Отговор: Възможно ли е това - да изгори HDMI 1
То като гледам и този е среден клас 6-та серия отново.
Този си е най-нисък клас - на оня 10 годишния среден клас най-вероятно би отговаря 8100 модела.
Ако е изгорял комутатора на порта, то няма оправяне. Сменя се цялата платка - Small Signal Board (или Main Board).
В Ютуб може да видиш трик за оправяне чрез нагряване с ютия...но не знам доколко е согурно.
В гаранция е - да му сменят каквото искат... ако искат и целия ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от
xxxx
Ни щъъъъ:cry: Толкова време ми отне да му наглася цветовете, че да мяза на нещо. Ако трябва да повторя...:081:
Всъщност адски съм разочарован от телевизора. "Слизам" от 10 годишен "Самсунг" среден клас (6-та серия), ами картината на LG-то е като избеляла на слънцето, звука му е кашонен (добре че ползвам ресивър), а след като го изключа, пластмасите му почват да пукат, та чак нощем ме стряска. А сега и това.
Както и да е - нарочвам HDMI-я за кюфнал:thumbdn: и ще го водя на доктор... някой ден!
Благодаря, пичове!:033:
И аз имам един B650 на самсунг от 2009 и на скоро си взех LG 55UJ701V - не може да се опре по качество на картината на самсунга... Няма такова черно както самсунга!
Ама имам и други самсунг с лед подсветки и те са зле откъм картина - като анимационни са им картините.
Цитат:
ivodivo
И аз имам един B650 на самсунг от 2009 и на скоро си взех LG 55UJ701V - не може да се опре по качество на картината на самсунга... Няма такова черно както самсунга!
Ама имам и други самсунг с лед подсветки и те са зле откъм картина - като анимационни са им картините.
Точно затова не харесвам samsung и съм се насочил към LG. Картината им е толкова ярка и с тези цветове изглежда супер нереалистична.
Цитат:
berpan
Точно затова не харесвам samsung и съм се насочил към LG. Картината им е толкова ярка и с тези цветове изглежда супер нереалистична.
Всъщност казах, че стария модел самсунг от 2009 е с по добра картина от новото LG...
Цитат:
ivodivo
Аз това го разбрах, но относно продължението, че имаш други самсунг и те са зле...
Re: Отговор: Възможно ли е това - да изгори HDMI 1
Цитат:
karambam
След седмица някъде LG- то загуби картина и даде син екран на този си и единствен HDMI вход, изгоря явно и се наложи да ползвам друг вход и кабела с чинчове.
Съвета ми е да се изключват от контакта и двете устройства, ТВ-задължително!
Да, да, то така става, тръгва да изгаря бавно и продължително, в рамките на седмица :D