Отговор: Проблем с OLED телевизор
В най-лошия случай може да останеш и без телевизор и без пари. В най-добрия да ти върнат парите. При всички варианти предполагам, че ще изхабиш доста нерви.
При ОЛЕД-те се иска снимки на ТВ-то в работещо състояние именно поради възможността да има нагорели панели от статични изображения. Ако е " ТЪРГОВЕЦ " има минимален шанс да си получиш парите или ТВ-то обрано, макар че щом е в OLX... те са там точно защото да избягат последствията от продажбата на стока в своя личен магазин - платформа (дано си пазиш касовия бон и документ от куриерите), но ако е частно лице, много трудна работа, реално си му пратил ТВ-то и парите и разчиташ да е коректен, при условие че е бил некоректен до сега... кофти ситуация.
Надявай се за най добрата развръзка да го ремонтира и да ти го прати обрано, но от написаното, по скоро се приготви за най лошия вариант, да останеш без пари и ТВ :(
Дай линк на продавача в OLX да го видим какъв е, нищо чудно след някой ден да пусне ТВ_то пак за продажба, за да лови друг жертви.
- - - - - - - - - -
Ако е истински търговец, и си сигнализирал за проблема и върнал ТВ-то в 14 дневен период след получаването на ТВ-то от куриер, може да му го върнеш и той е длъжен да ти върне парите, без въпроси !
Ако сте се разбрали за гаранционно обслужване, той е длъжен до 30 дни след като си подал сигнала, да го ремонтира или ако не подлежи на ремонт да го смени с нов, ако след този 30 дневен период не е направил нито едно от двете, е длъжен да ти върне парите, така е по закон, но този " търговец " на мен ли изглежда много съмнителен.
Търговеца е ОЛИКС ЕООД, продават доста неща в OLX, от обявата ясно беше написано, че телевизора е нов, останала последна бройка на ликвидационна цена. От касовия бон на куриера виждам, че телевизора отива в оторизиран сервиз Сръчко в Техномаркет Благоевград, мисля, че въпросния търговец също е Благоевградска фирма.
Прочети какво сме ти написали в сателитния форум!
Освен да изкажа съжалението си, не знам какво друго да ти напиша!
ОЛИКС ЕООД - Google Search
Обявите от Фирма "ОЛИКС" ЕООД - ID:92796 — Bazar.bg
Фирма ОЛИКС ЕООД (OLYX) ЕИК 206035985 (papagal.bg)
1 служител към 2021 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Абе нека изчакаме, може пък да се окаже коректен, има 330 положителни отзиви в OLX. Макар че продава стар и използвам телевизора и то до такава степен че да прегори панела... най вероятно взима мострени бройки на безценица и ги препродава, дано гаранцията да е ОК и да сменят панела на човека.
Цитат:
AntrAcsA
Абе нека изчакаме, може пък да се окаже коректен, има 330 положителни отзиви в OLX. Макар че продава стар и използвам телевизора и то до такава степен че да прегори панела... най вероятно взима мострени бройки на безценица и ги препродава, дано гаранцията да е ОК и да сменят панела на човека.
И аз се надявам, че все пак ще е коректен. До тук нямам повод да се съмнявам, защото не е спирал комуникацията с мен, и по телефона сме говорили, обясни ми, че законовия срок за становище от сервиза е 30 дни, изпрати куриер до адреса ми за тяхна сметка, вижда се, че телевизора отива в сервиз. На мен ми е по интересно ако случая е такъв и този търговец е прекупвач, гаранцията от кой се покрива - от него или търговеца, от който го е прекупил? Защото ако е закупил мострени бройки от търговска верига, може би има някакъв шанс и да се замени с друг телевизор ако не може да бъде отремонтиран, поне така си мисля.
Цитат:
georgi83
И аз се надявам, че все пак ще е коректен. До тук нямам повод да се съмнявам, защото не е спирал комуникацията с мен, и по телефона сме говорили, обясни ми, че законовия срок за становище от сервиза е 30 дни, изпрати куриер до адреса ми за тяхна сметка, вижда се, че телевизора отива в сервиз. На мен ми е по интересно ако случая е такъв и този търговец е прекупвач, гаранцията от кой се покрива - от него или търговеца, от който го е прекупил? Защото ако е закупил мострени бройки от търговска верига, може би има някакъв шанс и да се замени с друг телевизор ако не може да бъде отремонтиран, поне така си мисля.
Не мисля че ще го замени с друг, гледах му профила в ОЛХ , има един OLED Horizon и това е. Ако имаше друг С2 щеше да го пусне за продаване и него. Ако е търговец като търговец, би трябвало с ТВ_то да ти изпрати и гаранционна карта на твое име, но ако е прекупвач, най вероятно оригиналната гаранционната карта е на негово име, ако изобщо има гаранция, защото той е взел ТВ-то в това състояние, веригата която му е продала ТВ-то е на ясно че ТВ-то е с проблем и сигурно му го е дала на много ниска цена, само спекулирам разбира се.
И за да бъда честен с теб, гаранцията не покрива изгаряй на екрана от статични изображения, подобно гаранционно покритие има за G сериите, но не и за C . При теб ситуацията е че ТВ-то е дошло с изгорял панел, да се надяваме че LG ще му одобрят искането за нов, но има голям шанс да му откажат и тогава трябва да ти върне парите.
Отново е добре да видиш дали имаш касови бележки и документи от куриера, лошото е че кореспонденцията я водите по телефона а не писмено OLX, където при пускане на сигнал в КЗП ако се стигне до там, да се използва по някакъв начин като доказателство и т.н.
Цитат:
AntrAcsA
Не мисля че ще го замени с друг, гледах му профила в ОЛХ , има един OLED Horizon и това е. Ако имаше друг С2 щеше да го пусне за продаване и него. Ако е търговец като търговец, би трябвало с ТВ_то да ти изпрати и гаранционна карта на твое име, но ако е прекупвач, най вероятно оригиналната гаранционната карта е на негово име, ако изобщо има гаранция, защото той е взел ТВ-то в това състояние, веригата която му е продала ТВ-то е на ясно че ТВ-то е с проблем и сигурно му го е дала на много ниска цена, само спекулирам разбира се.
И за да бъда честен с теб, гаранцията не покрива изгаряй на екрана от статични изображения, подобно гаранционно покритие има за G сериите, но не и за C . При теб ситуацията е че ТВ-то е дошло с изгорял панел, да се надяваме че LG ще му одобрят искането за нов, но има голям шанс да му откажат и тогава трябва да ти върне парите.
Отново е добре да видиш дали имаш касови бележки и документи от куриера, лошото е че кореспонденцията я водите по телефона а не писмено OLX, където при пускане на сигнал в КЗП ако се стигне до там, да се използва по някакъв начин като доказателство и т.н.
Имам касови бележки, а гаранцията не съм я поглеждал, тя си стоеше залепена към кашона в една торбичка, но когато го купувах ме пита по телефона за имената ми за да пише гаранцията на мое име. Ясно ми е, че гаранцията може и да не покрива подобен проблем, но при положение, че съм го закупил с проблема и не е по моя вина (то и чисто технически не мисля, че е възможно за толкова кратко време да се получи, според мен е работил доста дълго време някъде) като краен вариант смятам, че имам право да ми върнат парите.
Част от кореспонденцията сме я водили писмено в OLX, там му пращах и снимки с проблема.
Не трябваше да се поддаваш и да го изпращаш в сервиз, а директно, да му го върнеш и да си поискаш парите.
Ако откаже да ти върне парите - пишеш на КЗП
Не купувай повече OLED телевизор от подобни платформи като OLX, БазарБГ, АЛО.БГ.
Човекът явно купува залежали бройки или мостри от търговски вериги и ги препродава.
Като търсиш демонстрационен без да те лъжат че е нов...
https://restore.bg/9-televizori-tv
https://istyle.bg/razopakovani-produ...3D%5D%5B0%5D=1
Всичко зависи от становището на сервиза и снимките, които си им изпратил. Ако ги беше качил тук, бих могъл да съм по-конкретен. Но като цяло си получил точно това, което си платил и не би следвало да си разочарован. Разбира се, има начин да върнеш нещата назад, ако се поинтересуваш от правата си. Конкретен отговор няма да получиш, защото не си приложил достатъчно документи.
Успех с начинанието!
4 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42280&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42281&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42282&stc=1
Това е което имам. Гаранционната карта е в сервиза заедно с телевизора. Имам също касов бон от предаването на куриера за сервиза, както и съобщения в OLX с търговеца.
И как съм получил това, за което съм платил? Платил съм за това, което е било описано в обявата.... и понеже тя вече е архивирана и не мога да я снимам, това е всичко което се вижда от нея:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42283&stc=1
Абе 1500 лв за 55 инача стар модел ОЛЕД не са малко, През черния петък можеше да вземеш една B4 нова която е почти 1:1 с тази С2-ка. Трябваше да дойдеш тук можеше да ти някоя добра оферта за ОЛЕД, но нищо, хайде стискаме палци всичко да е наред.
Иначе това не прилича много на изгаряне от статично изображение, по скоро ми прилича някой да се е опитвал да чисти екрана някакви препарати и твърд парцал , и се е олял :D голямо дране е паднало.
Цитат:
AntrAcsA
Абе 1500 лв за 55 инача стар модел ОЛЕД не са малко, През черния петък можеше да вземеш една B4 нова която е почти 1:1 с тази С2-ка. Трябваше да дойдеш тук можеше да ти някоя добра оферта за ОЛЕД, но нищо, хайде стискаме палци всичко да е наред.
Иначе това не прилича много на изгаряне от статично изображение, по скоро ми прилича някой да се е опитвал да чисти екрана някакви препарати и се е олял :D голямо дране е паднало.
Колега, знам, че не са малко парите и точно за това казвам, че ако не бях заблуден, че телевизора е нов никога нямаше да ги дам, камо ли пък ако знаех, че е с дефект. Реално към момента на покупката да съм спестил около 500лв. от цялата работа, но за сметка на какво?
Не, че не може да се гледа и така, при нормално гледане трудно се забелязва проблема, но като знам, че го има ме дразни, а и въпроса е принципен - давам едни пари за едно, а получавам друго.