Възможно ли е това - да изгори HDMI 1
HDMI 1 ни приема, ни предава:scared: Засича, че му включвам устройство, но после стои на "Няма сигнал" или на черен екран. Като включа кабела на HDMI 3 например, веднага тръгва картината от устройството.
Скоро се ъпдейтна, но проблема се появи днес - едва ли са свързани нещата, но все пак...:confused: Телевизора е LG 43UK6400PLF, а версията на фърмуера е 04.10.40. Не съм му върнал още заводските настройки, първо реших да попитам!
Re: Възможно ли е това - да изгори HDMI 1
Изключи го от контакта за 20ина секунди и ще се оправи, ако си с кабелна телевизия извикай техници да ти сложат галваничен разделител.
Отговор: Възможно ли е това - да изгори HDMI 1
То ако правиш пробите при работещи устройства и другите портове ще дават черен екран :)
Изключих го, но не, не се оправи:(
Цитат:
Първоначално публикувано от
xxxx
HDMI 1 ни приема, ни предава:scared: Засича, че му включвам устройство, но после стои на "Няма сигнал" или на черен екран. Като включа кабела на HDMI 3 например, веднага тръгва картината от устройството.
Скоро се ъпдейтна, но проблема се появи днес - едва ли са свързани нещата, но все пак...:confused: Телевизора е LG 43UK6400PLF, а версията на фърмуера е 04.10.40. Не съм му върнал още заводските настройки, първо реших да попитам!
Как включваш hdmi кабела:
1. спираш захранването на тв, вадиш антенния кабел, спираш източника на сигнала който е и включваш hdmi кабела.. после палиш тока на у-вата...
2. както си работят у-вата в движение включваш hdmi кабела м/у тв и източника на сигнал?
1 или 2?
Ако е 1 има опасност да изгори hdmi порта...
Ами не - веднъж го включих като монтирах телевизора, и от тогава не съм го пипал, до вчера, когато просто спря. За него е свързан ресивър. Вчера го прехвърлих на HDMI 3 и заработи, но чак антената не съм махал. Само захранванията.
Re: Възможно ли е това - да изгори HDMI 1
Ако са на 1 кръг, занулени контакти и с галвсничен разделите на кабелната, няма ядове да си ги включва при включени устройства.
Отговор: Re: Възможно ли е това - да изгори HDMI 1
Аз така и не разбрах последно може ли при включен телевизор и включен лаптоп да си свържеш едното с другото или трябва и двете да са изключени за да направиш връзката и след това да ги включиш? :BigGrin
HDMI при изключени устройства , при свързване на компютър пък може да се каже задължително да са в един токов кръг ..., че да няма искри
Това е правилния начин, независимо дали са в един токов кръг:
Цитат:
ivodivo
...спираш захранването на тв, вадиш антенния кабел, спираш източника на сигнала който е и включваш hdmi кабела.. после палиш тока на у-вата...
При изключване на HDMI кабел (пак при изключени от мрежата устройства) - първо изключваш другите кабели и най-накрая HDMI кабела.
Кой е тоз телевизор или лаптоп със зануляване? :D
Последните 10 години винаги свързвам лаптоп или компютър с телевизор чрез HDMI докато и двете са включени - как ми е оцеляла техниката не знам. Мога да гарантирам, че едно 90% го правят така, защото съм сигурен, че не са чували, че е проблем и може да стане нещо, а и си мисля, че тези устройства трябва да си имат някаква защита все пак.
Когато идваха да ме свързват към IPTV на Виваком, по-вещият "специалист" първо на по-новия Филипс в режим стендбай, тръгна да включва HDMI кабела. Аз му попречих и за негово учудване, обясних защо трябва да се изключват и 2-те устройства, но той беше сигурен, че греша и досега нямали проблеми с това...
При старото LG 32LC2RR, което ми струваше 1,900лв. на кредит преди 12 г. някъде и още работи, ме издебна, застана пред мен и въпреки, че му казах, да не го прави, Гада бодна кабела в стендбай режим-всичко беше ток към момента и се ометоха. След седмица някъде LG- то загуби картина и даде син екран на този си и единствен HDMI вход, изгоря явно и се наложи да ползвам друг вход и кабела с чинчове.
Съвета ми е да се изключват от контакта и двете устройства, ТВ-задължително!
Цитат:
xxxx
Върни фабричните настройки на двете устройства и пробвай пак.
Цитат:
hristoslav2
Върни фабричните настройки на двете устройства и пробвай пак.
Ни щъъъъ:cry: Толкова време ми отне да му наглася цветовете, че да мяза на нещо. Ако трябва да повторя...:081:
Всъщност адски съм разочарован от телевизора. "Слизам" от 10 годишен "Самсунг" среден клас (6-та серия), ами картината на LG-то е като избеляла на слънцето, звука му е кашонен (добре че ползвам ресивър), а след като го изключа, пластмасите му почват да пукат, та чак нощем ме стряска. А сега и това.
Както и да е - нарочвам HDMI-я за кюфнал:thumbdn: и ще го водя на доктор... някой ден!
Благодаря, пичове!:033: