Отговор: LG LCD & Oled TV 2015
Цитат:
Първоначално публикувано от
Iuly Kostov
...Но пък се удивих, че японката се стриимва спокойно с макс 70-80 Мбит/с. Даже хванах и кеша грубо, който е някъде 5-10 секунди. Тоест с толкова секунди по-рано спира трансфера от компютъра, преди края на тестовия клип. Та сега си мисля, да не би да става въпрос за 20 Мегабайта а не мегабита ограничение в тая версия. Иначе не знам къде да погледна какво е в + в тая версия.
Според MediaInfo моята японка е 47 Mbit и се стриймва нормално на 04.41.32, но причината за това може би е във формата на видеото в контейнера m2ts. А то е MPEG2, за разлика от Blu-Ray, където е MPEG4 кодирано в H.264. Пробвах няколко Blu-Ray филма, включително в ISO и на 04.41.32 не тръгват. Сега смених фърмуера с 04.62.45 и проблема изчезна.
Естествено не става въпрос за мегабайти, защото при това положение 100 мегабитова мрежа не би могла да пропусне 20 x 8 =160 мегабита. Тук съм качил максималните според LG скорости за пренос на данни.
LG не дават инфо за промените в никой от фърмуерите си. През цялото време те се опитват, да поправят стари грешки.
Цитат:
blackberry
...Проблемът е, че самият телевизор не ми позволява да си ги подредя смесено - аналогови и цифрови програми. Мога да избера само да са цифрови или само аналогови.
...
За съжеление е точно така. Винаги вървят първо пакета с аналогови програми и след него пакета цифрови и радиостанции. Това което може, да се направи е премахване на излишните канали и намаляване на бройката за превъртане. Все пак никой не гледа 200+ канала.
Благодарности на колегата operator3 за разяснението. То май всичките ъпдейти които пристигат за нашия регион са с ограничение 20Мбит. Тоя който споменах .33.12 който линк ми беше дал и бях с него, също нямаше такова ограничение в стрийма. А новия който дойде по въздуха отново го ограничиха. Иначе японката правилно е по инфо 47Мбит но на лан картата стигаше до над 70 по памет. Явно от разликата в компресията. Вече се чудя от къде да ъпдейтвам, щото явно тия които качват в сайта на LG са орязани. Може би да не товарят процесора. Или си мислят, че ние не гледаме качествено видео. Изтеглих тоя от линка ти - .62.45 и ще си остана с него. А и нещо не откривам темата на руснаците където качват читави ъпдейти. Търсих я преди няколко дена да изчета клюките там :)
Гледам в USA сайта вече са излезли някой модели.
LG 43LF6300: 43" Class (42.5" Diagonal) 1080p Smart LED TV w/ webOS 2.0 | LG USA
този е 700USD там, или поне препоръчителната цена. Не знам тук на каква цена ще са ама може би в начало по високи после ще поспаднат, поне ката гледам примерно 42lb670 е бил в началото 1300-1400 а сега е около хиляда, поне според графиката на цените тук е така
LG 42LB670V телевизори - Цени, мнения, LG тв магазини
- - - - - - - - - -
Иначе от чисто любопитство искам някой по вещ в тази сфера да ме светне защо телевизор 2013 да речем този
LG 42LA660S :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria държи по висока цена от този 2014 http://www.technomarket.bg/products/...49/lg-42lb670v
Цитат:
Iuly Kostov
...А и нещо не откривам темата на руснаците където качват читави ъпдейти. Търсих я преди няколко дена да изчета клюките там :)
Те ги промениха малко темите и сега има две почти дублиращи се. Една за новите фърмуери - Новые прошивки для телевизоров LG 2014 года и друга, според мен за тестови версии, но наречена Бета-версии прошивок для Full HD моделей 2014 года
Въпреки че има по-високи версии, от известно време аз ползвам с предимство фърмуерите пуснати официално за Китай и Хонконг. Като стабилност са по-надеждни и нямат някой ограничения на фърмуерите за Европа.
Цитат:
borisov87
Зависи при какъв курс на долара, кога в кой период на годината е закупена партидата, както и обема на партидата(остъпка за количество).
И от търгаша! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от operator3
С версията на чинките 04.62.45 мисля, че има по-добра картина, при оригинални настройки. С 04.41.32 не беше толкова добра колкото е с тая, както и с по предната 04.33.12 при която също бе добра. Даже веднага след като сложих 04.41.32 забелязах по вяло изображение. А аз никога не променям настройките щото си е чудесна със заводските.
Отговор: LG LCD & OLED Телевизори 2015
След пост 107 на operator3 и аз си инсталирах китайската версия 04.62.45 на 32LB650V. Не съм забелязал промени.
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: LG LCD & OLED Телевизори 2015
Отговор: LG LCD & OLED Телевизори
Всичко е супер с LG-то, но кога ще направят версия която да позволи по-бързата работа на ТВ-то?
Пробвах същия клас при Самсунг - много бързо си работят,единствено заради активното 3D взех LG-to!
Цитат:
embata_ivanov
Всичко е супер с LG-то, но кога ще направят версия която да позволи по-бързата работа на ТВ-то?
Пробвах същия клас при Самсунг - много бързо си работят,единствено заради активното 3D взех LG-to!
С промяна на версията едва ли ше стане. Процесорът на Самсунг е четириядрен, а на ЛГ - двуядрен. Много хора се дразнят от бавното превключване на каналите, например. Имал съм телевизори с много бързо превключване. Често не те дочакват да избереш втората цифра и превключват. Тук нещата са по-спокойни. И при Самсунг е така. При ЛГ ме дразни, извънредно бавното отваряне на справочника. При Самсунг е мигновено. Но не е болка за умиране. По принцип много хора искат телевизорът да реагира като клик на компа. Това не е нужно.
За 4.41.32 какво ви е мнението? Някой има ли впечатления? На 42LB730v имам предвид? Благодаря.
Цитат:
frizzante
За 4.41.32 какво ви е мнението? Някой има ли впечатления? ...
Направи ми впечатление може би това, че както при кабел така и при Wi-Fi от време на време ТВ губеше връзка с DLNA и ме изхвърляше от филма поради "Слаб сигнал". Друг неприятен за мен недостатък на версията съм го описал в по-горния си пост.
Като че ли този проблем го нямаше преди. Става въпрос за 3D изображението /42lb731V/- версия 4.62.45. Или поне не беше толкова забележим. Специфичното раздвояване. Дори и гледане в центъра по оста на екрана, ако на преден план образите са добре, то в заден и странично се раздвояват. При различните филми е различно. На някои по-малко, но на някои е непоносимо. Но най-интересно е, че при автоматични настройки, при светъл към тъмен кадър има страшно разминаване за около две секунди и се оправя. При ръчни е както писах по-горе. Ако отпред е добре, то на заден план е зле и обратно. Пробвах и на тестовия LG спорт филм, там ефекта е много добър, но пак има малко разминаване в страни на заден план. Интересно е и друго, че динамичните външни субтитри, сега не се раздвояват и винаги са най отпред. Четат се почти като статични. Всичко това през DNLA с Mezzmo.
И най накрая да не пропусна, че на тестовата снимка в опциите на телевизора за 3D тест е перфектна картината. Но все пак това е статична снимка. Дали не е проблем в матрицата или при всички е така.
2 Прикачен файл(ове)
Ако от "Корекция на 3D изображението" смениш от "Ляво/дясно" на "Дясно/ляво", не се ли оправя?
При мен, на 42LB670V и версия 04.62.45, не наблюдавам подобно разминаване. Нормално е, някои много далечни или много близки части от сцената да са дефокусирани, но не и с двоен образ.
Направих две снимки, на многопланова сцена, през лявото и дясното стъкло на очилата. Паразитен ореол се наблюдава само в долната част, около двата дисплея в кадъра, но пък същия липсва при стерео образа.
Прикачен файл 16541Прикачен файл 16542
Да за дефокусиране говоря. Като на снимките. Сега видях, че на последния филм който гледах, 3d-то е правено изкуствено с програма и там е зле. Трудно докарвам настройките. А на Аватар общо взето е добре. Тук там се появява въпросният дефект на образа с очила. При ляво дясно то нали зависи от рилийза как е правен и го настройвам според него. Но при мен тоя дефект е или отпред, или в заден далечен план, според настройки с плъзгача на дълбочината и ляво-дясно. Различно е според филмите.