Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 46
Like Tree14Одобрявам

LG C1+ATMOS/DTS

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2021
    Мнения
    30
    #1

    LG C1+ATMOS/DTS

    Здравейте, предстои ми покупка на въпросният модел телевизор. Ще го свържа със soundbar който поддържа ATMOS и DTS:X реално искам да изстискам максималното от звуковото съдържание на филмите ...Двете устройства ще бъдат свързани посредством eARC.

    Мисля от PC-то да направя Plex сървър и чрез него да стриймвам директно на телевизора.На теория би трябвало ATMOS-a да се прехвърля директно към soundbar-а и той да поема обработката. Проблемът обаче идва с DTS защото TV-то вероятно няма да го изпрати чрез passtrough функцията. Някой с подобна постановка и как е решил този проблем или други подобни? Приемам и други идеи разбира се...

    Варианта който обмислям е примерно в бъдеще да се оборудвам с новия TV BOX XIOAMI MI 4Ks MAX който да вържа директно към soundbar-a и от там passthrough на видето към TV-то.
    Имали вариант от PC-то директно да докарам по HDMI - ATMOS и DTS или просто да се примеря с прекодиране от самия PLEX в PCM примерно?
    Положителното е, че все по-рядко ми попадат MKV-та в DTS

  2.  
     
  3. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    999
    #2

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Вграденият плеър на телевизора ще възпройзвежда само компресиран DD/DD+ с атмос или без. За да се насладиш на Dolby TrueHD/DTS-HD Master Audio без или с техните object based данни, ще е нужен външен плеър. HDMI eARC е от полза, когато е вързан външен източник, който подава некомпресиран звук, за да може тв да го предаде към усилвател/soundbar. Ако се ползва само вграденият плеър, и старият ARC е достатъчен.
    Този пост е редактиран от Frost; 12-06-22 в 20:30.

  4. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    503
    #3

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    И аз съм със същия телевизор и купих бар поддържащ долби атмос/дтс ,но още не съм го свързал.В момента гледам с Plex сървър на компютъра(десктоп).
    Този пост е редактиран от felipe; 12-06-22 в 17:02.

  5. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    503
    #4

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Бара който взех е Samsung Q950T с eARC и поддържащ Dolby Atmos и DTS.Телевизора и бара са вързани през eARC.Засега всичко е точно,бара се вкл и изкл заедно с телевизора,усилването и намаляването на звука също става от дистанционното на телевизора.Филмите ги гледам през домашната WiFi мрежа като използвам Plex.Вървят всички формати звук и от стрийминг услугите и от компютъра.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2021
    Мнения
    30
    #5

    Re: Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Аз съм с почти същият setup - LG C1 55, но бара ми е Q950A. Всичко тръгва през PLEX наистина, но и не съвсем... Забележи когато пуснеш DD+ ATMOS медия, на дисплея на бара се поява съобщение че възпроизвежда въпросният формат. Ако пуснеш обикновен филм с 5.1 няма такова съобщение. Проблемът е, че ако пуснеш TrueHD ATMOS (lossless формата на Dolby) отново бара не изкарава никакво съобщение, и подозирма че PLEX-а за LG реално не поддържа въпросният формат и го прекодира в най-обикновенно 5.1 също мисля, че се случва и с DTS-а. Да звук имаме, но няма нищо общо с качеството което реално сме пуснали т.е. един 5-6 rip с DD+ ATMOS ще изкара дори по-добър звък от от rip 30gb с TrueHD защото просто plex-а не може да направи passthrough към бара. Опитах да пусна файл с TrueHD през DLNA-то на PLEX т.е. да се прекодира от TV с passthrough към bar-а, тогава въощбе не мога да изкрам звук

    Жалкото е, че с техника за толкова пари реално не може да се насладим на най-високото възможно качество на звук въпреки, че реално се поддържа.

    С PLEX-а имам и друг проблем. Когато пуснеш HDR филм субтитрите буквално "изгарят ретини" в смисъл бялото е толкова бяло, че буквално заслепява. Тук хората са сложили много готина опция да промениш цвета на субтитрите... страхотно смених на Gray и всичко е точно или щеше да е точно ако можех да сменя настройката на всички останали филми... По незнайни причина въпросната настройка не се активира за повечето филми и въпреки, че сменям цвета субитрите не се променят.
    Този пост е редактиран от Stormrage; 26-06-22 в 13:10.

  7. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    503
    #6

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    При мен с тази настройка на плекс са сиви субтитрите във всички филми. Някакъв бъг е при теб.
    Този пост е редактиран от felipe; 26-06-22 в 19:31.

  8.  
     
  9. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик
    Мнения
    984
    #7

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Проблема е в Plex-a не поддържа повече от DD+ (при транскодинг)
    За да се разпознае DTS-HD , Dolby Tru HD (Atmos), ще трябва да се използва външен плеър (който е must) свързан директно към саундбра-а. (HDMI IN) за да изкараш lossless многоканален звук.
    Стига бара-а да поддържа последния.

    П.П.Саунбар-овете си имат лимит на звука. Не, могат да възпроизведат, достатъчно "голяма резолюция" на звука (както и по височина, ширина на сцената).
    Поради малките драйвери използвани в системата. И dsp, не може да коригира всичките им недостатъци.
    Но, пасивни ОТ и AV ресийвър имат по голям "отпечатък" в стаята за разлика от бар-а.
    Този пост е редактиран от tek; 26-06-22 в 20:51.

  10. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #8

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Не че искам да спамя темата, ама тези саунд барове са абсурдни.... Къде изчезнаха и защо 5.1, 7.1 системите пак стилл играчки домашно кино? Няма ги... Как говорители с размер на 4 см диаметър "залепени" едни до други да вадят качествен звук това просто няма как да стане.
    Единствено компенсира до някъде гърмящия буфер, но само толкова.
    Да не говорим че от системата от подписа пак уж поддържа DTS MASTER HD, ама и това ме съмнява да се "изсмуче" та те така .
    Просто не се залъгвайте със звука и така наречения gimmick на саундбаровете. Не го казвам като хейт или нещо,
    самия аз търся алтернатива читава, но като гледам тези пръчки как вървят то 2.5К , просто за тези пари човек може си направи прилична система bookshelf
    Slusatel одобрява това.

  11. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    503
    #9

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Баровете са много добра алтернатива,особено тези, които ползваме с автора на темата,високия клас на самсунг.Сега ,безспорно,букшелф системата свири много по добре.Но как да си превърна всекидневната в тийнейджърска стая с 20 говорителя вътре?Кабели,колони,не става. Ако човек е стар ерген,без жена и деца ,или на 15-16 години ,да си обзаведе една такава стая с голям телевизор и букшелф система ,ама иначе как?Друг плюс на баровете от високия клас е ,че са с безжични колонки,няма да разпъваш кабели от ресивъра до колоните през цялата стая.Просто намираш контакт и закачаш съответната колонка или баса и тя започва да свири.
    ccankov73 одобрява това.

  12. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #10

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Не знаех, че за да имаш добра система трябва да си стар ерген.
    P.S. Точно към този бар се бях насочил Samsung HW- Q950T
    Ама май в нета дават че имало интерференция с честотите и отделно не се разбирал със Sony TV.
    А дали ще звучи по-добре от дъртото LG HX806PE не мога да кажа, но предполагам отговора е да.
    За хол 25 квадрата.
    Slusatel одобрява това.

  13. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    503
    #11

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Е, може да не са всички жени като моята, но като види тонколони и кабели по стаята веднага и се разваля настроението, пък жена с развалено настроение не си е работа. Виж саундбара го търпи
    VanDan, Frost и Dominator харесват това.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2021
    Мнения
    30
    #12

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Наистина високият клас барове си заслужава... Мнението ми беше променено за тях още откакто си купих BT колонка Anker Soundcore Boost, която в същността си е миниатюрен бар. Уникален звук събран в толкова малки колонки... единственият и проблем беше, че е твърде малка липсва и обем и колкото по-близо си толкова по-качествен е звука.

    При Q950A обаче въобще не говорим за нещо малко... Целият бар e около метър и 20 см. тежи към 10-тина килограма, без да броим буфера и 2-та задни сателита. В цялото това нещо е събрана реална 16-каналана аудио система и цели 22 говорителя + поддържа всички видове аудио формати. За всичко това е нужен само един единствен кабел HDMI 2.1 който позволява прехвърляне на данни със скорост до 48 Gbps, който се връзва към eARC порта. Така аудио системата буквално започва да работи в симбиоза с телевизора ви (включване, изключване, контрол на звука всичко става с дистанционното на телевизора), буквално забравяте за дистанционното на бара. Друг огромен плюс е , че може да включите източниците на медия директно към бара той да обработи аудио съдържанието и да прехвърли видеото директно към телевизора така си спестявате какъвто и да било аудио lag или неподдържани аудио формати от самият ТВ.

    Относно съраунд, така нареченият atmos bubble и цялостно кино изживяване определено се справя страхотно. Всичко е много балансирано речтта се чува кристално ясно и отчетливо, дори без да пипате настройки и допълнителни enhancment-и. Басът не заглушава високите и напомня за себе си, само когато е нужно, в конкретни сцени, като определено радва вас, a в същото време докарва непреодолимо сексуално влечение на съседите ви, към ваши близки от женски пол по майчина линия. :D :D :D.




    Ето едно ревю в rtings:

    https://www.rtings.com/soundbar/revi...msung/hw-q950a

    Определено да инсталираш всичко за 5- мин. и буквално да не се вижда нито един кабел огромно удобство, кеф ти днес в едната стая когато пожелаеш местиш в другата...
    Хората искат удобство, а производителите стават все по-добри в това да докарат удобство и качество в едно.

    И за да не излезне, че "нашето гардже е най-хубаво"
    Какво не ми хареса:

    1. Докато цялостното кино изживяване е страхотно, при слушане просто на музика нещата далеч не стоят така.
    Възможно е с игра по еквалайзера да се оправят до някаква степен нещата.

    2. SAMSUNG са направили една огромна глупост. Дисплея се пада отгоре на бара. Което когато става въпрос за конфигурация е проблем, тъй като трябва да висите непосредствено до бара докато правите настройки по каналите, защото втората глупост е, че въпросните не могат да се настройват директно през Smart приложението им. Надявам се това да се оправи с някой бъдещ ъпдейт.

    3. Хората с домашни любимци се оплакват, че текстилната обвивка на бара и колоните събира много косми.

    Цитат Първоначално публикувано от felipe Виж публикацията
    При мен с тази настройка на плекс са сиви субтитрите във всички филми. Някакъв бъг е при теб.
    Прави го само на определени филми. Примерно Obi-Wan 5 GB x265 субтитрите са си ОК сиви такива каквито съм ги направил.

    30GB BD HDR RIP на LOTR по никакъв начин не мога да променя субтитрите. Може би зависи от формата на видеото и понякога plex-а явно не може да кодира субтитрите като хората.

    Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    А дали ще звучи по-добре от дъртото LG HX806PE не мога да кажа, но предполагам отговора е да.
    За хол 25 квадрата.
    Аз съм точно 25 кв. хол и всекидневна. Дивана ТВ и цялата система се падат в едната половина на помещението и всичко е топ.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Stormrage; 27-06-22 в 11:22.
    Dominator одобрява това.

  16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #13

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Πpaви гo caмo нa oпpeдeлeни филми. Πpимepнo Оbі-Wаn 5 GВ х265 cyбтитpитe ca cи OK cиви тaĸивa ĸaĸвитo cъм ги нaпpaвил.

    30GВ ВD НDR RІР нa LОТR пo ниĸaĸъв нaчин нe мoгa дa пpoмeня cyбтитpитe. Moжe би зaвиcи oт фopмaтa нa видeoтo и пoняĸoгa рlех-a явнo нe мoжe дa ĸoдиpa cyбтитpитe ĸaтo xopaтa.
    Най-вероятно защото е рип и субтитрите са си вградени.

    удобство, удобство... ама 2500лв - за тая сума 1000 пъти бих предпочел да си вземе приличен стерео усилвател с "букшелфки"

  17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2021
    Мнения
    30
    #14

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Най-вероятно защото е рип и субтитрите са си вградени.

    удобство, удобство... ама 2500лв - за тая сума 1000 пъти бих предпочел да си вземе приличен стерео усилвател с "букшелфки"
    Не са вградени теглих ръчни в папката теглих през PLEX, и т.н. не става и не става. Ако някой има iptorrents ще ви пратя даже линк с rip-а ако няко иска да пробва...
    Иначе през няколко седмици бара върви за по около 1600 при румънците... не че е малко де, но за тея пари получаваш 22 говорителя насочени във всички възможни посоки и поддръжка на всевъзможни аудиоформати + eARC. Не мисля, че за тези пари може да се изгради нещо подобно с audio receiver... Но пак казвам ако търсите surround и кино изживяване... Ако е за музика определено съм много по-доволен от Edifier-а S2000PRO примерно, въпреки че им липсва мощ.

  18. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    999
    #15

    Отговор: LG C1+ATMOS/DTS

    Не е "виновен" Plex-ът за различните звукови формати, а вградените декодери на телевизорите. Относно субтитрите: трябва да са външни, за да се влияят от настройките за цвят, големина, позиция. Вградените субтитри в контейнера на филма се показват по начин, който не може да се променя, поне на моя B8 е така. Също, препоръчвам да се ползва Xplay, което е дериват на Plex, би трябвало да го има и за C1. При Xplay много повече ми допадат настройките за субтитри, при официалното приложение не можах да ги вдигна да са в рамката на кадъра, а не да се показват в черната лента най-долу. Поне така беше, когато пробвах преди доста месеци.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Избор на Dolby Atmos receiver
    От mikrostart във форум Аудиотехника
    Отговори: 17
    Последно: 11-05-22, 19:22
  2. Заслужава ли си нова atmos система?
    От evdiko във форум Тонколони
    Отговори: 9
    Последно: 23-03-21, 20:31
  3. eARC и Dolby Atmos
    От style34 във форум Sony телевизори
    Отговори: 30
    Последно: 14-06-20, 20:00
  4. Проблем с Dolby TrueHD with Atmos
    От stantheman във форум LG телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 14-10-19, 21:47
  5. Режими на циркулационна помпа Wilo Atmos?
    От dddilian във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 19-01-17, 11:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе