Първоначално публикувано от
Board Преди два черни петъка си взех LG 65C9, от който съм супер доволен. Още тогава се заглеждах по някакви бюджетни саундбарове, но така и нищо конкретно не избрах притеснявайки се, че ако е без Dolby Atmos няма да имам голямо подобрение в звука. В последните месеци отново се загледах по саундбарове, тръгвайки от по-бюджетните, но колкото повече четях ми се искаше да взема по-висок клас. И така миналата седмица Rtings в съветника за покупки за черния петък написаха
The Samsung HW-Q950A is the best soundbar we've tested. , а Емаг пуснаха Самсунга на изкушаваща цена и веднага поръчах.
До тук добре, вчера бара пристигна, свързах го през HDMI ARC, настроих Digital Sound Out на PassThrough и включих отметката на eARC. Като се надявах всичко да заработи без грижа, нали то реално заработи, но не мога по никакъв начин да подкарам Dolby Atmos. Пускайки съдържание Netflix и Apple TV на бара, не се показва Dolby Atmos надписа, докато като превключа на вътрешните спикър излиза. Не знам аз ли правя нещо грешно, трябва да се включи някаква настройка на телевизора или бара, или просто LG телевизора не иска да си играе със Самсунг саундбар.
Като цяло разположението на бара и телевизора акустично е тъпо, защото са близо до стена от едната страна, все още не съм закачил задните спикъри на стената, а само съм ги подпрял на дивана, нито съм си играл особено с настройки, а може би и съм се пренавил,,,, но очаквах да чуя нещо малко по-различно като цяло, някакъв по-впечатляващ съраунд ефект, не основно дълбок бас като усиля повече.(за което не знам как ще се разберем с комшиите)
Та дайте някакъв акъл как да подкарам Dolby Atmos от телевизора на саундбара, защото ми се струва срамота да не се възползвам от тези му възможности?