Здравейте.
От около месец имам TV LG OLED 42C21.
Доволен съм от телевизора, но имам едно питане.
Жена ми има вредния навик да заспива пред телевизора всяка вечер. В тази връзка настроих таймера за изключване за всеки ден от седмицата (повтарящо се) в 0.30 ч, когато се предполага, че вече спи. Оказва се обаче, че таймерът не сработва коректно. Една минута преди зададеното време излиза съобщение, че тв ще се загаси, ОК за потвърждение и Cancel за отказ. Понеже няма кой да натисне ОК (жената спи), в 3/4 от случаите съобщението изчезва и ТВ продължава да работи. В около 1/4 от дните успява да се загаси, без никаква логика по моя преценка - след множество опити с таймера.
По подобен начин работи (не работи коректно) и таймерът за превключване на програмите. Например задавам след филм по Нова да превключи на Новините по БТВ, излиза съобщение, в повечето случаи съобщението изчезва след 1 минута, и нищо не се случва.
Аз ли нещо не настройвам както трябва, или има някакъв бъг в софтуера? Софтуера и актуализиран до последната версия. ТВ е настроен да си взима автоматично информация за часа от нета.
Старото ми сони, на около 15 години, нямаше такива проблеми с таймерите....
Благодаря!