Все тая е какъв е харда. Няма значение. Принципно по-бърз (или SSD). Ограниченията идват от телевизора
Все тая е какъв е харда. Няма значение. Принципно по-бърз (или SSD). Ограниченията идват от телевизора
Здравейте, изравям стара тема, за да не пускам нова. Имам интересен казус и ще съм благодарна на мнения и помощ. Имам проблем с една флашка, която явно поврежда файла или и аз не знам, след което той не тръгва никъде, дори на самия лаптоп. Първоначално мислих, че проблема е в тв (LG OLED55C11LB) , но в последствие осъзнах, че явно не е . Файловете са филми от замунда, приблизитено еднакъв размер, около 2 гб, MKV файл. всички са еднакви, но при прехвърлянето на тази флашка нещо се случва и ми изписва ето тована снимката. На друга флашка, която си ми е стара си се качват, но на новата само някои. Старата е FAT32, а новата exFAT. Сега като чета, ако я форматирам на NTFS, дали ще се оправи? И ако да, как точно става това форматиране и може ли от лаптопа да стане, на Windows е. Благодаря ви предварително.
Този пост е редактиран от Анастасия К; 02-11-23 в 22:10.
Анастасия К
MKV не е файл! Това е контейнер и в него може да има всякакви формати.
Съобщението което получавате гласи, че файлът не може да се възпроизведе защото - файлът е неподдържан тип, файловото разширение е неправилно или файлът е повреден.
Някой от файловете в контевера е непподдържан формат
поддържани видео и файлови формати в webOS TV 6.0
https://webostv.developer.lge.com/de...video-audio-60
Благодаря. А как точно да видя какъв е файла в този контейнер? От опции ли някъде? И защо на другата флашка става а с тази не, това ми е чудно? Един и същи контейнер
Този пост е редактиран от Анастасия К; 02-11-23 в 23:07.
И преди съм попадал на такива случаи - с едната флашка става, с друга не. Даже понякога не я разпознава.
Вероятно е свързано с типа използвана памет - чип във флашката. Неговата архитектура има някаква несъвместимост с драйвърите инсталирани в телевизора.Неслучайно, някои производители на телевизори, даже имат списък със съвместими USB флашки.
https://videoconverter.wondershare.c...-on-lg-tv.html
https://eguide.lgappstv.com/manual/gb/12005_7.html
Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-11-23 в 23:50.
Да, ясно. Обаче като го кача на флашката и опитам на лаптопа да го пусна вече качен на флашката, пак изписва това. Дори тази снимка е от него. И аз мислих, че проблемът е в тв, но явно самата флашка е проблемна. Благодаря за отговора
Решението е лесно - сменете флашката или използвайте външен хард диск.
Да ще го направя, благодаря
Здравейте, имам едно 70 инчово LG на 2-3 години. Свалям на флашка сериала "24" от 24 серии. Първата половина не ги чете , втората половина си ги възпроизвежда. Също избирателно други филми от други фолдери чете или не чете. Без значение какъв формат са. Сериалът е "AVI". Същата флашка на компа няма проблеми. В ExFat e форматирана. Някакви идеи?
Би трябвало, ако имаш инсталирани кодеци на компютъра, да има MediaInfo. Обикновено го има в менюто, когато щракнеш с десен бутон на видео/аудио файл. Гледаш след Video какво пише и сравняваш дали се различават кодеците.
Хмм, при мен всички файлове са с еднакво инфо, само битрейта на звука на някои е различен: 96 , 112 , 192 , но не е свързано с моя проблем... Възможно ли е на Web OS да се инсталира VLC, MX или друг подобен плеър?
Решението е само андроид бокс. Или занимавки с преконвертиране.
Не, няма как, каквото има в техния магазин. Вграденият на LG, като цяло си възпройзвежда всичко, поне аз досега не съм имал проблеми. Пробвай с MKVToolNix да mux-неш в mkv проблемните файлове и би трябвало да се възпройзведат.
Друг е въпросът ако са "повредени", т.е. да не са изтеглени както трябва или още при качването им от оригиналния ъплоудър да са били проблемни.
Мерси, ще пробвам. При мен досега също не е имало проблем, а файловете сякаш са добре. На компа си тръгват...
Е добре де, на 70 инчов телевизор, пускаш ави-та, които сигурно са 480p, т.е. качество от миналия век, мен щеше да ме е срам да си го причиня.