Re: Отговор: LG C1+ATMOS/DTS
Аз съм с почти същият setup - LG C1 55, но бара ми е Q950A. Всичко тръгва през PLEX наистина, но и не съвсем... Забележи когато пуснеш DD+ ATMOS медия, на дисплея на бара се поява съобщение че възпроизвежда въпросният формат. Ако пуснеш обикновен филм с 5.1 няма такова съобщение. Проблемът е, че ако пуснеш TrueHD ATMOS (lossless формата на Dolby) отново бара не изкарава никакво съобщение, и подозирма че PLEX-а за LG реално не поддържа въпросният формат и го прекодира в най-обикновенно 5.1 също мисля, че се случва и с DTS-а. Да звук имаме, но няма нищо общо с качеството което реално сме пуснали т.е. един 5-6 rip с DD+ ATMOS ще изкара дори по-добър звък от от rip 30gb с TrueHD защото просто plex-а не може да направи passthrough към бара. Опитах да пусна файл с TrueHD през DLNA-то на PLEX т.е. да се прекодира от TV с passthrough към bar-а, тогава въощбе не мога да изкрам звук :(
Жалкото е, че с техника за толкова пари реално не може да се насладим на най-високото възможно качество на звук въпреки, че реално се поддържа.
С PLEX-а имам и друг проблем. Когато пуснеш HDR филм субтитрите буквално "изгарят ретини" в смисъл бялото е толкова бяло, че буквално заслепява. Тук хората са сложили много готина опция да промениш цвета на субтитрите... страхотно смених на Gray и всичко е точно или щеше да е точно ако можех да сменя настройката на всички останали филми... По незнайни причина въпросната настройка не се активира за повечето филми и въпреки, че сменям цвета субитрите не се променят.