш ръчно "103" и след това деактивираш функцията. Другия вариант - влизаш в MENU - НАСТРОЙКИ - РЕДАКТИРАНЕ НА ПРОГРАМА - отиваш на "103" и натискаш посочения цветен бутон (май беше синия).
Тъй, като по-рано попитах за дистанционното управление на 42LB730 и никой не ми отговори, ето инфо от първа ръка (моята) - Телевизора пристигна с 2 броя дистанцонни (1 обикновено и 1 Magic remote)
И всъщност спорeд инфoто в началото на темата очаквах да е със 100Hz панел, но според сигнатурата ZD.BEEWLJG излиза, че е с 50Hz...
Моделите от LB670 нагоре имат 1 обикновено и 1 Magic дистанционно.
LG могат да променят индикацията всяка година и що се отнася да буквата - W явно тази година обозначава 100Hz-ов видеопанел.
нямам инфо за 42"-овите модели но за 55"
55LB670V, 671, 675V, 677, 730V:
LC550DUH-PGF1 FHD 55.0INCH 1920X1080 450CD COLOR 72% 16/9 1300:1 120Hz Inverter N LED 3D(FPR) W/O T-con, 72.4W, 8bit, 10000K, 178/178 8ms LG Display Co., Ltd.
Нека да изчакаме и да видим, колегите собственици на нови модели какво ще постнат по въпроса.
Здравейте.
Притежавам 42LM660S и въпроса ми към знаещите е как да преподредя прииеманите ТВ канали според личните ми предпочитания?
На цифров пакет съм, с карта в CAM модула.