Здравейте!

Телевизорът на баща ми LG 42LB650V (софтуерна версия 05.00.15) има следния проблем: Android приложението за контрол LG TV Plus не намира телевизора при опит за сдвояване. Просто списъкът с устройства на приложението е празен дори и след няколко пъти натиснат бутон Търсене. Единственият начин, по който разпознава ТВ-то, е чрез прекъсване на WiFi връзката на ТВ-то с домашната мрежа и след това свързване отново чрез въвеждане на паролата. Само тогава приложението познава ТВ-то, сдвояват се и всичко си работи нормално. Но като изляза от приложението и след това го отворя, отново иска сдвояване с ТВ-то и пак не го намира.

Подобно е и положението със свързването между ТВ-то и YouTube приложението за Android. Липсва иконата за споделяне с ТВ в приложението. Единственият начин, по който има споделяне, е чрез ръчно сдвояване между YouTube приложението за LG и YouTube приложението за Android чрез въвеждане на генериран код. Но отново като изляза от YouTube приложението за Android и след това го отворя, отново иконата за споделяне с ТВ липсва.

Баща ми обясни, че до преди известно време всичко си е работило нормално - и LG TV Plus приложението, и споделянето чрез YouTube приложението за Android. А преди време и лично аз съм бил свидетел, че всичко работи нормално - само отваря съответното приложение и няма проблеми със свързването.

Пробвах с връщане на заводските настройки на ТВ-то - никакъв ефект. Отново същото положение. За информация - аз имам 32LB650V (пак със софтуерна версия 05.00.15) и при мен всичко си работи нормално.