Здравейте,
Търся си нов 55" телевизор се колебая м/у горните 2 модела. В момента имам Самсунг 55C7000, който е на 4-5 години и вече му намирам твърде много кусури. Черното е сиво, целия е на бели петна при тъмен/черен фон и не е 4к.
Гледам предимно филми и играя на PS4 pro (искам 4к + HDR). Гледам на затъмнено и представянето в осветено помещение не ме интересува. Звук е хубаво да има, но не е решаващ фактор. Спрял съм се на LG заради WebOS и дистанционното.
C7:
+ истинско черно
+ по-ефтин
+ дизайн (супер тънък)
- притеснявам се за изгаряне, понеже пускам YouTube сетове от по час и нещо да си свирят, което предполага над час статична картина. Същото важи и за игрите, но там се сменят повече неща и според мен е по-слабо изразено.
- повече лаг на матрицата (на теория, не че ме притеснява толкова, защото си е относително ниско)
SK95:
+ няма изгаряне
+ по-нов
+ по-малко лаг
- черното не е толкова черно
- на дизайн не е толкова приятен (напълно незначително, но все пак)
Моля за мнение кой от двата да взема. Ако изгарянето при дадените условия е напълно реално, май изборът е вече решен. Олед-а има ли функция, която да засича изцяло/предимно статична картина и да пуска някакъв скрийнсейвър?
Поздрави!
P.S.
Има ли ъпдейт към WebOS4 за С7?
- - - - - - - - - -
Никакви отговори, а аз не съм от търпеливите. Поръчах си SK9500 и трябва да е тук до края на седмицата. Оказа се, че е доста популярен и почти няма бройки в цялата страна.